reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam bardzo gorąco wszystkie mamy z Irlandii.Mam na imię Edyta i jestem mamą 8 miesięcznego Dominika.Za namową karolinanicola5 weszłam na Wasze forum,ktore mi się bardzo spodobało.Pozdrawiam serdecznie wszystkie Foremki :biggrin2: i mam nadzieję,ze przyjmiecie mnie serdecznie :blink:

reklama
Najserdeczniejsze życznia noworoczne dla wszystkich MAMUŚ i DZIECIACZKÓW!!!

Mam pytanie do dziewczyn, które składały dokumenty na irlandzki paszport dla swoich pociech.
Gdzie zrobić zdjęcie maluszkowi? Samemu można? Może mamy z Galway coś mi polecą? No jak oni je robią, bo nasz bobas jeszcze jest za mały, nie siedzi? Na leżąco?
No i jeszcze jedna rzecz, mianowicie, na tej zielonej formie w sekcji 7 ma sie podpisać jakiś nasz świadek, w sekcji 9 gardzista, no ale kto ma się podpisać na tej Declaration form A? Przeszukałam net tam i z powrotem i nic nie znalazłam. :wściekła/y:
Z góry dziękuję za odpowiedź.

Witaj Edyta:)
A to było moje wczesniejsze pytanie bo mam ta karte medyczna europejska i myslalam czy jak bede w Polsce to moge na nia pojsc z Olivierem do okulisty i dermatologa ze niby nagły przypadek... no nie wiem moze wiecie cos na ten temat jak to wygląda. Dzieki

dyta13:
witam.jpg

Ja też mówiłam karolinienicoli,żeby Cię do nas zwerbowała bo tak jak u nas na forum fajnie,to nigdzie nie jest:-DTym bardziej,że jesteś z Swords,a ja długo ubolewałam nad tym,że tu nikogo z Swords nie ma:dry:Byłam tylko ja,a od niedawna Karolina i teraz Ty!Wreszcie coś ruszyło:-D.
Ja gości już odprawiłam i wreszcie mogę odpocząć od gotowania,podgrzewania,itp.,itd.:tak:A tak w ogóle to praktykuję:zdychania ciąg dalszy:eek:,kicham jak kot,jadę z Otrivinem i chusteczkami non stop:dry:Herbatkę popijam,narzekam ciągle(raz,dwa razy do roku mi wolno,a co?:-D),a P dzielnie mnie znosi,głaska,kuruje:-D:-D,ale mi dobrze,hehe..

A to było moje wczesniejsze pytanie bo mam ta karte medyczna europejska i myslalam czy jak bede w Polsce to moge na nia pojsc z Olivierem do okulisty i dermatologa ze niby nagły przypadek
No właśnie problem z tą kartą ,że korzysta się w nagłych przypadkach...Ale jeśli musisz iść np.do okulisty to wystarczy,że w rejestracji powiesz,że nagle coś się stało(nie wiem czy zaczął gorzej widzieć ,albo coś mu wpadło-cosik trza wymyślić)i chcesz od razu sprawdzić...To samo z dermatologiem-nagle coś mu sie na skórce pojawiło.I tak z każdym lekarzem-ważne żeby poinformować,że to się zdarzyło dziś,wczoraj wieczorem(tzn.w czasie kiedy tam będziesz)i chcesz się dowiedzieć co to takiego.Pomieszałam,ale mam nadzieję,że wiesz co chciałam powiedzieć
Dyta13-witamy serdecznie...kolejna Mamusia ,która słucha dobrych rad;-):tak::-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Cześć Edytko.
Bardzo się cieszę że Cię namówiłam na forum zobaczysz u nas jest fajnie:tak:
Widzę też że naprawde pustakami tu ostatnio świeci no dziewczyny co się dzieje śniegi tam Was w Galway zasypały:-D:-D:-D
Dzisiejszy dzień spędziłam na zakupach, głównie prowiant do lodówki.
Tichonku mnie też katar męczy będziemy się razem kurować;-);-)zdrowiej mi tu bo zapomnę jak wyglądasz:-D:-D
misia83_83 mam znajomego muzyka ale z moich okolic więc to za daleko jak dla Ciebie
lubiczanko Ty jestes najwytrwalsza na forum i najwierniejsza wielkie BRAWO dla Ciebie. Jesteś wzorem :tak:
Ok to tyle lece mała uspać na drzemke

Cześć Edytko.
Bardzo się cieszę że Cię namówiłam na forum zobaczysz u nas jest fajnie:tak:
Widzę też że naprawde pustakami tu ostatnio świeci no dziewczyny co się dzieje śniegi tam Was w Galway zasypały:-D:-D:-D
Dzisiejszy dzień spędziłam na zakupach, głównie prowiant do lodówki.
Tichonku mnie też katar męczy będziemy się razem kurować;-);-)zdrowiej mi tu bo zapomnę jak wyglądasz:-D:-D
misia83_83 mam znajomego muzyka ale z moich okolic więc to za daleko jak dla Ciebie
lubiczanko Ty jestes najwytrwalsza na forum i najwierniejsza wielkie BRAWO dla Ciebie. Jesteś wzorem :tak:
Ok to tyle lece mała uspać na drzemke
Dziękuję za słowa uznania,ale niestety jak widać pod moim avatarkiem jestem tutaj króciutko-a,że wierna zgodzić się muszę,ale jak sądzę my wszyskie,które wciągnęłyśmy się w forumowskie życie jesteśmy i trwamy przy nim(np.Tichonek uzależniona jest jak ch...a;-):-))

lubiczanka:No,
23_134_5.gif
!!Ale se trzasnęłaś wypaśne suwaczki!
upup.gif
Piękne są,trzeba przyznać
bravojs0.gif
,o avatarze już nie wspomnę
naughty.gif

...No,żeś się odezwała:-D:-D,ta co nie jest uzależniona
laie_67.gif
,nawet rodzić poszłaś z lapem i BB
zubaw.gif

Aaaa...psik,ale mnie w nosie kręci,zakichany dzień
zmeczony.gif

Ostatnia edycja:
reklama
...
Ładna pogoda za oknem ale zimno podobno w przyszl tyg maja byc duze mrozy do -18 masakra.
Ponawiam pytanie o tą karte med europejska.
Buzaki
ŻE ILE PROSZĘ???? :szok::szok::szok:
Skąd masz takie informacje?

Gdzie? W Irlandii? :shocked2:

Witam bardzo gorąco wszystkie mamy z Irlandii.Mam na imię Edyta i jestem mamą 8 miesięcznego Dominika.Za namową karolinanicola5 weszłam na Wasze forum,ktore mi się bardzo spodobało.Pozdrawiam serdecznie wszystkie Foremki :biggrin2: i mam nadzieję,ze przyjmiecie mnie serdecznie :blink:

Witaj dyta :tak:
Im więcej tym lepiej :tak:

A to było moje wczesniejsze pytanie bo mam ta karte medyczna europejska i myslalam czy jak bede w Polsce to moge na nia pojsc z Olivierem do okulisty i dermatologa ze niby nagły przypadek... no nie wiem moze wiecie cos na ten temat jak to wygląda. Dzieki

Właściwie to nie wiem ale wydaje mi się że medical card dotyczy tylko Irlandii

Do góry