Witam Dziewczynki!!!
J do pracy wyemigrował,moi Duszkieterowie nadal śpią(oby jak najdłużej;-)),więc wykorzystuję,że mogę wpaść"do Was".Zwłaszcza,że ostatnio faktycznie nie za często mi się zdarza
Pauletta82-mięsko mielone(0.5kg) mieszałam z podsmażoną cebulką(1) z pieczarkami(kilka sztuk-jak kto lubi),dorzuciłam żółtą papryczkę(pół) pokrojoną w kosteczkę,jajko,jedną kajzerkę,sól,pieprz,obtoczyłam w bułce tartej(niektórzy do srodka wsadzają ugotowane jajka na twardo),wsadzam do takiej blaszki-keksówki,którą najpierw wyścielam folią aluminiową,polewam tłuszczykiem,który został ze smażenia cebulki,i co baaardzo ważne podlewam odrobiną wody(centralnie po mięsie-tak troszkę więcej niż 1/4 szklanki)-żeby mięsko nie było suche,przykrywam folią,do piekarnika na pół godz.w 200stopniach,po tym czasie odkrywam folię i piekę jeszcze jakieś15,20min-aż zacznie ładnie się spiekać z wierzchu.Ot i cały przepis.Mam nadzieję,że spróbujesz i Ci posmakuje
:-)
Anineczko,Kasiu-przepraszam drogie Panie Moderatorki,że na tym wątku o kulinariach wypisuję,ale wiecie same jaki ze mnie leniuch
(ach ta niedobra ja;-))
Joannn-już choineczka Wam przyświeca?Super...Ja wczoraj puki co nadmuchałam św.mikołaja,którego nabyłam w sklepie za2euro,a choineczka stanie pewnie w przyszły weekend-bo przy Mamie nie będę ubierać(w moim rodzinnym domku nadal panuje tradycja ubierania choinki w Wigilię rano)
Ewelcia86-no jak mogłaś przepuścić taką okazję?A swoją drogą macie dziewczynki nosa do interesów
(razem z Emili)
Kinia220v-ciężko odpowiedzieć jednoznacznie,bo przecież wiadomo,że wszystko zależy od gustu.W kazdym bądz razie odsyłam Cię np.na allegro,gdzie wybierasz wózki wielofunkcyjne i sobie ogladasz-może na któryś sie zdecydujesz
http://www.allegro.pl/11847_wielofunkcyjne.html(już nie będę taka i Ci wkleję linka;-):-))powodzenia
Ojejku-najmłodszy D się kręci...I tyle z mojego pobytu(jak na razie)na BB...echhh-ciężki żywot matki...Miłego dnia Wam wszystkim tradycyjnie już życzę i...oby do potem