reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Hej dziewczynki
A ja mam dzisiaj kolejna nieprzespana noc za soba:eek: Normalnie deprecha!!!
Adzie ida te cholerne trojki i jakos wyjsc nie moga. W dzien tez marudzi i normalnie jej nie poznaje:szok: Slini sie przy tym i wszystko wkolo... Niech to sie juz skonczy:-(

Hej laseczki ale zimno syna szykuje do PL szkoły ciepło go ubieram obiecał że nie będzie biegał :tak:ewelcia -oj ja też już zrobiłam zakupy nie raz okazyjne wyparzacz Aventu za 4€ zabawka fishera duża za 1€ a nianie kupiłam od aninaczki angelcare z monitorem oddechu świetna sprawa :tak:jutro Andrzejki czyli ostatki co tu wymyślić lanie wosku:-D
To faktycznie masz glowe do zakupow!!!:-) Jak mi sie czasem zdarzylo jakis lumpeks w PL odwiedzic, to nigdy nie potrafilam nic dla siebie znalezc a w tym samym czasie moja kolezanka wychodzila z pelnymi siatami swietnych ubran:szok:
Dobrze, ze wspomnialyscie o tych Andrzejkach, bo ja totalnie zapomnialam. Odliczam tylko do czwarku a inne daty mi teraz nie w glowie:-D
I na lanie wosku tez sie skusze:-D
Emili a ostatki nie sa przypadkiem po karnawale:-);-):confused2:

Milego dnia wszystkim

reklama
Hejka
(...)
Pauletta82-mięsko mielone(0.5kg) mieszałam z podsmażoną cebulką(1) z pieczarkami(kilka sztuk-jak kto lubi),dorzuciłam żółtą papryczkę(pół) pokrojoną w kosteczkę,jajko,jedną kajzerkę,sól,pieprz,obtoczyłam w bułce tartej(niektórzy do srodka wsadzają ugotowane jajka na twardo),wsadzam do takiej blaszki-keksówki,którą najpierw wyścielam folią aluminiową,polewam tłuszczykiem,który został ze smażenia cebulki,i co baaardzo ważne podlewam odrobiną wody(centralnie po mięsie-tak troszkę więcej niż 1/4 szklanki)-żeby mięsko nie było suche,przykrywam folią,do piekarnika na pół godz.w 200stopniach,po tym czasie odkrywam folię i piekę jeszcze jakieś15,20min-aż zacznie ładnie się spiekać z wierzchu.Ot i cały przepis.Mam nadzieję,że spróbujesz i Ci posmakuje:tak::-)
Anineczko,Kasiu-przepraszam drogie Panie Moderatorki,że na tym wątku o kulinariach wypisuję,ale wiecie same jaki ze mnie leniuch:sorry::zawstydzona/y:(ach ta niedobra ja;-))
Joannn-już choineczka Wam przyświeca?Super...Ja wczoraj puki co nadmuchałam św.mikołaja,którego nabyłam w sklepie za2euro,a choineczka stanie pewnie w przyszły weekend-bo przy Mamie nie będę ubierać(w moim rodzinnym domku nadal panuje tradycja ubierania choinki w Wigilię rano)
(...)
Tak się ładnie mieni światełkami, że od razu ją wypakowałam i postawiłam :tak: a Patryk jaki zadowolony :happy:
Co do przepisu - też skorzystam a jakże :-) thx
(...)
To faktycznie masz glowe do zakupow!!!:-) Jak mi sie czasem zdarzylo jakis lumpeks w PL odwiedzic, to nigdy nie potrafilam nic dla siebie znalezc a w tym samym czasie moja kolezanka wychodzila z pelnymi siatami swietnych ubran:szok:
(...)
To dziewczyny macie szczęście z tymi pewexami (czyt.lumpexami). Ja ostatnio czatuję na półkę na buty z wieszakiem na kurtki i lipa.. :crazy: Też mam takie szczęście jak Mama_ady :-D
Miłego weekendu laski :rofl2:

asienka r- nasze panny wczoraj to sie chyba zmówiły, ja miałam dokładnie to samo z Asia:-(, nic nie pomagalo tylko noszenie na prosto, nawet karuzelka nad łóżeczkiem:no:, a może czuła ze babcia ostatni dzień- dziś moja mamcia wróciła do PL niestety,oby dziś było lepiej, zjadła rano ładnie pobawiła sie trochę i znów śpi :-)miłego dnia:-D

