reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

Tichonek-super jest ta kobieta malująca na piasku po prostu rewelacje...mój M sobie to zapisał tak mu się spodobało:tak:idzie zima na dworze 2stopnie po prostu zimowe kurtki i kozaki wyciągać :-D w poniedziałek już pierwszy dzień do pracy jak mi się nie chcę ale 2dni i 3wolne potem weekend do pracy ale na rano :-) dziś kupiłam świetne krzesełko do karmienia cosatto za 30€ w używanych wyprałam wymyłam i jak nowe mój M nie chciał uwierzyć myślał że nowe:-Dniania rade sobie daje synkowi też się spodobała mam nadzieje że będzie ok...miłej nocy

reklama
Emili to fajnie ze niania sobie radzi:tak:
W super cenie kupilas krzeselko,ja kupilam nowe Fisher Prajsa w Argosie za 100e,ale za to pchacza Vtecha kupilam za 3 euro w lumpeksie:-)
M do tej pory sie ze mnie smieje ze interes zycia zrobilam:-D:-D:-D.
Potem jak bylam to byla niania elektryczna Fishera za 5e ale ja glupia i nie wzielam bo pomyslalam ze teraz to mi juz nie potrzebna,ale jak siedze w kuchni a maly spi na gorze to czasami slabo slychac jak zaczyna sie budzic......m mi teraz to wygaduje....ale no coz tak to bywa,damy rade bez niani;-)....

A co tu takie pustki??
Weekend sie zaczal to wszystkie z mezowskimi pewnie siedza;-).

Ja tez zaraz zmykam lulu bo zmeczona jestem.......

Hejka
MartaF - chyba faktycznie jesteście na siebie skazane z Lubiczanką.. hehe.. Gratuluję nowej chatki!
Misia - dzięki za mail z książką...:tak:
Frog - wczoraj czytałam o lasce co zagłodziła swoje dziecko :-( dziś o tej dzidzi..brr..nie lubię takich historii.. aż ciarki przechodzą...
Margaritta - niesamowita ta laska..szczególnie, że twarze potrafiła "narysować" z piasku.. I jak jej to sprawnie wszystko szło...:szok: i te przemiany rysunków..czad!
Julia - czyli herbata zielona to panaceum na wszystko :rofl2: ale z tym fluorem to nie jest żart? :eek:
Karolinanicola - dziś kupiłam choinkę i już stoi i świeci :happy:

Witam mamuśki! (trochę późna pora na powitania ale dopiero Was nadrobiłam po kilku dniowej przerwie):-)
Marta F a już myślałam że to my się często przeprowadzamy:-) Gratuluje nowego domku! To nowy rok powitacie już w nowej chacie
Tichonku ale mi narobiłaś smaka na grzańca. A tu w domu ani kropli winka:-( No nic poczekam do jutra i zrobie porządne zapasy:-)
Misia dzięki za stronke. Może już nie dziś ale jutro na pewno jakiś fajny filmik wynajde
A my dziś zdecydowaliśmy że lecimy na święta do PL!! Ależ się cieszę!!! tym bardziej że to Emilki pierwsze święta no i cała rodzinka będzie w komplecie:-). Teraz znacznie potaniały bilety, jeszcze zedwa tyg temu to kosmos był. A pozatym to u nas nic nowego, dziś zauważyłam u Emilki już 4 ząbka! jeszcze go nie widać bo ma spuchnięte dziąsełka ale już wyraźnie go czuć. Ma 3doln i 1 na górze. Śmiesznie to bedzie wyglądać jak już będzie dobrze widoczny ten górny.
Dobrej nocki

Witam Dziewczynki!!!
J do pracy wyemigrował,moi Duszkieterowie nadal śpią(oby jak najdłużej;-)),więc wykorzystuję,że mogę wpaść"do Was".Zwłaszcza,że ostatnio faktycznie nie za często mi się zdarza:sorry:
Pauletta82-mięsko mielone(0.5kg) mieszałam z podsmażoną cebulką(1) z pieczarkami(kilka sztuk-jak kto lubi),dorzuciłam żółtą papryczkę(pół) pokrojoną w kosteczkę,jajko,jedną kajzerkę,sól,pieprz,obtoczyłam w bułce tartej(niektórzy do srodka wsadzają ugotowane jajka na twardo),wsadzam do takiej blaszki-keksówki,którą najpierw wyścielam folią aluminiową,polewam tłuszczykiem,który został ze smażenia cebulki,i co baaardzo ważne podlewam odrobiną wody(centralnie po mięsie-tak troszkę więcej niż 1/4 szklanki)-żeby mięsko nie było suche,przykrywam folią,do piekarnika na pół godz.w 200stopniach,po tym czasie odkrywam folię i piekę jeszcze jakieś15,20min-aż zacznie ładnie się spiekać z wierzchu.Ot i cały przepis.Mam nadzieję,że spróbujesz i Ci posmakuje:tak::-)
Anineczko,Kasiu-przepraszam drogie Panie Moderatorki,że na tym wątku o kulinariach wypisuję,ale wiecie same jaki ze mnie leniuch:sorry::zawstydzona/y:(ach ta niedobra ja;-))
Joannn-już choineczka Wam przyświeca?Super...Ja wczoraj puki co nadmuchałam św.mikołaja,którego nabyłam w sklepie za2euro,a choineczka stanie pewnie w przyszły weekend-bo przy Mamie nie będę ubierać(w moim rodzinnym domku nadal panuje tradycja ubierania choinki w Wigilię rano)
Ewelcia86-no jak mogłaś przepuścić taką okazję?A swoją drogą macie dziewczynki nosa do interesów:tak:(razem z Emili)
Kinia220v-ciężko odpowiedzieć jednoznacznie,bo przecież wiadomo,że wszystko zależy od gustu.W kazdym bądz razie odsyłam Cię np.na allegro,gdzie wybierasz wózki wielofunkcyjne i sobie ogladasz-może na któryś sie zdecydujesz http://www.allegro.pl/11847_wielofunkcyjne.html(już nie będę taka i Ci wkleję linka;-):-))powodzenia
Ojejku-najmłodszy D się kręci...I tyle z mojego pobytu(jak na razie)na BB...echhh-ciężki żywot matki...Miłego dnia Wam wszystkim tradycyjnie już życzę i...oby do potem:sorry::tak:

