reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

(...)
Widze ze Twoja mala ma ponad miesiac - wiec wszystko mozliwe ze to tradzik niemowlecy,moj Szymon mial chyba do 2miesiaca zycia.
Przemywaj buzie codziennie ze 3razy na dzien woda przegotowana - uzywalam do tego platkow kosmetycznych tych wiekszych.
U niego tez znikalo i sie pojawialo .....

Co do wody - kupowalam najpierw mioneralna- przewaznie Baligowan bo polozna powiedziala ze ta wlasnie ma najmniej mineralow,uzywalam tez osobnego czajnika a teraz od jakiegos czasu mam filtr Brita i robie mleko na kranowie.
Mysle ze mozesz kupic filtr i bedzie ok....
Dzieki ogromne. Tak tez zrobie :tak:

reklama
witam sie i ja!!!!!dziewczynki mam pytanko a co wy robicie do jedzenia na swieta oprocz tych dań na wigilie???no brak mi pomysłow!!!!!!!http://www.youtube.com/watch?v=2lsT-80QMWA
U mnie w domku właściwie zawsze było tak że się przez całe święta jadło potrawy świąteczne ...ja będę mieć : karp, krokiety, pierogi z kap.i grzyb. , no uszka i barszcz, śledzie w oleju i sosie śmietanowo-majonezowym, możliwe że zrobię rybkę po grecku, bigos, gołąbki, mój P zrobi kutię i jakąś rybę w keczupie:eek: nie jadłam ale twierdzi że dobre, no i chyba się szarpnę na I lub II dzień świąt i zrobię kaczkę w kapuście:tak: żadnych kotletów itp. tego pod dostatkiem mam w ciągu roku:sorry: no i oczywiście serniczek i makowiec no i do tego różne wędlinki i deseczka serowa z krakersami na przekąskę ale te serki to raczej moja ciążowa zachciewajka:-D:-D:-D chciałam zrobić jeszcze sałatkę jarzynową ale stwierdziłam że na naszą trójkę ....no dwójkę i pół;-) i tak już tego jedzonka będzie za dużo :tak:

No ja już po obiadku zrobiłąm eksperymentalne spaghetti i kurde belek mówiąc skromnie zajebiste mi wyszło:-D:yes: ale moje dziecię kochane stwierdziło że na obiad zje miskę rodzynek nawet spróbować nie chce:sorry: no cóż może później zje :cool2:teraz tylko siedzę jak na szpilkach i czekam na mojego P aby móc się wybrać na samotne zakupy no włąściwie nie takie samotne bo z moniadan :-):-)

Pytalam juz ale nikt chyba nie napisal:-(
Kidy pieczecie makowce? a moze popieklyscie juz?

Kotlety robilam z pieczarkami a mialy byc z grzybami ale nie kupowalam wiecej bo znow bym prawie wszystkie wywalila.
Kotlety to dla mojego m bo on wcina z chlebem......mam zamiar zamrozic,moze wcale nie bede wyciagac to beda na po swietach......

Witam sie i ja :-D
Bylam na zakupkach na swieta i w sumie wszystko juz mam jedynie kilka drobiazgow na przyjecie ur dla Wiktorka trzeba zakupic ale to juz jutro. Dzis ostanie porzadki, wieczorem pranie dywanu:cool: Jutro pieczenie i robienie salatek i mam nadzieje ze to wszystko...hmm...zapomnialam ze mam piec jeszcze karkowke :shocked2: no coz musze pamietac wyjac ja dzis z zamrazalki:-p. W czwartkek zastaje mi tylko barszczyk, uszka i pierogi zagotowac, zamiast flakow strogonow i tort dla synka:-) Wiecej nie robie bo kto to bedzie jadl:no:

