reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Bo musimy korzystać wtedy kiedy maluszki śpią:-D:-D:-D

Miłego dnia wszystkim
dokladnie,tym bardziej ze u nas juz koniec spania na dzien dzisiejszy:-)chyba zeby mnie dzidzia zaskoczyla:shocked2:

Mam dosyc mojego dziecka dzisiaj...

od 6 rano wyje...z przerwami....ale nie chce sie bawic i tylko raczki, raczki, a i na nich marudzi, medzi i jest do niczego!! :wściekła/y: A jest dopiero rano! A jaki bedzie dzien do konca??? Chyba sie zastrzele!
ajjj misia,takiego słodziaka masz, a Ty sie chcesz zastrzelic??:szok::-)nie no zart,wiem co to znaczy:tak:choc Ty z wiekszym stażem..
Mala dzis troche pospala na szczescie,wiec choinka skonczona,a nawet dwie ;-)obiadek sie gotuje i pranie zdziełane i zjesc nawet zdarzylam:szok::-)..
Teraz moze szalec ile chce:tak:
MartaF - kupki kupkami:-)najwazniejsze ze sytuacja sie wyklarowala i dziecina sypia wiecej:tak::happy:dzieki za namiary.Ja tam za duzo wysylac nie bede,ale poczta to wielka przesada:shocked2:

reklama
Jezu..jest 11.45 a Ty Madbebe juz i choinki dwie? I Obiad? I zjadlas?? No to niezle;-)
Moj tez spi teraz...napaslam go tak, ze padl bo taki ciezki hehehe. A ja nie wiem co mam robic...nic mi sie nie chce...I tak czytam sobie Pudelka, cole popijam i generalnie sie obijam. Mlody sie obudzi, a ja dalej nic nie bede miala zrobione. Moze chociaz zapakuje prezent mikolajowy dla A..?:-)

Milego pobytu w POlandii dla wyjezdzajacych:-) Choc w sumie nie zazdroszcze po chyba zimno, a ja zimy nie lubie:-) Ja cieplolubna jestem. Tu moze i leje, ale mrozow takich nigdy nie ma:-)

To bedzie nudny dzien...:-(

dzięki dziewczyny torta kupiłam w tesco:tak:misia:-)

moje maleństwo nawet poleży troszke,już nie krzyczy a mamusia ma cas na bb:-)
jutro będzie wesoło jak dzieciaki sie zlecą na torta:-)ale jakoś damy rade:tak:

U nas już jak zwykle po obiedzie, mała najedzona, chwilkę się zdrzemnęła i teraz się bawi.Ucina sobie takie krótkie drzemki, może potem uśnie na dłużej to zaczęłabym pakowanie:-), bo jutro jeszcze posprzątać trzeba. Landlord ma przyjechać po południu, bo zepsuł się jakiś włącznik od grzejnika olejowego i nie działa, pralka też szwankować zaczyna i u mnie w łazience od wczoraj kapie woda. No, niech zaprowadzi porządek zanim wyjadę:-D:-D:-D

Właśnie Asienko.. Przypomniałaś mi o co miałam pytać.. Czy orientujecie się jak najlepiej (czyt.oszczędniej) ustawić czasomierz ogrzewania gazem. Mam 3 wersje i naprawdę nie wiem, która lepsza (czyt. oszczędniejsza):
1. ustawić stałe ogrzewanie np. na 30 stopni (cały czas jest taka sama temperatura w domu ale maszyna działa nonstop :eek:)
2. ustawić ogrzewanie na kilka godzin z przerwami również kilkugodzinnymi np.na 40 stopni (maszyna działa najmniej ale przy dłuższej przerwie w ogrzewaniu dom się wyziębia..:eek:)
3. ustawić ogrzewanie mniej więcej co 1-2 godziny na około pół godziny (maszyna wciąż się uruchamia ale działa "chwilę" i nie wiem czy ciągłe uruchamianie nie powoduje większego spalania gazu?:eek:)
Jak wy stosujecie i jak sądzicie, że wychodzi taniej? Bo ja się kompletnie nie znam na zużyciu gazu..

Hello!
Wpadłam bo mam chwilkę:tak:
Młodego nakarmiłam ,uśpiłam i mam relaksik.Ciekawe tylko jak długi?:sorry:Podobno potrafi przespac 2-3 godzinki...Byłoby pięknie:-DAle się rozmarzyłam...Ale może faktycznie najgorzej nie będzie.Koleżanka jeszcze większego pietra ode mnie miała.Pierwszy raz po ponad rocznej przerwie do pracy poszła.Mówiła,że czuje sie,jakby to był jej perwszy w ogóle dzień w pracy:sorry:
Najgorzej,że mój Radek nie przyzwyczajony,że trzeba ciszej się zachowywac i dokazuje na całego:sorry:A on potrafi byc baaaardzo głośny:wściekła/y:
Idę teraz mojego bąbla nakarmic:tak:
Witam nową mamuśkę:marcysia365,nasze coraz większe grono jest bardzo przyjemne.Na pewno nie będziesz się z nami nudzic;-)
A gdzie się Andzulina podziewa?

Witam nowa foremke:-).
Marta widze ze torta zakupilas....a czyje urodzinki.?Oliwki tak:-)
Misia nie Ty masz takie lenia i placzace dziecko,moj tez od kad wstal to wyje,teraz siedzi mi na kolanach i juz sie wierci.na szczescie ogarnelam troche chatke!!!
Anineczka ja bardzo chetnie przeleje jakas kwote...tylko zastanawiam sie ile...
moze jakas podpowiedz?:sorry:

Tichonek widze ze dajesz sobie rade z podopiecznym:-) oby tak dalej...a tak sie martwilas

Jezu..jest 11.45 a Ty Madbebe juz i choinki dwie? I Obiad? I zjadlas?? No to niezle;-)
spokojnie,spokojnie :-):-) - choinke jedna dokonczylam ubierac,a druga malutka.:tak::-DObiad sam sie robi, bo w piekarniku tylko jeszcze salatka jakas i juz.Ja wlaczam speeda zawsze jak mala spi,bo inaczej nie ma szans na cokolwiek.Ale potrafie przebimbac ten czas jak mi sie nic nie chce wiec spokojnie odpoczywaj:tak::-)
qrcze mam dylematy - chce sobie na gwiazdke tel kupic bo w tym juz bateria dobe 3ma..Duzo gadam (A.ma do O2 za free) i chce cos co baterie 3ma w miare i co by wygladalo ciekawie:tak:I oczywiscie niedrogo,tak do 100e (pre pay).Jakies pomysly,moze cos polecacie?

Ostatnia edycja:
reklama
Dziendoberek

Melduje ze zyje:-)
Zrobilam kapusniaczek na obiad, znowu debiut. Cos mnie ostatnio na eksperymenty w gotowaniu nachodzi:tak:
T dzis w domku pracuje wiec musze zmykac na duchu go podtrzymywac i wkrety podawac bo tylko tyle moge zrobic:-D Na szczescie czuje sie dobrze wiec moze maly nie wyskoczy przed skonczeniem remontu;-)
Milego dzionka
Odezwe sie wkrotce:-)

Do góry