reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Noooo, czyli trafiliście na standardowy irlandzki dom - pic na wode fotomontarz... ;-)
No tak.
Ale gdzie tutaj trafic na nietypowy dom irlandzki he he.:-D
No nic idę grzac tyłek we wrzątku by temperatura mojego ciała grzała mnie do rana.:-D
A dzieci zbiorę w moim łóżeczku.
Na szczęście moim sprzymierzeńcem jest temp. na dworze,całe +3 stopnie :-D

Margaritta widziałam Cię :cool2:

Aha właśnie wpłynęło mi na konto zaległe ECS tak więc jestem kwita z CHB Section :-D

reklama
przeciez pisałam,ze jestem na bieząco:cool2::-p

Nie wiem w ogole o co kaman,ale... nie mam wody :confused::baffled: tzn.tak w kranie w kuchni jest ,ale tylko zimna i leci jak:baffled: a z tych kranow , ktore są podłączone do zbiornika wyrównawczego na strychu nie leci nic:dry: nosz **** ze tak sie wyrazę! Srodek stolycy a ja bez wody? Dobrze,ze ogrzewanie jest ,ale masz racje anineczko temp. na zewnatrz jest ok:-D

Byliśmy dziś w centrun ma WOŚP.... hmm- nie jest to tak widowiskowe jak w PL,jednak nie to sie liczy- wazne ,ze kase zbierają- a, ze w pubie i to w niesamowitym tloku i halasie i przy % to juz inna inszośc:cool2:

Fajnie Wam z tymi spotkaniami...:sorry2: w takim wiekszym gronie...
Ja mam niedaleko do Kasi Irlandki co prawda sie nie znamy osobiscie(jeszcze:-p) ,ale i ona smiga stąd:dry: a dalsze wycieczki uskuteczniac...moze wiosną lepiej.

sie doczytałam dziś,ze ów Minister, ktory kazal pozamykać szkoły ( dla mnie i tak z niewiadomej przyczyny:confused:) dopowiedział,ze.."nieprzewidziane "wolne" w szkole zostanie byc moze nadrobione przez skrócenie dzieciom wakacji" :confused: boszzz......

normalnie juz nie czytam nic:-)

spokojnej mamcie... no chyba,.ze anineczka jeszcze siedzisz:-p

Witam!
Emcia sie obudziła, siedzimy sobieo w kuchni, a reszta spi. zrobię im sniadanko i obudzę,m mały w koncu do przedszkola idzie

Anineczka
nam się tak stało z grzejnikami, robisz tak: wyłączasz piec i jak ostygna zakręcasz wszystkie na dole, następnie właczasz piec na full temperature i czekasz, u nas po pół godzinie u gory zrobiły sie ciepłe, a pózniej odkręcasz na dole i sprawdzasz czy wszystkiei ciepłe, ale od tamtego wydarzenia u góry grzeją słabiej, na dole sa gorące a u góry letnie, ale jezeli dam temp max to wtedy wszedzie gorace, juz nawet sie przyzwyczaiłam, bo jak grzeje w nocy to mam takie letnei i ugóry i nie jest za ciepło
Spróbuj tak zrobić, nasz landlort tak tam doradził, jakis hydraulik mu sekret zdradził :cool2:

Nam z kolei zlew na dole sie popsul tzn kran, leje sie woda bokiem i jeszcze bojler zwariował, juz od jakiegos czasu bulgocze i syczy, jak włacze sink i nie wyłacze po 10 minutach to tak syczy jakby miał wybuchnać, a nawet jak jest całkiem na off to ciepła wode mam bo sie grzeje ciagle

A ja wczoraj ogladałam Słodki listopad, poryczałam sie jak bóbr :zawstydzona/y:
Dziewuszki to czekam na was :tak:
Idę herbatke przyprawic na razie

Ostatnia edycja:
Hej.
Kurcze a u nas kaloryfery nie grzeją u góry :szok::wściekła/y::wściekła/y:
Na dole jest ok,ale na górze w każdej sypialni zimne.
Nie wiemy o co loto :baffled:
Jak będzie zimno to przeniesiemy się do pokoju na dole,cała czwórka :sorry2:

Musiałam wykąpac dzieci i szybko zaliczyc jeszcze Tv bo tak lubię oglądac WOŚP :tak:

U Lubiczanki było super :-):-) Dawidek cud miód malina a starsze dzieciaczki fajowe.:cool2:
Bawili się grzecznie z moimi łobuzami ;-)
Dziękuję :tak::tak:
Poznałam też Martę i ślicznego Szymonka.
Mój M też zadowolony bo Lubiczanki J to dobry kompan do męskich pogaduszek.
Już było umawianko na następne spotkanko.
Tak więc dziewczyny kiedy chcecie pakujcie się i wio do nas :tak:

Ewelcia droga nie najgorzej choc śnieg non stop zacinał i ślisko czasem było.
Na autostradzie najwięcej to 90km/h można jechac choc widziałam tablice świetlne,że zalecają jazdę 55km/h :shocked2:

Musimy się zgadac co do nalotu na Lubiczankę lub Martę :-D

Myślałam,że Matt padnie w drodze powrotnej,ale nie.Jak zwykle zatruwał tyłek matce.Teraz lula jak aniołek.

