reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Cześć wszystkim:-)
Moje dziecię też w przedszkolu,coraz lepiej mu wstawanie rano idzie,tylko ja od poniedziałku się obudzić nie umiem:baffled:Normalnie chodzę tąpnięta:baffled:Ale tak to jest jak się do tej pory do 9:30 sypiało:sorry2:Teraz 7:30 pobudka,a to przecież środek nocy:wściekła/y:Wczoraj to w ogóle poszłam spać przed P!:szok:Chyba pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło:baffled::-D
Leczo mi się gotuję,a ja wsiadam na odkurzacz,trochę koty powciągać:-D,później jestem umówiona z dytą13 na kawkę u niej,mieszka koło przedszkola.A jeszcze później do mnie ma koleżanka wpaść:tak:Się,normalnie znajomości rozkręcają na całego:tak:I najwyższa pora,bo ja taka sama wciąż z Radziem byłam:sorry2:
moniadan:ale miałaś noc pełną atrakcji:szok:Nie zazdroszczę:baffled:

reklama
Chcialam wam jeszcze napisac, wczoraj wieczorem ogladalismy zdjecia Eryka i filmiki jak byl maly i w wieku 8 m-cy czyli tyle ile ma Emka teraz , chodzil trzymany za raczki i przy meblach, mial 8 zebow, byl straszny smieszek, jak udawalam ze kicham to smial sie az cal sie trzasl, nasladowal dzwieki np kly kly jadacy konik i w ogole taki byl "doroslejszy" bardziej rozwiniety fizycznie ale tez psychicznie, Emma jest daaaaleko za nim !!!

no to zostało nam tylko panele położyć:tak::-)

lubiczanka wielkie dzięki:tak:teraz juz wiesz jak to jest mieć bliźniaki w domku:-Dna dodatek dwójka głodna:baffled::-D

Witam

Moniadan no to noc pełna atrakcji :baffled::-D
U nas Matt lubiał robic nocne imprezy.
Budził się koło 2 w nocy i nie spał do 5.
Często zdarzało się to właśnie w tym momencie gdy M był na szkoleniu w Anglii:wściekła/y:
Przekleństwa często leciały z moich ust :zawstydzona/y::sorry2:

U nas jest odwrotnie.
Matt szybciej zaczął raczkowac,mówic i rozumiec.
Nie wiem czy ma to związek z tym,że Antek urodził się siny,owinięty pępowiną i nie oddychający,ale pewnie coś ma wspólnego :sorry2:

Joannn witaj :tak::tak:

Jolu GRATULACJE :-):-):-):-):-)

Hej mamunie w piękny dzień -dobry pomysł z tym filmikiem ale ja musze sobie zgrać syna na płyte bo mam na kasecie video i będe też sobie porównywać :-) jak na razie to ja widzę różnicę że Julcia szybciej siedzi i zaczyna jakoś tam pełzać po podłodze :tak:a syn miał ząbki jak miał 3mies u Julci pusto :tak: i ja się jakoś cykam dać jej biszkopta żeby sobie chrupała przy synu byłam jakaś odważniejsza a niby powinno być odwrotnie :-D

Witam??
a co to Tlusty czwartek dzisiaj?? jakies paczki widze ;-)

a u nas noc 'pelna atrakcji' :wściekła/y: ja jeszcze w szlafroku, bo dopiero pol godziny:szok:
temu wstalismy, do 3 w nocy bylo wszystko ok, o 3 Emma sie obudzila i jak pila mleko to placz, dalam smoka ale nie umiala zasnac i tak trwalo to pol godziny, chodzilam do niej co chwilke az w koncu wzielam ja do lozka, mysle moze ja przytle i zasniemy sobie razem, ale moje dziecko nie jest nauczone spac z nami i rozbudzila sie calkiem, zaczela na nas wchodzic ciagnc za wlosy itp

Moj M myslal ze t jzu 6 rano i ja wzielam ja mowie ze to 3, a on ze poszedl spac dopiero o 2, widze ze Emma nie zasnie z nami, no to odnioslam ja do lozeczka z powrotem mleka nie chciala, ale nie umiala zasnac, miala zatkany nosek, psieknelismy sola- ryk i znowo proby zasypiania

tym momencie obudzil sie Eryk, przyszedl do nas do lozka, nie chcial mnie puscic do Emki, w koncu postanowilismy ze damy jej nurofen, zeby jej ulatwic zasniecie, bo ewidetnie cos jej przeszkadzalo, po nurofenie 10 minut zasnela, ale nasz Eryk siei rozbidzil, najpierw opowiadal swoj sen o rybkach :sorry:
a pozniej sie pytal co chwile co to jest bo widzi jakies strach, a to byl cien na scianie, ja juz prawie zasnelam a on w placz ze nei umie zasnac i chce isc jzu ogladac bajki, :szok: godzina 4:40

