reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

czesc mamuski!!!!!!!!
Anineczkamy placimy za 1 bedroom 1000ei mieszkamy na rathmines tom jest w sumie droga dzielinica,ale mamy tutaj wszedzie blisko.da siezyc i nawet troche odlozyc ale ta jak piszeszdublin jest b drogim miastem

reklama
o matko ..przcierz to badzo duzo za 1 pokojowe mieszkanie..ja mieszkam na Sathill w Galway i tez nie jest to najtansza dzielnica ale za 2 duze pokoje wielki salon place 850 e

ja biore tabletki..ale mama rzysyla mi z Pl...a pytala tutaj w aptece wlasnie o to czy to rawda ze tab.anty sa zadarmo i odpowiedziaa mi ze tak ale jak masz medical card no i oczywiscie mus byc recepta

Tabletki przepisuje Gp,ale tak jak pisze didi sa darmowe tylko na MC.
Ja uzywalam tutaj plastry Evra i kosztowaly 25 euro,a po porodzie wszczepie sobie Inplanton.:tak:
Strasznie drogi Dublin,zwlaszcza jak sie czlowiek przyzwyczai do 600euro za 4 pokoje :blink::crazy::happy2:

Aha za 400 euro zatankowalismy 630 litrow.Za 2 tygodnie dotankujemy 200l i bedzie caly zbiiornik,a wtedy zobacze na ile starczy...choc pewnie nie na cala zime...

anineczka a jak to jest z tym implantem, szczerze to nie bardzo orientuje się w tej metodzie. A co do plastrów to czy one też są za darmo, ja jestem teraz na etapie załatwiania medical card i mam nadzieje ze ją dostaniemy. Ja narazie nie pracuje więc nie jestem z małym wogóle uprawniona do darmowego leczenia.
Jezeli dostaniesz Medical Card wszystkie lekarstwa i antykoncepcja jest za darmo.Ale tylko z MC.
Bez MC za plastry placilam 25 euro na miesiac.
A Implanon to implant w postaci wykalaczki,ktory wszczepia sie na przedramieniu i jest on zabezpieczeniem na 3 lata.Koszt okolo 100 euro.
Niby duzy jednorazowy wydatek,ale jak policzylam koszt plastrow 25e X 36 miesiecy wyszlo mi 900 euro :szok:
Tylko musze sie dowiedziec jak z karmieniem piersia. Moze marianeczka cos wie? Ona pracuje w aptece?

Dziewczyny niewiem czy zagladacie czasem do galerii mam z Irlandii? Pojawily sie tam piekne foteczki od Didi z wakacji i zachecam was do obejzenia. Ja jestem pod wrazeniem :-)

Didi masz czas w wtorek lub srode?

reklama
Do góry