reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Hej dziewczynki
Ja tylko na chwilunie...
Chcialam Wam wszystkim powiedziec papa:-)
Bede zagladala do Was ale na pewno nie tak czesto i aktywnie:-(
A teraz juz uciekam, bo za godzine wyjezdzamy. Trzymajcie sie cieplutko i nie zapomnijcie o mnie:-)

Aaaa!!!
Marto, wszystkiego naj... naj... najlepszego... dla Twojej slicznej 5-letniej ksiezniczki Oliwki. Niech rosnie zdrowa i szczesliwa!!!!

Nie zapomnimy, nie zapomnimy:-). Ja lecę w niedzielę:tak:. Miałam Ci wczoraj napisać, że przy oddawaniu bagażu możesz pierwszeństwo dokupić, 4 euro kosztuje na osobę, ale nie miałam jak wejść na forum. Może ktoś Ci o ty powie:-). Trzymajcie się dzielnie:-);-)

Witam:-)

Martuś wszystkiego najlepszego dla Oliwki

Ania bardzo ładnie spała w nocy (obudziła się o 1 i 5.30), teraz też dosypia. Potem idziemy na spacerek, muszę ją dzisiaj zważyć, do banku i na zakupki.. Trzeba ogarnąć mieszkanie, bo do niedzieli coraz bliżej:-D:-D:-D:laugh2::happy:

reklama
witam:-)

dziękuje za życzenia dla córci,napewno przekaże:tak:;-)

lubiczanka ciesze sie ze zostajesz w swoim domku:tak::-)i juz może nie szukaj innego bo gdzie ja będe na kawusie chodzić:-(a tak to widze twój domek z ogródka:-)

mamo ady miłego pobytu w pl:tak:

mój synek zasnął o 1.15:eek::sorry:a juz o 2 był głodny:confused2:robi rzadkie kupki i ulewa:shocked2:a mama nie wie co sie dzieje:no:wogóle nie śpi:-(a ja chodze jak zombie:confused2:

miłego dnia:cool2:

Witam wszystkie mamuśki!
Mam pytanko do mam dzidziusiów ur. w 2009r w Co.Galway- mianowicie czy widziałyście w GalwayAdvertaiser ogłoszenie o przysyłaniu zdjęć maluszków do redakcji by później ukazały się w gazecie w przyszłym roku? Byłam w Polsce pewien czas i nie jestem pewna czy ogłoszenie już wyszło czy jeszcze nie. Pozdrawiam ;-)

Martunia-wszystkiego nnnnaaaaajjj dla Oliwki:-)
No jak na razie się nie rozglądam za chatką...a z kawusią czekam:tak:dziś nawet kapuczino zakupiłam(choć nie piję).Tak więc zapraszam kiedy tylko masz ochotę:happy:

I ja wpadłam się przywitać;-)
Mamo_ady i tak już jesteś pewnie w powietrzu,ale życzę szczęśliwego lotu:tak:
Dla Oliwki-Marto,oczywiście wszystkiego najsłodszego,najpiękniejszego i najszczęśliwszego pod słońcem
b11966000254752aad970858.gif

U nas dziś piękne słonko,a ja muszę się za mieszkanie wziąć:confused2:Kibelki umyć,kurz pościerać,odkurzyć,podłogi pomyć:shocked2:Zawsze sobie to w piątki robiłam,żeby weekend mieć dla rodziny,ale od jutra w każdy piątek będę pilnować 13-to miesięcznego synka koleżanki:tak:.Trochę mam pietra,bo jutro debiut:sorry:Może nie będzie bardzo płakał jak mamusia wyjdzie:unsure:.No,chciałam pieluszki,karmienie,usypianie,to mam!Tylko,że mi się chciało własnego bąbelka:-(.Ale nic,przypomnę sobie troszkę,wrócę do wprawy:tak:.A grosz się każdy przyda,bo z jednej wypłaty to cieniutko:-(.Tylko,że ja maleńko zarobię,bo to tylko w piątki:sorry:
No,nic idę popracować w domu,jeszcze jakiś obiadek na dwa dni muszę wykombinować,bo jutro praktycznie cały dzień poza domem:tak:.
A dziewczynki,czytałyście to: http://www.gazeta.ie/art/Czy-irlandzki-system-swiadczen-socjalnych-jest-szczelny.html
Ja pobieram zasiłek na poczcie i dokładnie jeden raz pani poprosiła mnie o dowód tożsamości:sorry:,czyli faktycznie zlewają to konkretnie:confused2:
To do później
b119651426547515bd9b6e7e.gif

Ostatnia edycja:
A ja sie zaraz wsciekne.
000203F6.gif

Od tygodnia szukam choinki,chce taka duza konkretna.Byla taka jedna w Dunsie za 100e.Wiec pytamy o ta choine a pani mowi ze maja tylko jedna,ale ona nam nie sprzeda bo to na wystawe.Po jaki gwint cene wieszac na choinke skoro nie mozna jej kupic? (nie mieli wiecej dostali tylko jedna).Pani sprawdzila w kompie wiec tylko jeszcze w Galway maja jedna.Jezu co za debilizm..Trzy dni pozniej przychodzimy do Dunsa a choinki nie ma.Pytam a pani menagerka mowi ze sprzedali.Jak to sprzedali jak nie byla na sprzedarz (chociaz z cena?)jezzuuuu!
00020461.gif

Nie wiem co sie dzieje ale u nas w Ennis nie ma choinek normalnie.Same drapki jakies.Jeeesu normalnie padaka.Pojade jeszcze do Limericku w weekend,mam nadzieje ze bardziej cywilizowani wlasciciele sklepow maja jakies choinki! Nie chce zywej choinki juz,chce kuoic ladna sztuczna,ale jak tak dalej pojdzie znow bede miala zywa..

Ostatnia edycja:
mój synek zasnął o 1.15:eek::sorry:a juz o 2 był głodny:confused2:robi rzadkie kupki i ulewa:shocked2:a mama nie wie co sie dzieje:no:wogóle nie śpi:-(a ja chodze jak zombie:confused2:

miłego dnia:cool2:
nie wiem czy Cie to pocieszy,ale moja Wiki tez do spiochow nie nalezy i zarowno w pierwszych tyg. jak i teraz nie sypia za duzo,przede wszystkim w dzien.Mnie juz szlag trafial na poczatku,ale coz zrobisz.Malenstwo potrzebuje bliskosci jak powietrza:tak:A rzadkie kupki i ulewanie to nie jest norma??U nas ciagle sa rzadkie:eek:Nie strasz!:eek:Najlepiej sprawdzac po wadze.Jak przybiera w normie - nie ma powodow do zmartwien.Nasze malenstwo ma juz 4900kg:happy:
Z tym pobieraniem zasilkow to fakt i wkurza straszliwie, gdy ktos dostaje nieslusznie (np.nie jest rezydentem i siedzi sobie w pl)a Ci ktorzy naprawde potrzebuja,albo nie dostaja,albo czekaja na decyzje niewiadomo ile.Przykre:-(
Milego i szczesliwego lotu mamo_ady!

reklama
Do góry