reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Marta:-:)-:)-( azmnie ciarki przeszly (przytulam)

JA zawsze rozpalam rozpalka do kominka....kiedys w Polsce jak chcialam napalic w piecu i wzielam rope z baniaka polalam od gory a odpalalam od dolu...jak juz zalapalo to wzielam i rusztami poruszylam i caly ogien buchnal na zewnatrz...caly ogien czulam na buzi...mialam opalone brwi i troche wlosy.
Sila buchniecia ognia byla bardzo siln abo wpadlam w skrzynke z popiolem ktora stala kawalek odemie
.
Dobra spadam chyba bo moje dziecie samo sie bawi....a razcej balagan zrobil...ech zaraz jakas madra napisze ze dzieckiem sie nie zajmuje tylko pisze jakies glupoty:baffled::-D

Hej, ja tak na chwilke
Emcia lezy w szpitalu
Z pogotowia dsotalismy skierowanie na oddzial, nie bylo jeszcze tak zle, nie byla bardzo odwodniona ale poczatek, postanowili dac jej kroplowke,
jak dobrze ze ta karte jej wyrobilam
W szpitalu ok, mamy sale dwuosobowa jestesmy same, mam lozko dla siebie za 12zl na dobe, oddzial ladny, nowy, lekarze mili, dali jej dwie kroplowki, zbadali krew i kal
na izbie przyjec, nie czekalismy nawet minuty, na oddzial tak samo odrazu, wszyscy mili

Najgorsze jest to ze jutro mamy wracac i nie wiem co teraz, nie mozemy jzu zmienic naszych lotow, jedynei kupic, nowe a te zaledwie 1000zl

ja juz czuje ze mnei cos bierze, Eryk i M na razie ok, ale nie wiem czy do jutra cos sie nie rozwinie

Teraz M z nia siedzi, a ja przyjechalam do Eryka

MartaF :szok:
Kamcia ty slicznoto, jaki fajny avatarek ;-)

w sumie to moze lepiej ze to w PL emke zlapalo, wiecie odrazu szybka reakcja, kroplowka, elektrolity, a w Irl to pewnei kazali by przyjsc po tygodniu jak by nie przeszlo, a ona jzu ledwo zywa byla
Oki uciekam, kurcze cos czuje ze chyba zaraz bede miec bliskie spotkanie z kibelkiem :baffled:

Asieńko-Wam również
A co z tą cytologią?Samoi robią czy jakie co?I po co?
A u nas słonko-a ja mam za mało prania żeby wstawić:/

Niby trzy miesiące co najmniej po porodzie zalecają zrobić, ale jak się sama nie upomnisz to nie zrobią. Normalnie się za nią płaci, ale się rejestrujesz na stronie
CervicalCheck, The National Cervical Screening Programme, Cervical Smear Test Ireland, Smear Test Ireland, Cervical Screening Ireland, Cervical Cancer Test, Smeartakers Ireland - Cervical Check
W ciągu kilku tygodni dostajesz zaproszonko i umawiasz się do swojego GP:-) i wtedy za free

Ciao Dziewczynki!
Monia- matko!! Co sie stalo. Przeczytalam tylko twoj post! Emcia? Szpital?? Boze.....jelitowka??

Al na antybiotyku- chory, zakaz wychodzenia z domu...infekcja drog oddechowych....fajny urlop!!

Dziewczynki bo ja nie mam teraz czasu pisac ale prosze napiszcie mi czy dostalyscie CHB?? Bo ja nie i nie wiem o co kaman?? A ta kasa potrzebna mi na rate kredytu...jak nie dostane to nie mam za co zaplacic! Juz jestem wk....

W Polandii cieplo.....ide zaraz skladac papiery o dowod...
mam znoe chore zatoki, a zaczelo sie w samolocie! Glowa mnie przy ladowaniu bolala i nie przestala bolec do dzis! Tragedia!!

Moze uda mi sie was jeszcze poczytac...lece...
napiszcie co z tym CHB!! plissss

Dzień dobry:-)
U nas już zdrowie powróciło:tak:Mój P już dużo lepiej,jeszcze ma zwolnienie,ale po to by sił nabrać,zaczyna wtrząchać wszystko co mu w lodówce w ręce wpadnie:-)Jutro już idzie do pracy:tak:Bardzo się cieszę,jak go mam w domu na dłużej,ale co za dużo to niezdrowo:baffled:nAwet spokojnie na BB popisać nie można bo oczami przewraca:baffled:
Tichonek-P dziś do pracy pojechał czy w domku?Bo skoro nabiera sił,to może odbijcie sobie Święta:)
Został w domu,właśnie nadrabia jedzenie,ale świąt nadrabiać nie będziemy bo w sobotę urodzinowe żarło więc się naje:tak:
MartaF:sorry2::-(Za co to wszystko?Strasznie Ci współczuję:sorry2:Wiem jak to strasznie boli,kiedyś sobie kciuka poparzyłam(ale to nic w porównaniu z Tobą:sorry2:) i spałam całą noc z palcem w kubku z wodą,tak mi pulsował:baffled:Całe szczęście,żeś chaty nie schajcowała:baffled:Ty to się masz...
moniadan,zdrówka dla Emilci,bidula:-(Ale jak mówisz,lepiej,że trafiłą do szpitala w POlsce i szybko zareagowali:tak:
Idę młodemu coś do zszamania zrobić i wybieram się do miasteczka,muszę CHB na poczcie odebrać i świeczkę na torta kupić:tak:Miłego dnia!

to jeszcze nie wszystko bo jak polałam wodą na puszke a ta puszka jak upadła to cała podłoga sie paliła i ja polałam to wodą i sie poslizgnęłam i upadłam w ten ogień dlatego mam kciuk i troche włosów spalonych:/wpadłam w taka panike ze jeszcze nie moge sie pozbierac:(((
tichonku mało brakowało,juz krzyczałam do dzieci zeby z domu uciekały ale całe szczescie miałam wode w bojlerze i zalałam całą kuchnie:/

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry