reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

A ja juz powolutku koncze ten przymulony dzien
Wiem, ze jest wczesna pora ale czuje sie bardzo zmeczona...

Marta i Lubiczanka!!! Trzasnijcie sobie jakas fote razem, z brzuszkami tak fajnie:-):-) Bedzie fajna pamiatka dla Was i dla Waszych chlopaczkow- moze kiedys beda przyjaciolmi i beda mieli historie swojej przyjazni siegajaca do brzucha:-D
A i my chetnie popatrzymy:-)

A swoja droga, to wspolczuje Wam przebojow urzedowych...
Ja na szczescie, jesli chodzi o bezposrednie zalatwianie, to nigdy nie mialam w Irlandii najmniejszych problemow. Wrecz przeciwnie!
Zawsze tylko z tymi cholernymi polskimi urzedami porownywalam, tamtejszymi cyrkami na korytazach i problemami z urzednikami:wściekła/y:
A tu sie okazuje, ze troszke sie pomylilam. Ale mam nadzieje, ze jeszcze dlugo tego na wlasnej skorze (badz na skorze A.) nie doswiadcze...

Agusik, Gastone... Ja tak nietypowo... Co/kto to jest Tomek:confused2::eek::-):-D
Wiecie... ja sie zatrzymalam jak na razie na etapie Teletubisiow i Dobranocnego Ogrodu. I juz nawet nie mam juz problemow z nazywaniem wszystkich po imieniu:-)

reklama
mamo ady postaramy sie zrobić fotki o ile zdążymy:tak::-Da Tomek to jest Thomas - pan pociąg images.jpg

Poczytalam Was i uciekam, bo mi sie show zaczyna w tv. Mam bulmersa gruszkowego, wiec sie troche zrelaksuje. Dziecko juz spi :-) Milego wieczorku!

No jak widze nie zdazylam z wytlumaczeniem ihi.
Bylam u lekarza,z Masiem w porzadku ,uszka w porzadku, wysypka da sie zlikwidowac.Tata w porzadku i mam atez hih.Cala rodzina przejrzana na wylot. Lece ogladac Majewskiego,potem kapiel dzicie spac i kolejny horrorek bede z mezem ogladac.Zegnam sie na dzis dziewczynki, nie piszcie za duzo hehe cobym jutro nadazyla.Dobrej nocki mamuski!

A mój syn wogóle nie interesuje się Thomasem :eek::eek:
Mówi,że nudna bajka...choc nie,grę na Vtech-a ma Thomasa i sobie czasem pogra ;-)
Czyli tylko bajka go nudzi.
On to już Ben10,Spiderman i Sportacus :cool2::-D

Dziś miałam naprawdę wielkie chęci posprzątac chatę,ale na chęciach się skończyło :blink:
Zaraz jakaś kolacyjna,niestety 1000kcl :-D i do łózia czytac książkę.
A przesadziłam kwiata i zrobiłam porządek w zabawkach,czyli sama się rozgrzeszyłam :sorry2:

Dobry wieczór:-)

Pomyślałam, że może w końcu i ja coś nastukam, a nie ciągle tylko czytam i czytam:-p Wszystkie po weekendzie sprzątały, sprzątałam i ja:-D Lubie jak w łazienkach błyszczy:blink:
U nas też była faza na Thomasa, Autka, a teraz Listonosz Pat króluje:-D

Ewelcia najlepsze życzenia
z okazji Waszej 1. rocznicy ślubu.
By szczęście nie znało miary,
by codziennie świeciło słońce,
a Wasze uczucie było wyjątkowo gorące
.
428616d7-c4f6-40ae-b5a3-76fc1ae415c5_20090722034818_Normalshutterstock14540209.jpg

[FONT=trebuchet ms,geneva]Wszystkiego najlepszego:tak:[/FONT]

Marta, Lubiczanka przed Wami już ostatnia prosta i meta:tak: Trzymam za Was kciuki i życzę Wam szybkiego i łatwego rozwiązania, bo wszystko może się już zdarzyć:-p

