reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

Hejoooo:-) a ja dzisiaj się chyba wyspałam choć nie do końca ale i tak lepiej jak wczoraj ;-)objawów wirusowych brak więc chyba nic się nie przypałętało do nas w tej przychodni :tak:słoneczko świeci chyba wstawie pranie tak na pewno wstawię pranie :-) jest któraś chętna na spacerek:confused:
a ja robię szybszym sposobem:)))
No to raz dwa daj ten szybki sposób na odpowiedni wątek :tak: ja się napaliłam na paszteciki ale jak przeczytałam przepis Didi i zobaczyłam wątróbkę :baffled: to mi się odechciało :sorry2:
Marta,Asieńka, Tichonek buziaki dla Was i wszystkich chorowitków :tak:

reklama
Pauletta-wiem gdzie,ale nie wiem jak(co nacisnąć)więc tu chybcikiem piszę:)
ciasto-1/2 kg mąki,10dkg drożdży 2 jajka 1 kostka margaryny 1 op gęstej śmietanki
Farsz-2cebule,30dkg.pieczarek,80dkg mięsa mielonego
Pieczarki i cebulkę drobno kroimy,podsmażamy mieszamy z osobno podsmażonym mięskiem-przyprawiamy według uznania
Do mąki zetrzeć na tarce o grubych oczkach margarynę i drożdże.dodaj śmietankę i 1 jajko.Wszystko wyrób na jednolitą masę.Ciasto podziel na kilka części,rozwałkuj,nałóż farsz zwiń w roladę i pokrój(jak kopytka)posmaruj białkiem jajka i piecz w piekarniku nagrzanym do 180stopni ndo zarumienienia:)
Moderatorki-sory,naprawdę próbowałam wkleić na wątek ale nie ma żadnego dodaj ani nic:(

lubiczanka skarbie wchodzisz na wątek przepisy o ten https://www.babyboom.pl/forum/mamy-...sy-na-ciasto-salatki-itp-o-34085/index20.html i piszesz tak jak w tym przez odpowiedz na temat :tak: bo ja podejrzewam że Ty weszłas na wątek przepisowy ale spis treści ;-) i dziękuje bardzo za przepis ten mi sie bardziej podoba :-) przynajmniej bez wątróbki :-D ja uwielbiałam kiedyś wątróbke mogłam ją jeść codziennie ale raz w ciąży z Witią dostałam po niej niestrawności i tuliłam kibelek od tamtej pory miałam wstręt dopiero po dwóch latach od narodzin naszła mnie ochota na wątróbkę i znowu się zajadałam ale jak zaszłam w ciążę z Zuzką znowu wątróbko wstręt mi się włączył nawet jak sobie teraz pomyślę to mnie trzepie :baffled: więc może za dwa lata przepis Didi wykonam:-D

Pauletta-dokładnie tak jak piszesz-weszłam ciapata na spis treści-i madrością przyświeciłam,bo nie mogłam wkleić:)))).Ja co prawda robię zawsze z połowy składników,bo wychodzi duuużo-ale taki mam przepis i tak podaję:)(a można zamrażać-zrobione.Są równie deobre po odmrożeniu:))

Witam się!
Żyję nawet:sorry2:Radek nadal z kleksem się budzi:-(,ale lepiej trochę wygląda,pomijając fakt,że wszystkie żebra mu na wierzch wylazły:-(Ale wczoraj wypił Actimelka i poprosił o Kinder czekoladkę.Zjadł i nie oddał:happy2:
A ja przed spaniem nafaszerowałam się pigułami i spałam jak zabita.Ok 5 rano obudził mnie znów rozsadzający ból brzucha,ale jakoś zasnęłam.I tak wstaliśmy z Młodym 9:45:blink:Tam mnie na razie nie szczypie,ale biorę Furaginę,z brzuchem troszkę lepiej,ale jeszcze nie do końca,natomiast strasznie słaba jestem:-(Gorączka na razie też ustąpiła,mam nadzieję,że mnie potem nie rozłoży:baffled:
Karolinanicola,kochana jak tak dalej pójdzie to ja nawet nie zamierzam ani Ciebie ani Dyty narażać na naszego wirusa i niestety spędzę święta w domu z moimi chłopakami.No nic,zobacczę jak to będzie,jeszcze 3 dni.
Dyta a jak w Dublinie ze święconką?Nie wiem,może mój P sam pojedzie,albo się do Ciebie uśmiechnę,żebyś naw wzięła koszyczek i poświęciła,a może się już z choróbska wykaraskamy:sorry2:
Idę pranie zebrać z suszarki bo od 3 dni wisi:baffled:A ręczniki piorę.I coś tak czuję,że to jedyny wysiłek jaki dziś wykonam:baffled:

Tichonku o zesz qu :shocked2: normalnie mam łzy w oczach :sorry2: Gratulacje-znaczy ta niestrawnosc nie opusci Cie przez 3 miechy :cool2: nie no- oby nie. Szczesliwych kochana :tak::tak:

huraaaaaaaaaaaa :-D:-D:-D

jesli to zart- udusze !!!! zbyt powazna sprawa zeby se zartowac ....

reklama
Do góry