reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Hej dziewczyny!
Ja odnośnie kosmetyczki - Didi, ja mam koleżankę która robiła w Polsce tipsy i trochę też tutaj w Galway w salonie Koztello, a czy jest taką typową kosmetyczką to nie wiem, mogę się zapytać. W każdym razie jakby któraś z was chciała tipsy to polecam. Chociaż przy małych dzieciakach to raczej głupawy pomysł :laugh2:

reklama
brawo dla Oliwki :-)zuch dziewczynka :happy2: i wedlog mnie rozwija sie prawidkolo i w czasie

Michasiowa .. chodzi mi o regulacje brwi bo troszke zaroslam..a tipsow nigdy nie mialam bo zawse nosilam swoje szponki ..no ale odkad jest Al to jakos mi niewygodnie w dlugich pazurkach:dry:

Magdziorek..owoc kopru wloskiego :-)
Owoc Kopru wł. - Działa rozkurczowo na mięsnie gładkie przewodu pokarmowego. Pobudza wydzielanie soku żołądkowego. Hamuje rozwój drobnoustrojów w jelitach. Pobudza laktację. Działa wiatropędnie (Bobonisan, Bonimel prawoślazowo - koprowy).

Magdziorek..nia ma sprawy..ja karmie do dzisiaj mojego maluszka..:-D popros kogos z Pl niech przysla Tobie herbatke hippa dla karmiacych ona to dopiero pobudza laktacje ja po 3 kubkach mialam juz cyce jak kule armatnie takie twarde od mleka :D mozna wtedy wykarmic cale oddzialy dzidziusiow

magdziorek gdzie mieszkasz jesli jestes gdzies z okolic galway to mi zostalo jeszcze troche ziolek mlekopednych, chetnie oddam w dobre rece :)

didi...
chyba tak zrobie, bo mojemu glodomorkowi nie wystarcza, a nie chce go dokarmiac, przez to ma tylko zatwardzenia :-(
jeszcze raz dziekuje za rade :-)

aniau...
mieszkam nistety na drugim koncu irlandii, w kilcock to 30km od dublina, ale dziekuje za chec pomocy :-)

pozdrowienia dla wszystkich :-)

przy karmieniu musi byc scisla dieta w poczatkowych tygodniach i ja staram sie ja utrzymac ale kompletnie nie mam pomyslow na obiady, moze macie jakies ciekawe propozycje ??

reklama
Magdziorek...jedz to co jadlas w ciazy i obserwuj malenstwo..:-).mniej ostrego.malusko cytrusow albo wcale..no i ja czosnku nie mogam a tak to wszystko jadlam i jest ok..bo jak najadlam sie duuuzo mandarynek tak naszlo mnie pewnego dnia to maly dostal 1 kolk..pozniej po czosnku a 2 nastempnych razy juz nie pamietam po czym je mial :-)...ja jadlam naprawe to co kiedys i maly nie mial nic przeciwko..mowia ze dzieko przywyczajone jest do takich smakow jakie odtrzymywalo w brzuszku wiec napewno poradzisz sobie

Do góry