reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

MartaF
Podaję Aptamil tyle że od wczoraj przeszłam z Aptamila1 na Aptamil antykolkowy. Mała je tego Aptamila praktycznie od 2 doby życia więc myślę ze gdyby było to uczulenie to wyskoczyłoby odrazu a to dopiero w 3 tyg się pokazało. Skąd wiedziałaś że to uczulenie a nie trądzik? Czy jakoś dokuczało to synkowi? Co lekarz mówił?
ja podawałam cow&gate i wysypke dostał od razu bo wcześniej był na aptamilu ale go zwracał,teraz jest na SMA i jak narazie jest dobrz a ze to uczulenie to powiedziała mi koleżanka ze mój mały ma taką samą wysypke jak jej córka a jej powiedział to lekarz w Pl:tak:

ja tez juz życze wam wesołych świąt bo nie wyrabiam na zakrętach i od 2 nocy wogóle nie śpie bo moje dziecię zasnęło ostatniej nocy o 4.30:crazy:nie wiem co sie dzieje ale mam nadzieje ze po chrzcinach będzie spał:tak:

reklama
Martuś-wesołych i spokojnych Świąt-J oczywiście się dołącza:tak:
I wreszcie dobrze przespanej nocki:sorry:
No teraaz to już uciekam naprawdę,bo zanim mamusia dupkę od komputerka ruszyła dostałam sygnał "z góry",że pora na karmionko:sorry:(ach te niezawodne elektroniczne nianie)...Kolorowych snów drogie Panie...Do juterka:)

Witam się wieczorkiem
Abym tylko nie zapeszyła-Danielek zaraz po kompieli zasnął i śpi:szok:-bez biegania po schodach ze dwa razy:sorry:
Misia-ja zamiaru jako takiego żegnać się też nie mam,więc i życzeń składać nie będę(jeszcze).
Ewelcia-ja tam piekę jutro i w czwartek...żeby wszyściutko było świeżynka:tak:
Madbebe-moja zamrażarka też nie jest zbyt rewelacyjna-co prawda 3półeczki,ale jedna zajęta jest przez asortyment deserowy-czytaj lody:-)
Julia-ja zawsze używam maku z puszki(czy komukolwiek chce się jeszcze męczyć z mieleniem maku:confused2::szok:)i zawsze wychodzi:tak:Tobie żczę powodzenia(najważniejsze jest to jaski masz przepis na spód-bo z makowcem jest jak z sernikiem-im mniej ciasta tym lepiej)
Ja miałam dziś rano akcję"śmietnik"-J zapomniał wystawić,to ja "dawaj".Niestety mamy kubły za domkiem i trzeba podciągnąć pod podjazd...He-nie ma dobrze-oczywiście podjazd zamarznięty i zamiast do góry ze śmietnikiem ja sobie kilka razy pozjeżdżałam w dół(na szczęście na butkach nie na pupie:-D)
A teraz miłych snów Wam życzę,bo uciekam wykorzystać możliwość obejrzenia czegoś na dole z moim J
kochana ja mam przepis na kruchym ciescie!!!!

witam

Julia ja zawsze robie na drozdzowym... wlasnie dzis zrobiłam i juz pol nie ma :-)

Wszystkim Zycze Zdrowych i Wesolych Swiat

ja jutro ide do lekarza :-( juz mam dosc zatok ,kaszlu i kataru wrrrrr

przepraszam ze tylko tyle ale nie mam sily...
dzis makowiec, ryba po grecku, jutro sernik i rogaliki z makiem wiec musze meic sile ide wczesnije spac...

Witam sie i ja:-)
U mnie zaczelo sie swiateczne gotowanie-tzn na dole dzialaja pomocnicy a ja utknelam z moim synkiem na gorze.Nie mam pojecia co mu jest-w dzien bylo dobrze a po kapaniu nie moglam juz go uspokoic.Strasznie plakal a ja probowalam wszystkiego,zeby go uspokoic(mysle,ze odreagowuje wczorajsze szczepienie)Dopiero zasnal przed chwila,wiec jeszcze troszke przy nim posiedze i tez zabieram sie do pomocy przy gotowaniu,bo juz do mnie docieraja zapachy z kuchni...:-)

Julia ja kiedys robilam makowiec ale moczylam mak w mleku i mielilam teraz kupilam gotowy:-) poszlam na latwizne........

