reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Tichonek-super jest ta kobieta malująca na piasku po prostu rewelacje...mój M sobie to zapisał tak mu się spodobało:tak:idzie zima na dworze 2stopnie po prostu zimowe kurtki i kozaki wyciągać :-D w poniedziałek już pierwszy dzień do pracy jak mi się nie chcę ale 2dni i 3wolne potem weekend do pracy ale na rano :-) dziś kupiłam świetne krzesełko do karmienia cosatto za 30€ w używanych wyprałam wymyłam i jak nowe mój M nie chciał uwierzyć myślał że nowe:-Dniania rade sobie daje synkowi też się spodobała mam nadzieje że będzie ok...miłej nocy

reklama
Emili to fajnie ze niania sobie radzi:tak:
W super cenie kupilas krzeselko,ja kupilam nowe Fisher Prajsa w Argosie za 100e,ale za to pchacza Vtecha kupilam za 3 euro w lumpeksie:-)
M do tej pory sie ze mnie smieje ze interes zycia zrobilam:-D:-D:-D.
Potem jak bylam to byla niania elektryczna Fishera za 5e ale ja glupia i nie wzielam bo pomyslalam ze teraz to mi juz nie potrzebna,ale jak siedze w kuchni a maly spi na gorze to czasami slabo slychac jak zaczyna sie budzic......m mi teraz to wygaduje....ale no coz tak to bywa,damy rade bez niani;-)....

A co tu takie pustki??
Weekend sie zaczal to wszystkie z mezowskimi pewnie siedza;-).

Ja tez zaraz zmykam lulu bo zmeczona jestem.......

Hejka
MartaF - chyba faktycznie jesteście na siebie skazane z Lubiczanką.. hehe.. Gratuluję nowej chatki!
Misia - dzięki za mail z książką...:tak:
Frog - wczoraj czytałam o lasce co zagłodziła swoje dziecko :-( dziś o tej dzidzi..brr..nie lubię takich historii.. aż ciarki przechodzą...
Margaritta - niesamowita ta laska..szczególnie, że twarze potrafiła "narysować" z piasku.. I jak jej to sprawnie wszystko szło...:szok: i te przemiany rysunków..czad!
Julia - czyli herbata zielona to panaceum na wszystko :rofl2: ale z tym fluorem to nie jest żart? :eek:
Karolinanicola - dziś kupiłam choinkę i już stoi i świeci :happy:

Witam mamuśki! (trochę późna pora na powitania ale dopiero Was nadrobiłam po kilku dniowej przerwie):-)
Marta F a już myślałam że to my się często przeprowadzamy:-) Gratuluje nowego domku! To nowy rok powitacie już w nowej chacie
Tichonku ale mi narobiłaś smaka na grzańca. A tu w domu ani kropli winka:-( No nic poczekam do jutra i zrobie porządne zapasy:-)
Misia dzięki za stronke. Może już nie dziś ale jutro na pewno jakiś fajny filmik wynajde
A my dziś zdecydowaliśmy że lecimy na święta do PL!! Ależ się cieszę!!! tym bardziej że to Emilki pierwsze święta no i cała rodzinka będzie w komplecie:-). Teraz znacznie potaniały bilety, jeszcze zedwa tyg temu to kosmos był. A pozatym to u nas nic nowego, dziś zauważyłam u Emilki już 4 ząbka! jeszcze go nie widać bo ma spuchnięte dziąsełka ale już wyraźnie go czuć. Ma 3doln i 1 na górze. Śmiesznie to bedzie wyglądać jak już będzie dobrze widoczny ten górny.
Dobrej nocki

Witam Dziewczynki!!!
J do pracy wyemigrował,moi Duszkieterowie nadal śpią(oby jak najdłużej;-)),więc wykorzystuję,że mogę wpaść"do Was".Zwłaszcza,że ostatnio faktycznie nie za często mi się zdarza:sorry:
Pauletta82-mięsko mielone(0.5kg) mieszałam z podsmażoną cebulką(1) z pieczarkami(kilka sztuk-jak kto lubi),dorzuciłam żółtą papryczkę(pół) pokrojoną w kosteczkę,jajko,jedną kajzerkę,sól,pieprz,obtoczyłam w bułce tartej(niektórzy do srodka wsadzają ugotowane jajka na twardo),wsadzam do takiej blaszki-keksówki,którą najpierw wyścielam folią aluminiową,polewam tłuszczykiem,który został ze smażenia cebulki,i co baaardzo ważne podlewam odrobiną wody(centralnie po mięsie-tak troszkę więcej niż 1/4 szklanki)-żeby mięsko nie było suche,przykrywam folią,do piekarnika na pół godz.w 200stopniach,po tym czasie odkrywam folię i piekę jeszcze jakieś15,20min-aż zacznie ładnie się spiekać z wierzchu.Ot i cały przepis.Mam nadzieję,że spróbujesz i Ci posmakuje:tak::-)
Anineczko,Kasiu-przepraszam drogie Panie Moderatorki,że na tym wątku o kulinariach wypisuję,ale wiecie same jaki ze mnie leniuch:sorry::zawstydzona/y:(ach ta niedobra ja;-))
Joannn-już choineczka Wam przyświeca?Super...Ja wczoraj puki co nadmuchałam św.mikołaja,którego nabyłam w sklepie za2euro,a choineczka stanie pewnie w przyszły weekend-bo przy Mamie nie będę ubierać(w moim rodzinnym domku nadal panuje tradycja ubierania choinki w Wigilię rano)
Ewelcia86-no jak mogłaś przepuścić taką okazję?A swoją drogą macie dziewczynki nosa do interesów:tak:(razem z Emili)
Kinia220v-ciężko odpowiedzieć jednoznacznie,bo przecież wiadomo,że wszystko zależy od gustu.W kazdym bądz razie odsyłam Cię np.na allegro,gdzie wybierasz wózki wielofunkcyjne i sobie ogladasz-może na któryś sie zdecydujesz http://www.allegro.pl/11847_wielofunkcyjne.html(już nie będę taka i Ci wkleję linka;-):-))powodzenia
Ojejku-najmłodszy D się kręci...I tyle z mojego pobytu(jak na razie)na BB...echhh-ciężki żywot matki...Miłego dnia Wam wszystkim tradycyjnie już życzę i...oby do potem:sorry::tak:

