reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam, ale miałyście używanie w nocy:-D:-D:-D:-D

Dyta13 ja jestem jak najbardziej za takimi zajęciami dla maluszka, ale nie ma takiej opcji, żebyśmy z Anią chodziły

Ania obudziła się o 3, potem o 7.30. Pobawiła się z babcią, a gdy ta zniknęła był ryk:szok::confused:. W końcu się zmęczyła i poszła spać, teraz się bawi z wujkiem. Nauczyła się krzyczeć i czasem jest to okropne:baffled:. Ja wiem, że to taki jej sposób komunikacji ze światem, no ale gdzież tak krzyczeć, jakbyśmy jej krzywdę robili. Bo ona ma rożne rodzaje krzyku i niektóre już rozrózniam , niektóre są całkiem zabawne:-D

Miłego dnia

reklama
Hej Szukam mam z Citywestu i Tallaght.jestem tu ponad rok i jeszcze nie poznałam rzadnych innych mam z którymi można by było wyjś na wspólny spacer lub kawy się napic.Całymi dniami siedzę w domu sama z 14 miesięcznym synkiem i nawet nie ma do kogo buzi otworzyc.Mąż wraca dopiero wieczorem z pracy.

Kat_zuk - rozumiem, że jesteś z Dublina.. Na pewno kogoś tu znajdziesz chętnego na spacery..bo ja mam za daleko.. ;-) ale jak byś była kiedyś w Clonmel to zapraszam :tak:
(...) Czy któraś z Was chodziła z dzidzią swoją na basen? Pytałam,są specjalne lekcje dla maluchów,ale się nadal zastanawiam...Co wy na ten temat myślicie?Doradźcie mi prosze!:baffled:
Miłego dnie życzę:-)
PS>A małemu Kacperkowi dużo zdrówka życze:tak:
Dyta - byłam z moim szkrabem na basenie już nie raz :-) jak najbardziej polecam:tak: Lekcji dla maluchów niestety brak ale kuzynka w PL na takowych była i też sobie chwaliła :happy2: tylko troszkę osukiwala jak kazano dzieci położyc na pleckach tak by woda zalała uszka :szok: też bym wymiękła..ale dzięki temu dziecko bardziej oswaja się z wodą..

Dzień dobry Mamuśki:-)
Mam jeszcze jedno pytanko...
Czy któraś z Was chodziła z dzidzią swoją na basen? Pytałam,są specjalne lekcje dla maluchów,ale się nadal zastanawiam...Co wy na ten temat myślicie?Doradźcie mi prosze!:baffled:
Miłego dnie życzę:-)
PS>A małemu Kacperkowi dużo zdrówka życze:tak:
Dyta - ja chodziłam na zajęcia dla niemowlaków jak byłam w PL - super sprawa. Babka pokazywała różne fajne ćwiczenia-zabawy w wodzie. No i mój Igor (wtedy miał 3 m-ce) nawet nurkował:tak: ja akurat byłam na brzegu, a mój A z nim w wodzie, ale jak to zobaczyłam, to myślałam, że umrę ze strachu :szok: a Mały był szczęśliwy...:sorry2: i też były pozycje na pleckach, podczas których zanurzało się uszka maluchów... Szkoda, że tutaj nie ma takich zajęć :-( ale my i tak zaczynamy od przyszłego tyg chodzić na basen:tak: poszkam jakis zdjęć i wstawie;-)

Witam laski

Dyta ja jestem jak najbardziej za basenem dla dzieci to bardzo dobrze na nie wpływa koordynacja kregosłup no i sama pryjemnosc pływania. Ja żałuje ze nie chodziłam zOlivierem czesciej na basen jak był mały.Teraz uwielbia ze mna chodzic a ostatnio spotkałam pania która miała dwóch synów jede 5 lat drugi 2 słuchajcie pływali nurkowali akrobacje w wodzie zero strachu jak tak nie umiem nawet i babka mówiła ze zapisała ich na lekcje pływania jak byli bobasami i sama z nimi czesto chodzi.

Olivier odporwadzony do szkoły wiec zabieram sie za chowanie dekoracji świątecznych:)
Mieli przerwe od szkoły i sie stesknil bardzo jako pierwszy do klasy wleciał:)

oki zmykam miłego dnia

Dyta - byłam z moim szkrabem na basenie już nie raz :-) jak najbardziej polecam:tak: Lekcji dla maluchów niestety brak ale kuzynka w PL na takowych była i też sobie chwaliła :happy2: tylko troszkę osukiwala jak kazano dzieci położyc na pleckach tak by woda zalała uszka :szok: też bym wymiękła..ale dzięki temu dziecko bardziej oswaja się z wodą..
Joannn a powiedz mi jeszcze prosze ile miał Twój maluszek jak z nim zaczełaś na ten basen chodzić?I tak normalnie chodziliście gdzie wszyscy inni czy oddzielnie jakoś,bo ja się właśnie zastanawiam czy go zapisać na lekcje specjalne dla maluszków czy tak tylko żeby z nami chodził:baffled:

U nas słoneczko za oknem ślicznie dzisiaj świeci i chyba zbiore swoje leniwe pupsk... i na spacer z moją dzieciną ruszę:tak::sorry2:

reklama
witam

moje starsze dziecie rowniez odprowadzone do szkoly wiec spokoj..a ja zabieram sie za srzatanie dolu i obiadek..
a pozniej chwilka odpoczynku i po chlopca do szkoly

Aaniaa..powiedz jak dzisiaj czuje sie Toj maluszek??? czy juz wieksza poprawa??

Do góry