Marta moj Syzmon tey cyasami spal albo nie spal w nocy......jesczcze troche i wszystko bedzie ok.
Moj przesypial cale nocki jak mial 4 i5 miesiecz a pozniej znow sie budzil po kilka razy czasami nie spal w nocz po 2 h.....teraz znow przesypia nocki....z malymi wyjatkami + jedna pobutka w nocy...

Witam wieczorowa pora :-)

Nie bylo mnie tu pare dni i juz tyle nadrabiania! Wlasciwie dalej jestem bez weny na pisanie, Swieta sie zblizaja, a mi sie ich jakos juz odechcialo :eek: Jestem juz po badaniach i czekam na wyniki od mojego gp, czy trzeba robic jakies dalsze, bardziej specjalistyczne badania, czy narazie nie. Moze to mnie wlasnie tak dobija, bo sie troche martwie, czy wszystko ok wyjdzie :confused2:
Co do swiatecznych smakolykow, to moich pierniczkow polowy juz nie ma. A dopiero wczoraj lukrem zalalam z corcia :-D Az sama jestem zdziwiona, ze wyszly takie dobre. Pierniczki pieklam pierwszy raz, bo do tej pory, to tylko ciasto piernik, ale ciasteczka to byl moj debiut :sorry: Jutro zrobie sobie sernika i rybe po grecku. Mialam dzis, ale jakos odechcialo mi sie.:zawstydzona/y:

froq po Swietach jak najbardziej, jeszcze raz sorry, ze wtedy tak nagle odmowilam, ale...ale....to wszystko przez moj samochod hehe!Gdybym wtedy na spokojnie dokonczyla zakupy, to nie musialabym jechac kolejnego dnia :cool:

Wypilam wlasnie 2 puszki coli, tak jakos mnie naszlo i chyba nie byl to dobry pomysl, bo teraz sikam co 5 minut:laugh2: A na noc, to nie najlepsza rzecz :eek:

url

dobrze kochane dziekuje za porady a co do spania maluchow to ja do 1 roku zycia praktycznie wcale nie sypialam wstawalam co 2 godziny do jedzenia uffffffffffffff a teraz co lepiej justin codziennie okolo 4 rano sie zjawia i gada mi na uchem i o 7 rano pobudka i baje ............................takze do gory głowki dziewuszki:-)
50.gif

wróciłam z zakupów z Moniadan uffff ale mnie kobieta wymęczyła :-p:-D:-D:-D i ja ją chyba też :sorry::laugh2: Monia jak się rozstałyśmy pojechałam jeszcze do Dunnesa i kupiłam prezent dla mojego ukochanego mężusia :tak::tak::tak: dostał kurtkę :-) tak tak już dostał musiałam sprawdzić czy nie muszę rozmiaru wymienić ale trafiłam w 10 i z rozmiarem i z kurtką :-) podoba mu się całe szczęście przynajmniej teraz będzie miał w czym hasać bo swoją zostawił w PL i w bluzie śmigał a tu teraz tak pizga :sorry: no i w szale zakupów nakupowałam pełno ciuszków dla małej po 1 euro :eek::-D kurde jak będą teraz te przeceny to P musi mi kartę schować bo będzie cienko:sorry: jutro z rana jeszcze na ostatnie spożywcze zakupki i zabieram się za pichcenia ciąg dalszy i może coś posprzątam hmmm :-p zobaczę na ile mi mała w brzuszku pozwoli a bardziej mój stan kręgosłupa heh:sorry: a teraz kolacyjka prysznic i spać jutro kolejny ciężki dzień :-);-)

reklama
Witam sie i ja.Właśnie upieklam pierwszy raz w zyciu makowiec i chyba sie udal:szok:.No i jeszcze udalo mi sie zrobic chtke to takie ciasto na zimno,a jutro salatke warzywna bede robic no i sernik.Uciekam spac.buziaki
A tak pozatym jakas chandra mnie naszla bo to grudzien a ja mialam rodzic ostatniego grudnia no ale wyszlao inaczej:-(i tak mi jakos smutno.Bo wszystko wrocilo:no:.A juz niezanudzam Dobranoc

Do góry