reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Witajcie

nie pada..haha..ale radocha...w koncu Albert wyjdzie na spacer..o ile nie zacznie padac tfu tfu...
ja musze isc na wizyte kontrolna do lekarz wiec pospacerujemy sobie..i chce zrobic badanie krwi na wszystko..watroba..nerki itd

bo nawet biorac antybiotyk czlam lekki bol taki jakby uspiony ale byl obecny...a wczoraj byl megamocny i to pod zebrami ..a to wynika na watrobe ..albo woreczek zolciowy i kamyszki...o nie..u mnie to chyba rodzinne... po wziecu hepatilu bol po jakims czasie minal wiec na t wskazuje ze to chyba to
czyli badanka watrobowe konieczne

teraz sniadanko i czekanie az moj maly ksiaze wstanie zje i bedziemy wychodzic ale najpierw musze sie umowic w przychodni..

Didi zastosuje sie do twojej teorii i praktyki bede mala czesciej ukladac na podlodze teraz ona taka aktywna ciagle na brzuch sie przewraca jak dlamnie to jest to etam pelzania i swietnie jej zrobi taka gimnastyka kregoslupka. Nigdy bym na to nie wpadla dziękuje.

jejusku az mi cieplusio i milusio zrobilo sie na serduszko..milo mi bardzo...
wiesz moja Ewa juz raczkuje ..zaczyna sie podnosic a i tak jest 15 mies...z tym wszystkim rozwojowo za Albertem...
ale najpierw pelzala. po 2 tyg..czolgla sie jak zolniez a po tyg..juz raczkuje a terazccpowoli podnosi sie na nozki ..jest na teapie stania na kolankach i opieraniu sie o cos no i wspina sie..

moj Albert mial 9 i pol mies jak chodzil samodzielnie

reklama
Ciao Dziewczynki!

Ja oczywiscie skumalam o jaka diete chodzi Asience. Wiem, ze sie nie odchudza. Ja mialam na mysli wlasnie te dziwne opinie,ze czegos tam mamom karmiacym nie mozna jesc...:sorry: Znam takie Mamy co to tylko gotuja, pieka i zarelko jalowe takie szamaja bez grama przypraw...nie wiem z jakiej racji tak sie umartwiaja i w jakiej 'madrej' ksiazce wyczytaly takie banialuki;-) Mama karmiaca moze jesc wszystko! Ja w 2 dni po urodzeniu Ala zajadalam sie racuchami z glebokiego oleju...i jak widac Ali zyje i ma sie swietnie:-) A przynajmniej teraz wszystko ladnie wpyla i nie ma problemu z jakims rozstrojami. No ale luzzzz...to moja opinia:-)

No dzis to my mamy ladnie na dworku!!!!

Aaron chodzil chory przez kilka dni no i prosze, teraz mnie dopadlo!!! Dzis juz jestem cala zatkana i mnie lamie w kosciach. Oby to nie swinska..;-):szok:
Dzis wiec Ali dostaje wiecej cyca- niech sie uodparnia:-)

No i to chyba na tyle narazie:-)

Hej kobialki.Moje dziecie jeszcze spi a ja w szouku ciezkim.O 12 ma przyjsc kolezanka z dzieciakami a krolewicz sie wyleguje.
Co do skoczkow bede jedynym odmiencem.Chodzikom mowie stanowcze nie,ale nie mam nic przeiw skoczkom pod warunkiem ze dziecko juz stablinie samo siedzi i ma na tyle silne nozki zeby moglo sie odpychac.Mnostwo moich kolezanek ma skoczka i ja sama uzywalam i oprocz kilku guzow na glowie nic dziecio nie jest.Moj Max ma kregoslup jak struna a skoczka uwielbial.Najbardziej lubil sie zakrecac maxymalnie i odkrecac.
Ja wkazdym razie nie slyszalam zeby dziekcu stala sie na skoczku krzywda,zeby z tego powodu wybilo sobie stawy czy uszkodzilo kregoslup.Jesli matka jest rozsadna i uzywa skoczka kiedy dziecko juz jest na tyle silne ze moze uwazam ze nie ma w tym nic zlego.Az sie boje ze to napislam bo chyba tylko ja tak mysle..

no i to byloby na tyle z nie padania

Misia zdrowka zycze...

co do diety mam karmiacych to ja tez jadlam wszystko jak leci..unikalam tylko tego co wzdyma..i cytrusow.. no i pikantnego duzo nie jadlam

Witajcie kobietki! Błagam o poradę - co moża tutaj kupić na zatwardzenie u 3-miesięcznego dziecka? Nasz Liwka nie robiła już kupki od 2-ch dni (a zawsze było parę dziennie) i strasznie płacze. Czy sa tu jakieś czopki dostępne w aptece i jak się nazywają? Z góry dzięki!!!

Chodzikom mówię bezwzględne :no:, o skoczkach się nie wypowiem, bo na żywo żadnego nie widziałam, wiem jak wygląda, ale jak to działa to nie.

U nas na razie nie pada, słońce się przebiło. Zobaczymy na jak długo

Witam
Z tego co czytam to wszystkie mamy się odliczyły po powodziach. Jak wczoraj widziałam co tam się u wielu was działo(bo widzę ,że zachodnie wybrzeże w przewadze:tak:) to naprawdę musiało być kiepsko. U nas dziś pierwszy dzień ze słońcem ale podobno tylko dziś bo już w nocy ma wrócić wszystko do irlandzkiej normy i tak co najmniej do wtorku.:no:

trzymajcie się cieplutko mamuśki!

Witajcie kobietki! Błagam o poradę - co moża tutaj kupić na zatwardzenie u 3-miesięcznego dziecka? Nasz Liwka nie robiła już kupki od 2-ch dni (a zawsze było parę dziennie) i strasznie płacze. Czy sa tu jakieś czopki dostępne w aptece i jak się nazywają? Z góry dzięki!!!

wiem ze jest zel..ale jak sie nazywa niepamietam..ale napewno dziewczyny wiedza

mozesz tez podraznic odbyt koncowka termometra lekko moze zadziala no i mozesz zrobic mini mini czopeczka z zwyklego mydelka... napewno zadziala :tak:

wiem ze jest zel..ale jak sie nazywa niepamietam..ale napewno dziewczyny wiedza

mozesz tez podraznic odbyt koncowka termometra lekko moze zadziala no i mozesz zrobic mini mini czopeczka z zwyklego mydelka... napewno zadziala :tak:

Musimy spróbować! Co za niesamowite dziecko, płacze i śmieje się przez łzy do tatusia ;) A jakbyscie znały jakąś nazwę leku to też bym bardzo prosiła! DZIEKI!!!

reklama
Hejo mamuski
Ja dziś miałam wziąc auto i odwieść M do pracy, ale nie byłam w stanie zwlec się z łóżka, M wyszykował dzieci, zawiozł Eryka do przedszkola, jeszcze mi herbate przyniósł do łóżka, nie ma to jak wspaniały mąż :happy:

co do diety karmiących, myslę Asieńka ze takie bitki spokojnie mogłabyś zjeść, ja jadłam w mojej krótkiej karierze karmiącej schabowe smazone i Emce nic nie było ;-) dopiero jak na butlę przeszła to zaczęły sie bóle brzuszka :sorry:
Jak dobrze, że ona ma już pół roczku i to wszystko za nami

Do góry