reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Jest tak, jak pisalam wyzej z tymi cieciami, tzn bezrobocie ok 5 %, ChB 10% i bezrobotni samotni(tzn bez rodziny) traca od 20% do 50% benefitu, zalezy od wieku.

Wy o tych golabkach piszecie, ja niestety za nimi nie przepadam. Jak robie, to robie tylko dla meza. Nienawidze kapusty(tylko kiszona lubie), nawet samego nadzienia nie zjem, bo mi smierdzi ta kapusta hehe wiec odpada. Jak robie golabki, to sobie z nadzienia robie kluski albo papryke nadziewam i zapiekam dla siebie. Polecam, tez pyszne!

Pisalyscie o spotkankach i nagle cisza, ciezko sie zgadac Nam wszystkim- jak zawsze :-)

Ostatnia edycja:
Dobry wieczór!
Ja coś ostatnio jak Joann-tak z wieczorka tu zaglądam:tak:
Nie miałam kiedy wcześniej.Przed południem wyruszyłam z Radkiem na podbój sklepów;-)Choć dla niego to raczej zabój:-DNie lubi,że hej,ale dzielnie zniósł dziś moje 4,5godzinne łażenie:sorry::eek::laugh2:Zwiedziłam wszystkie sklepy i sklepiki a teraz mi nogi w wiadome miejsce włażą.Tzn,teraz to już tak nie włażą bo je no ławę wywaliłam,ale jeszcze niedawno właziły:-DNakupiłam sobie szmat,młodemu adidaski,piżamkę i płyn do kąpieli z Zygzakiem.Schowałam,przetrzymam,dam mu na święta.
W weekend będziemy choinkę ubierać,a z gotowaniem nie mam tak źle,bo jedziemy się gościć do Cork,więc zrobię tylko parę potraw w domku,jakieś ciacho bo święta składkowe:tak:To moje trzecie święta tu,ale powiem Wam,że jakoś specjalnie nie narzekam.Mam do tego takie podejście jak misia:tak:
Śliczny mamy teraz napis Baby Boom u góry,taki wesoły,kolorowy i świąteczny...

Ostatnia edycja:
Tichonek widze zakupy udane :-) Ja zawsze mowie, ze my sami w Swieta, tzn ja z mezem i corcia, wiec duzo nie bede robic, ale jak przychodzi co do czego, to siedze w kuchni pare dni, jedzenia mi mnostwo wychodzi i narobie sie jak glupia. Ale wszystko na luzie, ja tez nie narzekam na swieta tu. :-)

A czy ja Wam pisalam, ze ktos nam auto zarysowal?Zarysowal to malo powiedziane. Jakims gwozdziem albo czyms ostrym przejechal i wyrznal az do blachy. Samochod mam dopiero od poltora tygodnia. Super! Przejechany jest przez cala dlugosc, od tylu do przodu. Nie irol to zrobil. Mieszkaja tu w poblizu zawistni polacy, ktorym slina geba wychodzi, jak ktos cos ma, czego oni nie maja i tylko sraja tylkami. Sorry, ale inaczej tego nie umiem ujac. I nic nie moge zrobic, bo co. Dowodu nie mam. A ubezpieczenia nie mam na przypadkowe rysy i uszkodzenia. Normalnie...ah szkoda slow :-( Niektorzy maja gowno zamiast mozgu.

Ostatnia edycja:
Pisalyscie o spotkankach i nagle cisza, ciezko sie zgadac Nam wszystkim- jak zawsze :-)

Larcia w sobote wybieram sie do Pauletty tak 12-13ta wiec jesli masz jak sie dostac ta Pauletta pisala mi dom dla forumek ma otwarty;-):tak::-D Jesli tylko dasz rade to wpadnij nastepnym razem wpadniemy obie do ciebie w rewanzu:-)

Frog rozumiem,że sama byłaś na zakupach by przyjrzeć się promocjom?
No też bym tak chciała,ale pędem muszę zbierać z półek,ba czasem nie porównując cen tak mnie ta moja hołota goni po sklepie :wściekła/y:

Bylam sama z mamuska i jeszcze jutro jesli sie uda a juz R zapowiedzialam ze lece na kawke do Agusiek na kawke:tak::-D jesli ona nie zmienila zdanie i bedzie miala czas;-) w koncu expresowe zakupki do Pl ja czekaja.....

