didi
Fanka BB :)
jak bedzie tak super jak wczoraj i dzisiaj to nie ma problemu ..:-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja narazie nie pracuje więc nie jestem z małym wogóle uprawniona do darmowego leczenia.
Kasiorka z ECS bedzie w ten poniedzialek ( 8 pazdziernika).Zawsze dostaje sie w drugi poniedzialek miesiaca.Co masz na myśli? Nie mam zielonego pojęcia o czym piszesz?
Zastanawiam sie kiedy wpłynie to 500euro (dodatek do ChB)? Ma być w październiku, ale dokładnie w jakim dniu powinno być?
Co do cen w Dublinie to malo z sofy nie spadłam. Ja za ładny, wypasiony domek z ogródkiem płace 1000 euro W sumie to dość tanio, ale 1000 euro za 1 pokój
O kurka...to moze kazdy indywidualnie dostaje?hmm..anineczka piszesz ze w 2 pon..miesiaca a ja zawsze dostawalam w 1 czwartek zaraz po beneficie...ale teraz to juz sama nie wiem
aneczka81 nie wiem moze niezrozumiale napisałam. Poprostu chodziło mi o to ze teraz jestem z małym w domku i nie pracuje i z tego co mi wiadomo nie przysługuje mi bezpłatne leczenie w Irlandii a narazie nie mamy jeszcze MC dopiero pójdę złożyć wniosek i muszę jeszcze wybrać lekarza gp bo też jeszcze nie zapisaliśmy sie do żadnej przychodni.
Tak,to prawda.Poprawcie mnie jeśli się myle, ale nie ma tu czegoś takiego jak bezpłatne lecznie z tytułu pracy? To nie Polska... Nawet jak pójdziesz do pracy to nie bedziesz miała bezpłatnego leczenia...
Co gorsza - mój mąż jak zachorował to nie dostał nawet wynagrodzenia, choć był u lekarza i dostał odpowiednik naszego L4. Coś wiecie o tym?