Mary_Mary ja odkad synek skonczyl 3 m-ce zawsze mleko robie na wodzie butelkowej. Wyprobowalam chyba wszystkie i dla nas najlepsza jest woda Aqua Pura bo to chyba jedyna woda gdzie podczas gotowania nie wytraca sie wapn i nie robi sie zaden nalot na wodzie. Woda jest krystalicznie czysta. Ta wode na 100% kupisz w Joyes na Knockanacarze 3x5L za €5.
A i pamietaj jesli przejdziesz z wody kranowej na butelkowej dzidzia moze to troszke odchorowac tzn. 3-4 dni moze miec lekka biegunke ale przejdzie na pewno. Mimo ze moj synek konczy 2 latka staram sie zawsze miec dla niego mineralna wode do dogowania do mleka czy herbatek Zreszta juz kiedys pisalysmy z dziewczynami ze w wodzie kranowej tu jest stasznie duzo zwiazkow metali o czym niegdzie nie mowi:tak:

Oki uciekam do dalszej czesci porzadkow. Pauletta i Moniadan udanych zakupkow. Napiszcie co udalo wam sie kupic bo ja tez nadal nie mam nic dla mojego R.

ja tam tez bynajmniej zegnac sie nie zamierzam:no::-)zyczenia swiateczne beda w swieta:tak::happy:
co do wyprzedazy to ja nie wiem:sorry:
Mam nadzieje dzis jeszcze rybki zrobic w occie i po grecku,bo makowiec przewidzialam na jutro i barszcz chyba tez jak sie uda..Najgorzej ze moj A.zazyczyl sobie jeszcze krokietow wiecej-twierdzi ze dawno nie jadl..kiedy on ma zamiar to szystko zjesc??Jak ja mam dwie poleczki,ot cala moja zamrazarka:eek:Moze mu przejdzie i zrobie po swietach:happy:

Ostatnia edycja:
Hejka padam popiekłam i pogotowałam jutro sie spakowac zrobilam sobie liste bo tyle tego a nie chce nic zapomniec:)
Wyprzedaze zaczynaja sie 26 i 27 wiec bedzie szalenstwo zakupowe, a ja bede szalec w Next w Dublinie:)
Miłego wieczorku

dziekuje dziewuszki za podpowiedz a powiedzcie mi jak to jest z tym makiem gotowym czy tak samo sie go daje na ciasto jak zwykły tzn.....chodzi mi o dodatki!!!!boze to moj pierwszy makowiec :szok::no::zawstydzona/y::-(ja byłam dzis w galway na szybkich zakupach chcialam malemu kupic buty ocieplane i nic nie ma ...były teraperki w adams kids ale niestety moj Maly ma wysokie podbicie i ciezko mi włozyc cos na nogi wiec dziewczyny pomocy widzialyscie gdzies jakie fajnie buciki ???????????

reklama
Witam się wieczorkiem
Abym tylko nie zapeszyła-Danielek zaraz po kompieli zasnął i śpi:szok:-bez biegania po schodach ze dwa razy:sorry:
Misia-ja zamiaru jako takiego żegnać się też nie mam,więc i życzeń składać nie będę(jeszcze).
Ewelcia-ja tam piekę jutro i w czwartek...żeby wszyściutko było świeżynka:tak:
Madbebe-moja zamrażarka też nie jest zbyt rewelacyjna-co prawda 3półeczki,ale jedna zajęta jest przez asortyment deserowy-czytaj lody:-)
Julia-ja zawsze używam maku z puszki(czy komukolwiek chce się jeszcze męczyć z mieleniem maku:confused2::szok:)i zawsze wychodzi:tak:Tobie żczę powodzenia(najważniejsze jest to jaski masz przepis na spód-bo z makowcem jest jak z sernikiem-im mniej ciasta tym lepiej)
Ja miałam dziś rano akcję"śmietnik"-J zapomniał wystawić,to ja "dawaj".Niestety mamy kubły za domkiem i trzeba podciągnąć pod podjazd...He-nie ma dobrze-oczywiście podjazd zamarznięty i zamiast do góry ze śmietnikiem ja sobie kilka razy pozjeżdżałam w dół(na szczęście na butkach nie na pupie:-D)
A teraz miłych snów Wam życzę,bo uciekam wykorzystać możliwość obejrzenia czegoś na dole z moim J

Do góry