reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

kamcia te plyny do kapieli napewno zlagodza jego skorke, bedzie nawilzona i zaczerwienienie od suchosci powinno sie zlagodzic. Ja na Twoim miejscu bym narazie zrezygnowala z plynow do prania,przynajmniej dopoki skorka sie zlagodzi.Proszek z Fairy non bio i tak ma piekny zapach. A potem sama zobaczysz.

A mojej sie pogorszylo z kaszlem. Nagle ma taki wykrztusny,pelno flegmy, wiec chyba czeka mnie wizyta u lekarza. Bylam z Nia teraz na spacerku,zeby sie przewietrzyla,bo pogoda cudna sie zrobila.

reklama
Joannn no właśnie w tym miejscu mam tatuaż.Na części lędźwiowej kręgosłupa przy pupie prawie :zawstydzona/y::-D
Jak M wróci to cyknie mi fotkę,co prawda jest nie dokończony (Jakoś przez 8 lat nie miałam czasu go dokończyc :zawstydzona/y::szok:) a i nie pytajcie co on oznacza,bo nic :-p

Tichonku ja nie znaju salonów w Dublinie.
Ale czytałam trochę w necie i słyszałam dobre opinie o kilku tutaj
gdzie i jaki fryzjer/fryzjerka? - Forum Gazeta.ie
Sama muszę się do jakiegoś wybrac i sama nie wiem gdzie :confused2:
Ostatni raz w Polszy byłam a tak to mnie ścinano jak pracowałam w Galway,Tuam :sorry:

o kurde ale przygoda :o ale cale szczescie ze zdazyla na samolot :D
co do tego co przywiezc z PL to wiekszosc dziewczyny wymienily nie wiem czy juz ktos wspominal o czopkach glicerynowych na zaparcia, przydaja sie ;) a wiekszosc ogolnie staram sie kupowac na miejscu :) ale jak juz jestem to wpadam do apteki i cos tam zawsze wytargam jakies nowosci ;D
oilantum dla niemowlat tutaj tez mozna dostac bo sama kupowalam, sa 2 rodzaje i trzeba sprawdzic na odwrocie, bo kiedys znajoma mi kupila i musialam wymienic:)
kurde zdjecie pizzy mmm...napewno byla pyszna jestem kolejna osoba ktora sobie narobila na nia ochotke ;D;D ale to specjalnosc meza wiec go ladnie poprosze zeby zrobil ;D
mam pytanko dziewczyn z okolic Dublina, chce wybrac sie na zakupki dzien po swietach gdzie sa najwieksze obnizki i zastanwiam sie gdzie najlepiej? cenrtum miasta, czy moze jakies inne fajne duze centrum handlowe? no i oczywiscie w koncu sie wybiore do kofanej Ikei...co za bol ze jest tylko jedna ;/ i tak daleko jeszcze ;p
a poki co normalnie sloneczko zaglada mi przez okno jak milo :) ehhh wybralo by sie na spacerek...no ale coz trzeba popracowac ;D

oj...normalnie cos mi sie tu dzieje ze nie doczytalam ost 2 stron ;/
Ka.M'cia gratulejszyn :) kawal babeczki przynajmniej nie strach na rece wziasc :)
Sofik wszystkiego naj naj :)
Gastone piknie ciasto...zdolniacha z Ciebie :)

co do szczepionki na swinska grype to poki co jestem na nie...zona znajomego z pracy jest pielegniarka i powiedziala ze ani siebie ani dzieci na to nie zaszczepi, wirus sie ciagle mutuje a szczepionka jest skuteczna tylko na jeden konkretny wirus wiec moze sie okazac ze za chwile juz nie bedzi dzialac to raz a po drugie to wyszlo na rynek w takim tempie ze watpliwe by konkretne testy byly rozbione wie nie wiadomo czego sei spodziewac w skutkach ubocznych natychmiast badz za jakis czas...

milego dzionka wszystkim :)

Ostatnia edycja:
Witam sie
KaMcia wczoraj o 10:45 urodzila corcie silami natyry mala wazy 4260 padl jej telefon wiec nie mogla sie wczesniej odezwac obie dziewczynki czuja sie dobrze
ogromne gratulacje
Serdeczne gratulacje!!! Niech corcia rosnie zdrowa!!!

A ja dzisiaj troche spozniona ale znowu sobie pospalam nadprogramowo.
Pozniej sniadanko i przy kawce nadrabianie Was.
U nas w nocy dzisiaj tragedia. Tak wialo, ryczalo i trzaskalo, ze zaczelam sobie wkrecac, ze zaraz jakis lecacy plotek nam szybe w sypialni wybije:szok::szok: A deszcz tak walil w szyby, ze nie jestem pewna czy to nie byl grad:confused2::eek:
Ada przez ten halas oczywiscie sie obudzila i wybudzila na tyle, ze pozniej przez godzine nie mogla zasnac. Ale lezala spokojnie i przynajmniej probowala zasnac. Oczywiscie w naszym lozku...

Grypy swinskiej sie boje ale szczepic sie nie bedziemy!!!

Tichonku ja nie znaju salonów w Dublinie.
Ale czytałam trochę w necie i słyszałam dobre opinie o kilku tutaj
gdzie i jaki fryzjer/fryzjerka? - Forum Gazeta.ie
Sama muszę się do jakiegoś wybrac i sama nie wiem gdzie :confused2:
Ostatni raz w Polszy byłam a tak to mnie ścinano jak pracowałam w Galway,Tuam :sorry:
Dzięki wielkie,wiedziałam,że na Ciebie można liczyć:tak:Chyba do tego Evelyn się wybiorę,muszę najpierw zadzwonić bo zdaje się dość popularni są:tak::-D

Kamcia OGROMNE GRATULACJE wkoncu sie kochana doczekłas, swojej cureczki... podziwiam i szacun za porod naturalny 4kg wow:szok:

Sofik czekalam z zyczeniami bo0 polewe musialam zrobic hehe Ciasto dla ciebie imieninowe upieklam
000203FB.gif

Maz sie smieje ze wyglada jak ciasto wielkanocne
000201DD.gif

Dziekuje Bardzo!!!!! :-D:-D całuskie:*** jest pyszne...

Tichonek widzisz jest i ciasro od Gaeston wiec moze ciasta sprobojesz:-p

Monia a no mam:-p wiem wiem ty nieobchodzisz...

Moj Fi przed chwila wywalil wszytkie garki po raz pierwszy z szafki :rofl2: no to sie zaczyna :laugh2::laugh2: bede miec wesolo...

No właśnie Tichonku też bym się skłaniała do tego Evelyn
Hair Salon
Myślę,że nie mają aż tak wygórowanych cen.
Ja poszukam coś bliżej mnie.Wiem,że w Naas jest dobry fryzjer.
A może Kotecek mi coś poleci w Newbridge?

Mamo_ady to faktycznie miałaś przerażającą noc.

reklama
ewacom no właśnie czopki glicerynowe.Nam pomogły kilka razy.
Co do sklepów to mogę polecic Lifley Valley
Liffey Valley: Home - Liffey Valley Shopping Centre - Dublin, Ireland - store directory, opening hours, events, discounts and more!
Lub osławione Blanchardstown Shopping Centre
Blanchardstown Centre - Dublin, Ireland

A do Ikea pojadę na weekend. :-):-)

nice...ja kurde musze czekac do grudnia ;/ daj znac co ciekawego jest :-D
dziekuje za namiary obukam sobie zaraz...cos tam slyszalam jeszcze o jakims w Dundrum ?

Do góry