reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam Babeczki!;-)
No u mnie dzien jak codzien. 2 pawie zaliczone... teraz wieczor wiec tylko potrzec az bedzie 3.:-( mam nadzieje ze nie bedzie. Juz nie wiem co robic bo dzwonila do mnie mama i "przyjezdzaj do PL przeciez tak nie moze byc..." Przyjechala ciotka i "no ale nie widoac po nim zeby on byl chory... poczekaj jeszcze przeciez jak by byl chory to by go wzieli do szpitala i nie zlekcewazyli tego, tak dzieci nie raz maja ze chlustaja bo uklad pokarmowy nie dojrzaly". I teraz badz madry i pisz wiersze. Kogo sluchac????:no:
A tak wogole to bylam dzisiaj zalatwiac MC:tak: wkoncu:-)
I bylam w socialu pytac o CHB. I zmienilam od razu adres no i mam czekac bo mi cos przysla. Tylko kiedy???? Juz 2,5 mies miaja a tu nic nie ma. :wściekła/y:

MartaF A jak Szymonek???
wogole dziekuje Dyta, MartaF, Ewelcia ze pytacie o Kacperka:-) Mile to z waszej strony:tak:

Asienka wspolczuje lotu. Masakra!!!!

Misia Jak moj Kacperek wyzdrowieje to z checia bym was poznala:tak:. Ale to wszystko zalezy od Kacperka. Nie to zebym sie bala zostawic mlodego z O ale bym sie dobrze nie bawila martwiac o Kapceka czy zwrocil, czy nie zwrocil a ile a co....

jola24 Na popekane brodawki- smaruj po kazdym karmieniu wazelina a przed karmienie zmyj ta wazeline ciepla wode. Mialam to samo. 2 dni i 2 noce lacialam z laktatorem bo jak dawalam piers to lzy lecialy mi jak grochy. Moj O jak na to patrzyl to mnie namawial zebym dala butle ale ja sie zaparlam i sie ciesze bo ten bol z czasem mija.:tak: Jeszcze mozesz sprobowac liscie kapusty wkladac w stanik. Albo oklady najpierw z zimnej wrecz lodowatej pielych a pozniej goracej.
Ale radze sprobowac z wazelina. Mi pomoglo:tak::tak:
A i u mnie to byl problem zlego przystawiania. Kacper zle lapal piers i stad ten bol. Wez poczytaj o tym, moze u ciebie tez jest kwestia zlego przystawiania???

No to chyba na tyle;-)

Ostatnia edycja:
reklama
misia ja tez bym sie pisala gdybym miala jak potem do domu wrocic, ale niestety JESZCZE mieszkam za daleko, oby to sie wkrotce zmienilo. A jechac autem,zeby sie nawet nic nie napic, to yhm :-( ale zycze dobrej zabawy!!!! a tort juz skompletowalas? :-)

Ostatnia edycja:
uff...w koncu siedze..jestesmy jzu spakowani... dzieciaki spia..ale za godzinke juz jedziemy na autobus i wio do Dublina..

Hej kobitki.
Melduje ze zyje ale ledwo. Dzis juz laktator w ruch poszedl bo nie moglam sie przelamac zeby prawa piers dac malemu:no: otwarta rana normalnie.Sciagnelam 125 i wydoil wszystko ale zaraz potem drugi cycek jak kamien sie zrobil wiec nienwiem czy ten laktator to dla mnie jest,bede sie zalewac mlekiem:no: \teraz sie mecylismy z nakladka sylikonowa, placzu bylo co niemiara ale troche zessal, juz nie wiem co robic:no:
Przepraszamze tak zamulam ale nie potrafiesie skupic na niczym innym:-(
Dobrej nocki kobitki

