reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Czesc mamunie.Ale dzis twardo spalam..nie slyszlama jak dziecko mnie budzi,az tatus z dolu przylecial.
Kinia 220v a jak badanie moczu? Jezli jest juz bialko w moczu to moga byc poczatki stanu przedrzucawkowego (mi sie zaczlo kolo 35 tygodnia)Ale wtedy odrazu wyslai by cie na 1,2 dnie na obserwacje do szpitala (ja lezalam 4 razy)Kontroluj cisnienie i jak bedzie wysokie informuj lekarza koniecznie,bo to jest niebezpieczne.U mnie skonczylo sie cesarka.Ale oczywiscie to nie musi byc to,dlatego obserwuj co sie dzieje.Czy nieboli cie glowa,nie puchniesz.Odpoczywaj duzo i unikaj sytuacji stresowych,bo to podwyzsza cisnienie.Jesli jestes zywa kobietka nie mogaca usiedziec na tylku zwolnij tempo.Zycze ci zeby to byly tylko chwilowe skoki cisnienia.
Nic mi nie powiedzieli o bialku a w karcie tez nic nie widzialam , jutro ide do mojego gp zobaczymy co powie. Glowa mnie boli od pewnego czasu ale nie codziennie i odczuwam jakies dziewne bole w okolicach nerek :( nie wiem boje sie teraz o dzidzie

reklama
Hej mamunie pogoda śliczna w Polsce pięknie zimowo ale niby tu też ma być śnieg:tak: choinka ubrana tylko jeszcze prezenty nie kupione :-) dzieci chore na antybiotyku mała kaszle strasznie i ogólnie nie chce mi się nic do tego niania jedzie na święta do PL i muszę szukać zastępstwa :szok: M miał pracować do 5 a wraca ok 21 kosmos...do tego jeszcze pies ktory sika dalej w domu :wściekła/y:zrobi na dworze z za 5min w domu szok:-) i to tyle teraz obiadek i do pracy na 3 :tak:pa P.S. GRATULACJE gastone i anineczko teraz w auto i do Tuam hahaha

Nic mi nie powiedzieli o bialku a w karcie tez nic nie widzialam , jutro ide do mojego gp zobaczymy co powie. Glowa mnie boli od pewnego czasu ale nie codziennie i odczuwam jakies dziewne bole w okolicach nerek :( nie wiem boje sie teraz o dzidzie

a do jakiego GP chodzisz przeciez w galway masz polmed mozesz isc do gina ... wiesz wysokie cisnienie w ciazy jest niebezpieczne moze byc zatrucie ciazowe ..nie chce cie straszyc ..licz ruchy malenstwa .. i idz do ginekologa ..
leiej dokladnie miec Twoje cisnienie pod kontrola ..idz do tego lekarza dla wlasnego spokoju na swieta i zdrowia

Ja na twoim miejscu poszlabym jeszce dla spokoju do lekarza jesli chcesz polskiego.Jak juz mowilam wysokie cisnienie to nie przelewki.Nerki cie bola? Moze to byc infekcja.

Tu masz linka poczytaj sobie o nadcisnieniu w ciazy i objawach towarzyszacych.
http://www.ebrzuszek.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=305&Itemid=103

Witam:-)
nie miałam jak do Was dzisiaj zajrzeć, bo M okupował kompa:-D:-D:-D:sorry: a potem obiad trzeba było zrobić. U nas śnieg pada od rana, biało, mroźno. Prawdziwa polska zima, ale ja już chyba odwykłam, a w sumie dopiero jedną zimę w Irlandii spędziłam:-D:-D:-D:-p. Mała śpi, M na dworze coś robi, więc ja myk na kompa.
Spisaliśmy wczoraj ten akt chrztu, tylko moja sis musi sie podpisać i zaświadczenie z parafii przywieźć i wsio

Antek odprowadzony do przedszkola,ale na 11 muszę iśc do przedszkola na jakiś Świąteczny teatrzyk.
I kurcze nachodzę się w tą i wewte ,a w domu godzinkę spędzę :sorry:
I tutaj przydało by się auto :confused2:

Julia
głowa Cię boli w czasie przerwy? Myślę,że gdyby to były źle dobrane tabletki to bolała by Cię w czasie brania ich.
O właśnie przypomniałaś mi,że muszę wziąśc swoją :-D
Nie nie wyruszyłam w drogę bo po pierwsze muszę wymienic ten certyfikat.
A po drugie nie mam czym jeździc :szok::rofl2:
Mój M nie może mi dac swojego służbowego auta :sorry:
Ale coś myśli nad kupnem w styczniu :tak:

Didi no to napewno pewnie się czujesz za kierownicą :tak: Dobrze.
Długo Ci śpią dzieciaczki.
Jak Albert się czuje? Jak nocka?

Lubiczanko dokładnie,nie będzie stresa na Święta :sorry:

Ale mam lenia :confused2:
witam sie juz po zakupach !!!!to w takim razie juz nie wiem od czego mnie ta głowa boli!!!!!!tylko w czasie tej zasranej przerwy!!!!byłam u lekarza pani na to kupic sobie panadol ......................ja na to ze moze to migrena a ona mi na to ze mozliwe i wesolych swiat....hahhahahah no to juz nie wiem:tak::-D;-):-)bede w pl chyba w marcu to wtedy pojde do lekarza

Dziekuje dziewczyny gastone i didi .
Ja chodze do polskiej GP u mnie w miescie i wlasnie jutro sie do niej wybieram, zobaczymy co ona mi poradzi bo w szpitalu w Balinasloe normalnie nic sie nie mozna dowiedziec, o wszystkie wyniki musze sie pytac a lekarz ktory mnie 2 razy przyjal to jakis Hindus z ktorego nic nie mozna sie dowiedziec :wściekła/y:.3 Tyg W Polmedzie bylam w Dublinie u pani Stempki ale nie zmierzyla mi cisnienia tylko powiedziala ze mam szyjke skrocona do 1 cm( widzicie zawsze cos jak nie jedno to drugie :no:)Kazala wypoczywac i zrezygnowac z pracy wiec tak zrobilam i brac magnez .
Jak narazie jak mierze to ok 132/80 ale w spoczynku tylko w szpitalu i u Gp tak skaka :no:

W szpitalu i gp ci skacze zse stresu.Ja w domu mialam zawsze dobre a jak szlam do gp bach -syndrom bialego fartucha,bo po jednym lezeniu w szpitalu streowalam sie ze znow pojde i tak sie stawalo za kazdym razem.

Witam popołudniowo!
Mam ciszę w domu-nie do wiary o tej porze...ale Dawid lekcje odrabia a najmłodsza dwójka w najlepsze śpi:tak::-)
No i udało mi się kupić tv-22cale z wbudowanym dvd...i jeszcze router do tego:tak::-D.A jutro od rana torta będę kombinować-chyba tego Wolfii upiekę...Zobaczymy jaka będzie wena :happy:.
I oczywiście pojawił się kolejny problem,który jak sądzę większość z Was trapi-i co temu swojemu facetowi kupić:confused2:Masakra przez duże"wu"!!!
Uciekam na opróżnienie cycucha-głos z dołu mnie wzywa;-)

reklama
Uff..narobiłam się jak dziki osioł:confused2:Posprzątałam wszystko łącznie z myciem podłóg,gulasz upichciałam i zrobiłam słynne ciasto kubusiowe:tak:"Dochodzi" w lodówce:tak:,niby ma być na jutro,bo mnie cały dzień nie będzie i zrobiłam dziś,ale jak znam mojego P jak podjadka to już dziś sie do niego dobierze:-DMiał być śnieg dziś i co?:eek:Ni huhu!:no:Za to leje,przestaje,leje,przestaje:wściekła/y:
julia28,moja koleżanka w Polsce też tak miała,że jej łeb napieprzał gdy miała przerwę w braniu tabletek na @.Ginekolog stwierdził,że to od źle dobranych pigułek,zmienił i wszystko przeszło jak ręką odjął:tak:

Do góry