A czy ja Wam pisalam, ze ktos nam auto zarysowal?Zarysowal to malo powiedziane. Jakims gwozdziem albo czyms ostrym przejechal i wyrznal az do blachy. Samochod mam dopiero od poltora tygodnia. Super! Przejechany jest przez cala dlugosc, od tylu do przodu. Nie irol to zrobil. Mieszkaja tu w poblizu zawistni polacy, ktorym slina geba wychodzi, jak ktos cos ma, czego oni nie maja i tylko sraja tylkami. Sorry, ale inaczej tego nie umiem ujac. I nic nie moge zrobic, bo co. Dowodu nie mam. A ubezpieczenia nie mam na przypadkowe rysy i uszkodzenia. Normalnie...ah szkoda slow :-( Niektorzy maja gowno zamiast mozgu.
Ale chamstwo!Słów to nie brak,wręcz przeciwnie!Ciśnie się ich na usta bardzo dużo,niecenzuralnych,ale szkoda ich na takich debili:angry:Pozostaje tylko życzyć im czegoś podobnego!

witam:-)

Tichonek widze zakupy udane :-) Ja zawsze mowie, ze my sami w Swieta, tzn ja z mezem i corcia, wiec duzo nie bede robic, ale jak przychodzi co do czego, to siedze w kuchni pare dni, jedzenia mi mnostwo wychodzi i narobie sie jak glupia. Ale wszystko na luzie, ja tez nie narzekam na swieta tu. :-)

jak ja cie doskonale rozumiem,mój były z zazdrości porysował mi całe auto dookoła,kilka razy:wściekła/y:i szybe też:crazy:auto zamieniłam wieczorem w komisie:tak:a te na które zamieniłam porysoali mi na parkingu pod sklepem:eek::wściekła/y:nie zdziwiłabym sie gdyby zrobiła to ta sama osoba:crazy:

wolfia ja narzekam tylko wtedy jak juz padam na ryj:confused2:jestem wykończona bo wczoraj mój K wytrzymał całe 10 minut i jak tylko mały sie rozwył oddał mi go spowrotem:confused2:

moje dziecko lepiej ubierac jak karmić:confused2:co 2-3 godziny je,czasami 60-80 a nawet 110-120ml:eek:

dziewczyny które robią zakupy w limericku powiedzcie mi gdzie moge kupić jakąś fajną kurtke skurzaną dla mojego K zeby na chrzciny miał w czym iść:sorry:

miłgo dnia:cool2:

reklama
Melduję się
Larcia-normalnie brak słów na tych ludzi...Nam też raz jak byliśmy w Kilkeny ktoś auto kluczykiem potraktował-i tak mamy rysę,ale taką chamską(tzn.głęboką:sorry:).Ludzie(niektórzy)to gorzej jak świnie:-p
Kamcia-no Tobie to dobrze-gołąbki z Paulettą,choinkę z Oliwierkiem...Marzenie-moje dzieciątka też chętne zawsze do pomnocy,z tym,że zawsze tak jakoś na opak im wychodzi:sorry:
Pauloetta-a co z bioderkami?Żartuję oczywiście,niech Ci na zdrowie idzie.A nawiasem mówiąc ja też zawsze na siłę w siebie wpycham,aby tylko nie wyrzucać(tylko ciasta,które piekę nie mają tyle szczęścia)...A może my otwórzmy jakiś biznes-moja rodzinka mówiła mi,kiedy tu przyleciałam abym cukiernię otworzyła-Ty knajpkę i mamy biznesa;-):-D
Ewelcia-powodzenia z pierogami...A może my razem się za dietkę wezmiemy,bo mi 11.5kg.do zrzucenia zostało:happy:
MartaF-jak zawsze musiałaś być przede mną:-)...co tam słychać,bo ostatnio ciężko się na Ciebie napatoczyć?
Miłego dnia Dziewczynki...Idę się ubierać

Do góry