reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Ja pamiętam jak miałam egzaminy na studiach w budynku, w którym pracowały różne buczące urządzenia. Nas szlag trafiał, bo nie mogliśmy sie na niczym skupić, a dwumiesięczna Julka spała w najlepsze w nosidełku:) A ponieważ egzamin był ustny więc mogła ją spokojnie zostawić z koleżankami z grupy i iść zdawać.

Witam po dluuuuuuuuuuuuuugiej nieobecnosci.
Jakos tak zbieralam sie zbieralam zeby cos napisac i zawsze to odkladalam. Zyjemy. Oli ma sie dobrze chociaz ostatnio troche smarcze kicha kaszle no i niedawno przeszla ostra wirusowke.
Ja caly czas robie jako mama na pelny etat. Nie wiem czy uda mi sie nadrobic wszytsko co napisalyscie przez te kilka miesiecy. Postaram sie tu wracac i byc na bierzaco :p

Witam mamuski jak wasze samopoczucie w te zimne jesienne dni,
Dziewczyny mam do was pyt odnosnie porodow w irlandi z tego co wiem to opieka jest bezplatna a porod jedni mowia ze tez jest bezplatny innize trzeba placic i jak to jest.dzisiaj wlasnie przeczytalam art w gazecie jak dziewczyna wlasnie pisze o ciazy w irl itd i na koniec fajnie dodala ze dwa tyg poporodzie przyszedl list z e szpitala nie z gratulacjami ale to byl rachunek na 2000e.i jak to tutaj jest a interesuje sie tym nie to za ja jestem w ciazy ale moja siostra jest i zamierza tu rodzic
A co do pieniazkow to sa juz na koncie huuuuuura

Aniay..witaj po dlugiej nieobecnosi..jejciu jak ten czas leci Oliwka juz ma 9 miesiecy a pamietam jakby bylo to wczoraj jak byla takim maluszkie a tu prosze juz taka pannica

reklama
A czy tu nie ma już zimy przypadkiem? Ja słyszałam, ze od 1 listopada tu już zima (kalendarzowa?):)
Wiecie może jak to z tymi porami roku tu jest?

Ja na początku ciąży w Irlandii dostałam informacje, że przysługuje mi bezpłatna opieka do 6 tyg po porodzie. Ale na własnej skórze sie nie przekonałam... Pewnie napiszą te lepiej zorientowane, a najlepiej sprawdzić w HSE.

Do góry