reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

czesc mamuski!!!!!!!!
Anineczkamy placimy za 1 bedroom 1000ei mieszkamy na rathmines tom jest w sumie droga dzielinica,ale mamy tutaj wszedzie blisko.da siezyc i nawet troche odlozyc ale ta jak piszeszdublin jest b drogim miastem

reklama
o matko ..przcierz to badzo duzo za 1 pokojowe mieszkanie..ja mieszkam na Sathill w Galway i tez nie jest to najtansza dzielnica ale za 2 duze pokoje wielki salon place 850 e

ja biore tabletki..ale mama rzysyla mi z Pl...a pytala tutaj w aptece wlasnie o to czy to rawda ze tab.anty sa zadarmo i odpowiedziaa mi ze tak ale jak masz medical card no i oczywiscie mus byc recepta

Tabletki przepisuje Gp,ale tak jak pisze didi sa darmowe tylko na MC.
Ja uzywalam tutaj plastry Evra i kosztowaly 25 euro,a po porodzie wszczepie sobie Inplanton.:tak:
Strasznie drogi Dublin,zwlaszcza jak sie czlowiek przyzwyczai do 600euro za 4 pokoje :blink::crazy::happy2:

Aha za 400 euro zatankowalismy 630 litrow.Za 2 tygodnie dotankujemy 200l i bedzie caly zbiiornik,a wtedy zobacze na ile starczy...choc pewnie nie na cala zime...

anineczka a jak to jest z tym implantem, szczerze to nie bardzo orientuje się w tej metodzie. A co do plastrów to czy one też są za darmo, ja jestem teraz na etapie załatwiania medical card i mam nadzieje ze ją dostaniemy. Ja narazie nie pracuje więc nie jestem z małym wogóle uprawniona do darmowego leczenia.
Jezeli dostaniesz Medical Card wszystkie lekarstwa i antykoncepcja jest za darmo.Ale tylko z MC.
Bez MC za plastry placilam 25 euro na miesiac.
A Implanon to implant w postaci wykalaczki,ktory wszczepia sie na przedramieniu i jest on zabezpieczeniem na 3 lata.Koszt okolo 100 euro.
Niby duzy jednorazowy wydatek,ale jak policzylam koszt plastrow 25e X 36 miesiecy wyszlo mi 900 euro :szok:
Tylko musze sie dowiedziec jak z karmieniem piersia. Moze marianeczka cos wie? Ona pracuje w aptece?

Dziewczyny niewiem czy zagladacie czasem do galerii mam z Irlandii? Pojawily sie tam piekne foteczki od Didi z wakacji i zachecam was do obejzenia. Ja jestem pod wrazeniem :-)

Didi masz czas w wtorek lub srode?

reklama
Do góry