reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
No,nie tylko Ty się wkurzyłaś:sorry:I tu dziewczyny i ludziska z forum gazety.ie.Widać są jeszcze całkiem normalni ludzie na świecie,szkoda tylko,że coraz częściej na swojej drodze spotyka się tych nienormalnych:wściekła/y:A ja Ci mówię-pojedź tam z obstawą,na pewno nie powiem Wam:wy*******ajcie,bo się ,że tak powiem-strapi:-D

Witam!!!
Anineczko-chmmm,co by tu jeszcze dopisać do tego co już napisane zostało?Chamstwo-to wiemy,ale co najgorsze w tej sytuacji?Że przez szanowną rodzinkę chamskich Polaczków Ty się zrażasz do rodaków(do ludzi w ogóle),co nie dziwne rzecz jasna.Nie wiem jak to jest z naszą nacją,że tu na obczyznie ,gdzie powinniśmy się wspierać,pomnagać,mobilizować do funkcjonowania jak rodzina,Polak Polakowi nie jest sprzymierzeńcem,a wrogiem:wściekła/y:.Faktem jest(oczywiście nie uogólniam),że my,Polacy jesteśmy narodem zazdrosnym,zawistnym(no jak sąsiad ma lepsze auto to ja mu kluczykiem porysuję-tak dla przykładu,albo jak on coś tam dostał z socialu dlaczego mi się nie należy-wkopię go),nielojalnym-i długa mogłaby być ta lista cech charakterystycznych dla Polaka:-(Ale na naszym forum ujrzałam promyczek nadziei dla Rodaków.Jetseście dziewczyny dowodem na to,że można być przyjacielem dla kogoś,kogo tak naprawdę się nie zna,no-dziewczynki z Galway są przykładem przyjazni"namacalnej"(ach te Wasze spotkania...)i,że możemy na siebie liczyć i ufać sobie:tak:Kończąc rozprawianie o przypadłościach Polaków,Anineczko droga-nie zrażaj się do rodaków,albo przynajmniej rodaczek,bo nie wszyscy zasługują na sklasyfikowanie i zapakowanie do tego samego worka:tak::-)
A w ramach rady-skoro masz nr.tej babki,to może wykorzystaj to,że kobiety są bardziej wyrozumiałe i odwołaj się do jej sumienia.Napisz np.jakby się ona czuła tracąc w ten sposób część swojego dobytku?
Ps-ależ mnie wena w niedzielny poranek naszła;-):-D
MartaF-my wreszcie też mamy załatwione co trzeba z chrzcinami...tzn-chrzestnych:-D.Ale Ci dobrze z tymi wypadami do Limerick:tak:Ja też najchętniej bym się wybrała...ale w styczniu(przy okazji chrzcin)przyjadą moje dwie siostry i zrobimy sobie taki zakupowy babski(+pochłaniacz maminego mlesia)wypad:happy:Już się nie mogę doczekać.I mam dylemat gdzie zrobić te chrzciny-chybaże zmienimy w międzyczasie chatkę na większą...
Uciekam,bo J śpi a mały właśnie zaczął się drzeć w niebogłosy-hehe.Miłej niedzielki i wybaczcie moje pisanie:zawstydzona/y::sorry:

Jessu:szok:Raz jestem druga:tak:i to po 10:00:-D
Mój P jeszcze śpi,po wczorajszym(i trochę po północy-więc dzisiejszym:-D)browarku.Ja zaraz się biorę za toczenie klusek i robimy wypad na Sunday Market.Mama odbębniona(czyt.zadzwoniłam do niej)jak co niedzielę,obiadek przygotowany-luzzzzzik:happy:
lubiczanko:tak pięknie sobie domek wymalowaliście,a teraz chcecie go opuszczać?Why?

Ale cichutko dzis u nas, no coz niedziela wiec mozna poleniuchowac i dzien cala rodzinka spedzic.
Ja zaraz rzuce brata do pracy i do Agusiek na szybka poranna kawke skocze, pozniej obiadek i znow chalpki i dzien minie przyjemnie.

Milej niedzieli wszystkim :-D:-D:-D

witam;-)

ja próbuje cos napisac od 9:confused2:ale ciągąle cos....:confused2:

ewelcia własnie tam mnie tez boli:-(

anineczka dobry pomysł z tą kochanką:-Dja to bym im jeszcze podrzuciła wnętrzności z ryby to kratek ściekowych przy domu żeby im ładnie pachniało na święta:evil:

lubiczanka ja byłam sama z K:-)ale jutro juz Kasia wraca do PL więc zostaje sama:-(

miłej niedzieli:cool2:

Anineczka- co za ch...je. Szkoda slow! Az mi gul wyrosl tez:tak: Ja bym sobie ten list o kochanku podarowala...to jakies takie niezbyt dobre jest chyba. POszlabym do nich jeszcze raz ,tak jak dziewczyny mowia 'w paru chlopa'- moze sie przestrasza..wiesz...nastraszcie ich troche. Zagrozcie odwolaniem do innych srodkow. Jak nie da rady to poszlabym do landlorda aby mu uswiadomic jakim ludziom wynajmuje dom. Jesli to nie pomoze poszlabym do szefa owej pani i jemu powiedziala aby uwazal, bo osoba, ktora zatrudnia jest zlodziejem! Na kazdego szefa to podziala!:tak::-)

reklama
Witam!!!
Ale dzis mrozno na dworze:szok:
M wybyl na fuche a ja sama z malym.......no narazie maly spi....mieli przyjechac znajomi i mielismy jechac do Carlow na zakupy ale m mi nie zostawil fotelika :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i skazana jestem na siedzenie w domu:-:)-:)-(

Do góry