M w koncu sie wyniosl do goscinnego,a Eryk jakos zasnal, jak powiedzialam ze jak natychmiast nei zasnie to idzie do swojego lozka, bo ja chce spac

no i tak spalismy do 9, a przeciez na 9 przedszkole

ach te dzieciaki, bez nich byloby tak nudno :-D
Ladne przejscia Monia:szok:
Chcialam wam jeszcze napisac, wczoraj wieczorem ogladalismy zdjecia Eryka i filmiki jak byl maly i w wieku 8 m-cy czyli tyle ile ma Emka teraz , chodzil trzymany za raczki i przy meblach, mial 8 zebow, byl straszny smieszek, jak udawalam ze kicham to smial sie az cal sie trzasl, nasladowal dzwieki np kly kly jadacy konik i w ogole taki byl "doroslejszy" bardziej rozwiniety fizycznie ale tez psychicznie, Emma jest daaaaleko za nim !!!

Ja ci powiem ze Max tez mniej rozwiniety niz niektorzy rowiesnicy.Chodzic np zaczal jak mial 9 miesiecy,szybko zaczal moiwc baba,tata wiec myslalam woooow pojdzie jak burza.I dupa..
Ma 3,5 roku i mowi duzo powtarza,ale wciaz mowi nierozumiale,nie laczy prawie zdan.Ale wiem zze dzieci rowizjaja sie roznie.Znajoma ma blizniaki -dziewczynki.Jedna zaczela mowic zdaniami majac 1,5 roku druga mowi jak moj Max a amaja 4 lata.
Jedna pozeganala sie z pieluchami szybko,druga sie uparla i sika do tej pory.Nie ma regoly heh Mnie tylko czasem przykro ze niektore mati sa takie nie wyrozumiale i traktuja wszystko jak wiscig szczurow.Mecza mnie pytania ojjjej jeszcze nie mowi?Jeszcze nie robi tego czy tamtego?strasznie to denerwujace i meczace..

Jola ogromne gratulacje!

Ladne przejscia Monia:szok:

Ja ci powiem ze Max tez mniej rozwiniety niz niektorzy rowiesnicy.Chodzic np zaczal jak mial 9 miesiecy,szybko zaczal moiwc baba,tata wiec myslalam woooow pojdzie jak burza.I dupa..
Ma 3,5 roku i mowi duzo powtarza,ale wciaz mowi nierozumiale,nie laczy prawie zdan.Ale wiem zze dzieci rowizjaja sie roznie.Znajoma ma blizniaki -dziewczynki.Jedna zaczela mowic zdaniami majac 1,5 roku druga mowi jak moj Max a amaja 4 lata.
Jedna pozeganala sie z pieluchami szybko,druga sie uparla i sika do tej pory.Nie ma regoly heh Mnie tylko czasem przykro ze niektore mati sa takie nie wyrozumiale i traktuja wszystko jak wiscig szczurow.Mecza mnie pytania ojjjej jeszcze nie mowi?Jeszcze nie robi tego czy tamtego?strasznie to denerwujace i meczace..

Jola ogromne gratulacje!
Akurat dziś z Martą rozmawiałyśmy na temat tego jak"taka jedna"próbowała oduczać synka od pieluch kiedy skończył rok-klapsami:baffled:.A moje dzieciątka chodziły w okolicach roczku-i nie robi to na mnie wrażenia,że niektóre znacznie szybciej:sorry2:Bo dzieci się w niczym nie pogoni-kiedy nabiorą wprawy,odwagi,chęci,to same zaczną-chodzić,załatwiać się,pić zx kubeczka i robic wszystko inne:tak:

Szlag mnie trafia troce na tych lekarzy ( i mowie tu teraz o polskich). Idziesz, jeszcze ci jakies zle leki kaza kupowac i 50 jurkow kasuja...a jakze za 5 minut wizyty). Strasznie to frustrujace. A etarz jeszcze musze kupic inne leki...!:wściekła/y:
misia masz racje!!!!!ja tez kiedys weszłam z malym dwa słowa powiedziala i 50e :tak::zawstydzona/y:a i tak nie pomogło to co wypisała!!!!!!!!!!!!! za wypisanie potwierdzenia ze wzork jest dobry do prawka zazadała 60e ...........................................a u irlandczyka 25e........................no to juz jest przegiecie lekkieeee :no:

reklama
misia masz racje!!!!!ja tez kiedys weszłam z malym dwa słowa powiedziala i 50e :tak::zawstydzona/y:a i tak nie pomogło to co wypisała!!!!!!!!!!!!! za wypisanie potwierdzenia ze wzork jest dobry do prawka zazadała 60e ...........................................a u irlandczyka 25e........................no to juz jest przegiecie lekkieeee :no:
No co ty??
Polka?
Ja zapłaciłam za zaświadczenie z badaniem wzroku 15 euro u bardzooo przystojnego Irola.Aż mi się wzrok na jego widok poprawił :-D:-D

Do góry