Ciao dziewczynki!
Alez mamy dzis sloneczny dzien nie!!?? No po prostu pieknie, tylko zimno!:-)
Al dzis postanowil rozpoczac dzien o 5 rano. Co ja mu cyca dawalam, zeby spic to mnie gryzl!! Ale wkoncu kolo 7 zasna i spalismy sobie do 9. :-) Potem zjadl duze sniadanie i znow spi. Zrobilam mu kasze na swoim mleczku i az mu sie uszy trzesly tak wpylal:-)

Pauletta- nie dziwie sie, ze szybko czytasz. Ja to wogole sie przenioslam w ta ksiazke i swiata poza nia nie widzialam dopoki nie przeczytalam wszytskich czesci :-)

Asienka- nie mam juz chyba Twojego maila wiec podeslij to ci wysle:-)

Ja sie tez musze w koncu wybrac kiedys do lumpu ale nie mam narazie jak. Wszytskie sa w centrum a ja niemoblina. W POlsce uwielbialam sie szlajac po wszystkich i polowac na super okazje:-)

Dziewczyny, czy ktoras z was kupowala moze w Argosie te najtansze glosniki do kompa (9.99e)? Bo nie wiem czy beda jakos w miare dzialac, czy totalna lipa, a nie mam teraz kasy na super sprzet. ;-)

No, a tak to juz chyba nic nie mam do powiedzenia ciekawego:-D Czekam na A i jedziemy na zakupy do Foodlandu, a potem zabierzemy Ala i psa na jakis spacerek. :-)

Witam się i ja.
A u nas mglisto :tak:
I dalej mróz trzyma.

Widzę,że nie ma Wolfii ale jak już będziesz to w Eurospar na Fairgreen są te pudła pampersów po 8.99 :tak::tak:

Zimo coś w chacie :confused2:
Idę się rozgrzac przy odkurzaczu :sorry:

Joannn-cieszę się,że i Tobie przepis przypadł do gustu...oby tylko smak też nie zawiódł:tak:A choinki...zazdroszczę-poprostu uwielbiam ten klimat jaki wprowadza do całego domku,i mieszkańcy też wchłaniają świąteczny nastrój:tak::-)
MamoAdy-zupełnie tak jak ja.Podczas gdy moja znajoma zakupuje w tzw.lumpie dosłownie wszystko-meble,ciuchy,duperele typu wazoniki,świeczniki,obrazy,ja nigdy,ale to nigdy nie mogę natrafić na nic fajnego:-(A po przeprowadzce do Cashel to o secendhendach mogę zapomnieć,bo tu nie ma takowych.Nie,no jeden jest,ale byłam tam tylko raz i więcej nie wejdę:-p
Dziś mój J zawozi prezent urodzinowy naszej znajomej.Nie miałam pomysłu,więc kupiłam Sliczniutki wazon i kwiatki do środka.Jak myślicie,może być,nie robię tzw."wiochy"?:sorry:.
Uciekam znowu,bo piszę z Danielkiem przy cycu,a nie wskazane raczej jest jego przebywanie w pobliżu komputerka i jego fal:sorry:
Miłego popołudnia i zabaw andrzejkowych(choć same andrzejki tak naprawde są w poniedziałek...ale już się nie czepiam)