witam sie z rana za oknem mróz hhehehe no ta pogoda jest the best......raz tak raz siak ahhhha z ta herbata to nie wiem kupiłam sobie ja w tabletkach bo pić mi sie zwsze jej nie chce nie lubie jej smaku .........Joannn mam nadzieje ze to prawda!!!kiedys piłam po porodzie jak sie odchudzałam ta herbate i w sumie jakby pomagała,,,dziewczyny co robicie dzis na Andrzejki????ja zamierzam upiec karpatke ale cos mi ciasto nie wyszło jakos ostatnio jakaś rada????mamusie z tego co pamietam Misia ty chyba piekłas??mi wyszło strasznie suche ciasto ostatnio!!!!!!!dzis zmykamy na basen i kulki!!!!a wieczorem jakies piwko lub winko i tyle!!!!ciastem zajemy i good.....:-)
8x.gif
emili78 ponoć otworzyli w Tuam nowy duzy sklep polski ??
2.jpg

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny mam takie pytanko , jestem na etapie kupna wozka dla mojej dzidzi , ktora pojawi sie za 2 miesiace :)))) Szukalam watku , ale nie moglam znalezc czy juz rozmawialyscie na ten temat. Czy mozecie mi doradzic jaki wozek jest najlepszy , dodam ze chce kupic 3 w 1, aby miec juz spokoj:) dziekuje za pomoc.
Kinia ja cie odsylam na watek gdzie ci doradzimy jaki wozio masz kupic i odpowiemu ci na pytania https://www.babyboom.pl/forum/ciaza...apraszam-sofik-gastone-gieo-ska-i-inne-24005/

Hej laseczki ale zimno syna szykuje do PL szkoły ciepło go ubieram obiecał że nie będzie biegał :tak:ewelcia -oj ja też już zrobiłam zakupy nie raz okazyjne wyparzacz Aventu za 4€ zabawka fishera duża za 1€ a nianie kupiłam od aninaczki angelcare z monitorem oddechu świetna sprawa :tak:jutro Andrzejki czyli ostatki co tu wymyślić lanie wosku:-D

Dzien dobry :-) misia ale mnie załatwiłaś;-) już ponad połowa pierwszej części za mną :tak: nie mogłam się wczoraj oderwać gdyby nie to że mi synek wparował ok. 3 w nocy do łóżka to bym pewnie do rana czytała a teraz chodziła jak zombie:sorry:
Wiktorek już od rana szaleje :confused2: wywalił sie i uderzył o samochód cała broda zdarta :no: biedactwo strasznie się żalił
lubiczanka dziękuje za przepis juz zapisany teraz tylko będzie czekał na wykonanie:tak:
a u nas pogoda śliczna słoneczko daje po oknach co prawda chyba jest zimno bo trawa oszroniona ale ja już tak wolę żeby było słonecznie mroźno niż deszczowo:sorry:
a i dziewczyny wiecie gdzie w Galway sa jakieś second handy?????

reklama
Witam sobotnio:-)
Po wczorajszym trudnym dniu z Anią odzyskałam moją córeczkę. Była taka marudna, że szok. Pomagało tylko noszenie jej pionowo, żeby wszystko mogła widzieć. Taka ciekawa świata jest ta moja mała, że szok. A co to będzie jak do Polski polecimy, tam wszystko dla niej będzie nowe (czyt. ciekawe)

Misiu a może ja też bym poprosiła książki, kiedyś mi wysyłałaś Tracy Hogg, tylko nie wiem, czy masz zapisanego mojego maila. Co prawda nie wiem, kiedy je przeczytam:-p, no ale może jakoś się uda.

Emili, Ewelcia faktycznie macie nosa do interesów:-D

Do góry