witam sie z rana za oknem mróz hhehehe no ta pogoda jest the best......raz tak raz siak ahhhha z ta herbata to nie wiem kupiłam sobie ja w tabletkach bo pić mi sie zwsze jej nie chce nie lubie jej smaku .........Joannn mam nadzieje ze to prawda!!!kiedys piłam po porodzie jak sie odchudzałam ta herbate i w sumie jakby pomagała,,,dziewczyny co robicie dzis na Andrzejki????ja zamierzam upiec karpatke ale cos mi ciasto nie wyszło jakos ostatnio jakaś rada????mamusie z tego co pamietam Misia ty chyba piekłas??mi wyszło strasznie suche ciasto ostatnio!!!!!!!dzis zmykamy na basen i kulki!!!!a wieczorem jakies piwko lub winko i tyle!!!!ciastem zajemy i good.....:-)
8x.gif
emili78 ponoć otworzyli w Tuam nowy duzy sklep polski ??
2.jpg

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny mam takie pytanko , jestem na etapie kupna wozka dla mojej dzidzi , ktora pojawi sie za 2 miesiace :)))) Szukalam watku , ale nie moglam znalezc czy juz rozmawialyscie na ten temat. Czy mozecie mi doradzic jaki wozek jest najlepszy , dodam ze chce kupic 3 w 1, aby miec juz spokoj:) dziekuje za pomoc.
Kinia ja cie odsylam na watek gdzie ci doradzimy jaki wozio masz kupic i odpowiemu ci na pytania https://www.babyboom.pl/forum/ciaza...apraszam-sofik-gastone-gieo-ska-i-inne-24005/

Hej laseczki ale zimno syna szykuje do PL szkoły ciepło go ubieram obiecał że nie będzie biegał :tak:ewelcia -oj ja też już zrobiłam zakupy nie raz okazyjne wyparzacz Aventu za 4€ zabawka fishera duża za 1€ a nianie kupiłam od aninaczki angelcare z monitorem oddechu świetna sprawa :tak:jutro Andrzejki czyli ostatki co tu wymyślić lanie wosku:-D

Dzien dobry :-) misia ale mnie załatwiłaś;-) już ponad połowa pierwszej części za mną :tak: nie mogłam się wczoraj oderwać gdyby nie to że mi synek wparował ok. 3 w nocy do łóżka to bym pewnie do rana czytała a teraz chodziła jak zombie:sorry:
Wiktorek już od rana szaleje :confused2: wywalił sie i uderzył o samochód cała broda zdarta :no: biedactwo strasznie się żalił
lubiczanka dziękuje za przepis juz zapisany teraz tylko będzie czekał na wykonanie:tak:
a u nas pogoda śliczna słoneczko daje po oknach co prawda chyba jest zimno bo trawa oszroniona ale ja już tak wolę żeby było słonecznie mroźno niż deszczowo:sorry:
a i dziewczyny wiecie gdzie w Galway sa jakieś second handy?????

reklama
Witam sobotnio:-)
Po wczorajszym trudnym dniu z Anią odzyskałam moją córeczkę. Była taka marudna, że szok. Pomagało tylko noszenie jej pionowo, żeby wszystko mogła widzieć. Taka ciekawa świata jest ta moja mała, że szok. A co to będzie jak do Polski polecimy, tam wszystko dla niej będzie nowe (czyt. ciekawe)

Misiu a może ja też bym poprosiła książki, kiedyś mi wysyłałaś Tracy Hogg, tylko nie wiem, czy masz zapisanego mojego maila. Co prawda nie wiem, kiedy je przeczytam:-p, no ale może jakoś się uda.

Emili, Ewelcia faktycznie macie nosa do interesów:-D

Do góry