Jestem i ja:-)Witam wszystkie piękne panie:tak:
U nas też takie "rozrzedzone mleko" na dworze i 0st.Brrr..Ale ja lubię takie rześkie,mroźne powietrze.Nie ma to jak troszkę się przemrozić,a potem do ciepłego domku wskoczyć,pod ciepły kocyk z ciepłą herbatką.:tak:
Ja dziś dostałam @ i wcale nie jestem szczęśliwa z tego powodu:no:Tzn.spodziewałam się tego bo przecież nic konkretnego nie wykonaliśmy w wiadomym kierunku,ale przecież mogło coś pójść "nie tak"-jak dla mojego męża,a coś"tak,tak!"dla mnie:tak:Jakimiś szyframi piszę,ale wszystkie jesteście wtajemniczone to chyba wiecie o co mi biega:sorry:Wcale nie obraziłabym się jakby się nie pojawił:sorry:Cieszę się natomiast,bo to pierwszy@ od 4 lat taki bez tabsów i bałam się,że z bólu się będę zwijać(jak przed ciążą),ale nic a nic:happy:.Nawet,co dziwne cykl dokładnie 28-dniowy:tak:,a kiedyś miałam 35-dniowe.Super się czuję więc jest ok:cool2:
Tego samego raczej mój P powiedzieć nie może:eek:Że tak powiem-dogorywa w łóżku i nie daje zbyt wielu oznak życia
BlurryDrunk.gif
menel.gif
pijaki_199.gif

Pauletta82-mięsko mielone(0.5kg) mieszałam z podsmażoną cebulką(1) z pieczarkami(kilka sztuk-jak kto lubi),dorzuciłam żółtą papryczkę(pół) pokrojoną w kosteczkę,jajko,jedną kajzerkę,sól,pieprz,obtoczyłam w bułce tartej(niektórzy do srodka wsadzają ugotowane jajka na twardo),wsadzam do takiej blaszki-keksówki,którą najpierw wyścielam folią aluminiową,polewam tłuszczykiem,który został ze smażenia cebulki,i co baaardzo ważne podlewam odrobiną wody(centralnie po mięsie-tak troszkę więcej niż 1/4 szklanki)-żeby mięsko nie było suche,przykrywam folią,do piekarnika na pół godz.w 200stopniach,po tym czasie odkrywam folię i piekę jeszcze jakieś15,20min-aż zacznie ładnie się spiekać z wierzchu.Ot i cały przepis.Mam nadzieję,że spróbujesz i Ci posmakuje:tak::-)
Joannn-już choineczka Wam przyświeca?Super...Ja wczoraj puki co nadmuchałam św.mikołaja,którego nabyłam w sklepie za2euro,a choineczka stanie pewnie w przyszły weekend-bo przy Mamie nie będę ubierać(w moim rodzinnym domku nadal panuje tradycja ubierania choinki w Wigilię rano)
Po raz;-):robię tę pieczeń w przyszłym tygodniu:-D
Po dwa:ja sobie nie wyobrażam zdążyć ubrać choinkę w wigilię:confused2:
Witam sobotnio:-)
Po wczorajszym trudnym dniu z Anią odzyskałam moją córeczkę. Była taka marudna, że szok. Pomagało tylko noszenie jej pionowo, żeby wszystko mogła widzieć. Taka ciekawa świata jest ta moja mała, że szok. A co to będzie jak do Polski polecimy, tam wszystko dla niej będzie nowe (czyt. ciekawe)
Ale w Polsce będzie więcej rąk do noszenie,więc spokojnie
oki.gif

Idę pranko powiesić.

No faktycznie mrozno dzisiaj.Sloneczko swieci wiec zrezygnowalam z drzemki Maxa i wyieramy sie zaraz na dlugo spacer.Wyorzystam jeszcze wozek kilka razy poki moge,bo na nogach raczej do miasta nie pojde (dla Manka za daleko a nosic nie mam zamiaru)a samochodem co to za spacer.
Apotem jak wroce nie wskocze jak Tichonek odrazu pod kocyk ale do sprzatania moich 4 lazienek !Maz dzis w domu wiec musze skorzystac.A jutro zaplanowalismy dzien mega leniwy.Tv,herbatka,kocyk ..i...:-D:-D:-D;-)
No to lece mamunie,do wieczorka:-)

reklama
misia gdybym mogła tylko tą książką bym żyła no ale taki mały szkrab mi tu lata i od czasu do czasu wymaga mojej uwagi :-) jakbyś miała ochotę to ja jestem mobilna i mogłabym któregoś dnia podjechać poszłybyśmy razem na podbój second handów a ja przy okazji bym sie dowiedziała gdzie one są:tak::tak:

Do góry