Jola..spokojnie ...wlasnie teraz bedziesz miala nawal mleka tak jest w 2 tygodniu zawsze...spokojnie..sciagaj laktatorem a unormuje sie..ale sciagaj tylko tyle aby poczuc ulge a nie oproznic cycka do dna..bo tyle ile sciagniesz tyle naprodukuje na nowo ...i natluszczaj..naprawde bepanthen maśc jest swietna na bolace sutki i szybko goi
no i moze tak jak pisze Aaniaa...zle mlody lapie cycka..sproboje wytlumaczyc ..musisz objac brodawke 2 palcami ...tym drogim od kciuka i srodkowym...a kciukiem wepchnac do srodka az do brodawki tylko niezatykac noska... ..pokazalabym jak to ale moje cycy juz suche hahaha i nie daja sie tak sutki naciagnac ale mam nadzieje ze zrozumialas...
gdybys byla blisko pokazalabym co i jak...mnie nauczyla tego super polozna w Pl..i jestem jej wdzieczna bo w taki sposob mozna duuzo wepchnac...i maluszek swobodnie zassysa

Ostatnia edycja:
misia ja tez bym sie pisala gdybym miala jak potem do domu wrocic, ale niestety JESZCZE mieszkam za daleko, oby to sie wkrotce zmienilo. A jechac autem,zeby sie nawet nic nie napic, to yhm :-( ale zycze dobrej zabawy!!!! a tort juz skompletowalas? :-)
Ja bede autem, bo z wiadomych przyczyn nie moge pic:-) Jesli masz ochote na imprezke, to wpadaj, ja Cie odwioze!!! A tak w ogole, to bede miala 4 miejsca, takze jakby ktoras jeszcze chciala...

Asienka, jak tam? Rozpakowalas sie juz? Pewnie nie mozesz sie nacieszyc, ze Wrocilas?:-) Ja nie moglam sie nacieszyc i wstawalam rano, zeby sie zaczac krzatac... Choc nie powiem... Z drugiej strony strasznie tesknilam za rodzinka, ktora zostala w PL:-(

A tak w ogole, to Dzien Dobry Dziewczynki;-)

Dzien dobry dziewczynki.Odetchnelam z ulga z enie mam duzo do nadrobienia.
Nie wyspana dzis jestem bo mam zawsze takie szczescie zejak wygodniemi sie spi,nic minie dolega to znowu na siusianie mnie bierze.I teraz uwaga wstawalam w nocy 16 razy! Normalnie co 15 minut.Chyba nastepnym raem ezme koldre i bede spac w kibelku.
Uciekam do fryzjera z moim pieknym synem bo wyglada juz jak jaskiniowec hih

Ostatnia edycja:
dzien dobry:-D
Nie miałam ostatnio jak pisać, ale poczytałam juz trochę i pisze;-)
Tichonek - spóźnione ale szczere życzenia imieniowe
Misia - powiedziałam mojemu P ze masz panieńskie, tylko ze to w Galway, a On to co zawiozę Cie:-D, a ja do niego a co potem, zostaniemy w jakimś B&B, dawno nie byliśmy w Galway a uwielbiamy tam jeździć.
Moniadan- mam nadzieje, ze trafiłaś na fajna opiekunkę, nas tez czeka poszukiwanie, ale tylko na 3 godz dziennie, jak wrócę do pracy, może znacie kogoś tu w Dublinie,
annia - jak tam Kacperek? juz lepiej

mama ady dziekuje za propozycje i dam ci znac misia w zwiazku tym jeszcze,oczywiscie jesli tez moge sie wtedy wprosic. Dam znac w tygodniu.

Witam!
Alez dzis zimno buuuuu.....

Misiek spi a ja skorzystalam i wpadlam tutaj,ale cos tu pusto ostatnio.
Marta sie urzadza na nowym lokum
Lubiczanka ma gosci.

Posprzatalam troche w chatce i na nic juz nie mam sily....maly dzis znow marudny.
Niby od dawna czuc na dole jedynki ale za nic w swiecie przebic sie nie moga - juz nie moge sie doczekac pierwszych zabkow:tak:

No nic spadam,wpadne pozniej

reklama
A ja juz wrocilam ode fryzjera.Ciach i moje dziecko wyglada w koncu jak moje :-D
Ide zrobic dziecku drugie sniadanko,potem chalupe musze ogarnac i pomyslec co na obiad..:zawstydzona/y:
U nas mgla,i zimno brrr spacerek odpada.:dry:

Do góry