Dobra,lecę bo mi się buzia zaraz rozedrze od ziewania :sorry2:
Dzień dobry Mamunie
Że Dawidek cud,miód wiem,ale zapewne chodziło Ci o młodszego-Danielka;-):-D.A tak w ogóle Twoim Chłopcom też pochwały się należą-naprawdę świetni są:tak:-ten największy też;-):-).Aż wraca wiara w rodaków,kiedy się spotyka takich przemiłych ludzi:tak:.Tak więc(jak zwykle bardzo poprawną polszczyzną piszę:baffled:)już doczekać się nie możemy kolejnego spotkania-Ewelcia mam nadzieję,że z Wami włącznie(oczywiście i z Martą:tak:).A może tak w ogóle większe grono się z tego zrobi...Zobaczymy:happy2:.Dobrze,że do domku bezpiecznie dotarliście:sorry2:
Margaritta-hmmm,to coś nie w porządku z tą ciepłą wodą-gdyby zimnej nie było,to zapewne rury pozamarzały,ale ciepłej:szok::dry:Może Twój mężowski musi wgramolić się na strych i sprawdzić czy zbiornik aby się nie przedziurawił:confused:
Kurczaczku-Danielek wyje,więc ja się zbieram
Miłego dnia

witam:-)

lubiczanka no i masz Danielek został Dawidkiem:-Dale ja tez czasami zastanawiam sie który które imię ma:sorry2:bo wszystkie na D:-D
ps.samochód odpalił bo mrozu nie było;-)dzięki:tak:

anineczka miło było cie poznac,chociaż czas miałam ograniczony,Szymon chory i wył:sorry2:a ja przed waszym przyjazdem wzięłam tabletke od lubiczanki tak mnie głowa bolała i od rana znowu boli:wściekła/y:musze powiedzieć ze Matt to sama słodycz,cukiereczek,te jego oczka,włoski:-Dkurcze tylko schrupać:tak:starszego niezdążyłam zobaczyć:confused2:a moje dzieciaki chciały poznać twoich ale Szymon darł sie w samochodzie bo to jego pora kąpania:sorry2:a poza tym jakby sie wszystkie razem rozszaleli to by dom roznieśli:eek::-D

no i znowu sie wściekłam:wściekła/y:zamiast wysłac kase w piątek tak jak chciałam to wysłali dzisiaj za chate a ja zapłaciłam juz w piątek i teraz zapłacone jest podwójnie:wściekła/y:czas nazmiane banku bo ten juz mnie dobija:baffled:

Ostatnia edycja:
Wiesz co Martuś-chyba jednak ten rok będzie dla Ciebie pomyślny(oby)...Skoro nawet autko przestało zawodzić...teraz tylko bank i ...byle do przodu.
A ja dziś dzieci trzymam w domku-tzn.Dawid i tak ma wolne,ale Dadzi nie zawiozłam,bo mnie coś chyba łapie...Co prawda i tak jutro już muszę wylezć "na światło dzienne",ale może nie dopuszczę do rozwinięcia się jakiegoś przeziębienia:dry:zostając w domku dziś:sorry2:.Zobaczymy...
Anineczko-były wczoraj goferki?
Ewelcia-było tak milusio,że o kamasutrze kompletnie zapomniałam;)...A tak naprawdę z miłymi ludzmi i w dobrym towarzystwie czas leci naprawdę za szybko;(

Ostatnia edycja:
lubiczanka mam nadzieje:tak:i zdrówka życze;-)ide dzisiaj założyc konto w Bank of Irleand:tak:

wiem juz dlaczego mnie głowa boli:-(mam ciśnienie 150/105:-(

Szymonek z Oliwką oglądają Toma i Jerrego:tak:i aż fotelik skacze tak sie mały cieszy i gada do Tv:-D:-Da najstarszy jeszcze chrapie:szok:

lubiczanka mam nadzieje:tak:i zdrówka życze;-)ide dzisiaj założyc konto w Bank of Irleand:tak:

wiem juz dlaczego mnie głowa boli:-(mam ciśnienie 150/105:-(

Szymonek z Oliwką oglądają Toma i Jerrego:tak:i aż fotelik skacze tak sie mały cieszy i gada do Tv:-D:-Da najstarszy jeszcze chrapie:szok:
to wez cos na to ciśnienie:szok:a u mnie dzieciaki już dłuższy czas nie śpią:dry:terroryści:cool2:...i bedziesz miała 2konta,czy likwidujesz to w AIB?

reklama
Do góry