Ach te urzędy:dry: Na całe szczęście ja i mój O., tak jak i mama_ady nie doświadczyliśmy na własnej skórze żadnych problemów:no: Może dlatego, że jeszcze nie mieliśmy okazji nic osobiście załatwiać. Jak do tej pory wszystko załatwiamy listownie:tak: Ale Wam życzę mnóstwa cierpliwości i czasu na to, bo jak trzeba to nie ma innego wyjścia:sorry2: Szkoda tylko, że bałagan mają i trwa to dłużej niż powinno:sorry:

Anineczka my też mieliśmy w planach Ikea wczoraj, ale skończyło się na Homebase, bo nie chciało nam się jechać do Dublina:-p Za to myślę, że w listopadzie się wybiorę napewno:tak: A jak po tej imprezie halloween'owej organizowanej przez Wspólnotę Polską? Fajnie było? Dużo osób było? Bo jak szłam w sobotę rano do Poloneza, to dużo osób o tym mówiło w centrum;-)

Tak sobie pomyślałam, że właśnie w sobotę minęły moje 3 lata w Irlandii, bo przylecieliśmy tu w Halloween 31.10.2006. Jak ten cza leci...:shocked2:

Andziulina miłego i udanego pobytu w Polsce:tak:

Agusik78 jaką kurteczkę kupiliście Radkowi w Debenhams, jeśli możesz pokazać? Bo ja poszukuję jakiejś fajnej dla swojego Vicka;-)

Gastone dobrze, że wszystko z Wami w porządku i jesteście zdrowi:-)

Anineczka to jednak coś zrobiłaś;-) Czasem tak bywa, że na chęciach się kończy:-p

Spokojnej nocki Dziewczyny:happy2:

Anineczka Wolfia dziekuje bardzo za zyczonka!!!!

witam Mamuśki:-)
MartaF i Lubiczanka - wy dalej tutaj :szok::-D;-)
ja właśnie zaczynam się szykować i pakować, a jutro raniutko frrrrrrr.... i do Polandii :tak: aż do 12 grudnia;-) mam tylko nadzieję, że to niezadługo:eek:
Andzulina milego pobytu w Polandii;-)

Agusik powiadasz ze myszki sie pozbylas!!!
Ja u siebie widzialam niby jedna ale skubana przez tydzien sie nie zlapala!! a potem dwie na raz i powiem Ci ze tez wydawala mi sie na wieksza a obie byly strasznie malutkie - takie miniaturki nie myszki.
Nie lubie mysz w domu ani pajakow a tych nie stety od groma:blink:

A ja pędziłam na pocztę
bieganie20_(www.e-gify.pl).gif
na złamanie karku...żeby się od drzwi odbić,bo przerwa na lunch:dry:.
Tak piszecie o tym ogarnianiu chatek,że ja też chyba chociaż za odkurzacz chwycę,żeby pozory jakieś zachować
best43_(www.e-gify.pl).gif
.
oki-to lecę
Lubiczanka moz epo tym odkurzaniu cos Ci zlapie i na porodowke pobiegniesz tam napewno sie od drzwi nie odbijesz jak na poczcie:-D:-D:-D tylko nie zapomnij zabrac Marty ze soba;-)

Ja to nawet już pozorów nie sprawiam, czekam na męża, żeby z odkurzaczem pobiegał:-):-D
moj juz dawno nie odkurzal ale w sobote i wczoraj myl podloge w kuchni.......;-)

Lubiczanko, Kicia trafila do dobrego domku (mam nadzieje, ze sie nie okaze zlym domkiem) ale tak czy inaczej spedzila z nami prawie 11 tyg. wiec strasznie sie do niej przywiazalam. Tym bardziej, ze ona strasznie kochana byla...:-( Pocieszam sie, ze moge ja w kazdej chwili zobaczyc, bo jest u naszych znajomych...

A ja z mezusiem pomylam okna- on postracal tarantule i pomyl ramy a ja szyby. I teraz znowu widac swiat;-) Tyle, ze deszcz zaczal padac, wiec nie skonczylismy wszystkich okien...

Mamy chlopcow ze stulejkami...!!!
Gadalam dzisiaj z moja przyjaciolka z PL i jej dwulatek tez ma stulejke. Narazie dostala masc (po ktorej juz widac poprawe). Nazywa sie DIPROGENTA. Gdzies juz ta nazwe slyszalam ale na pewno nie kojarzy mi sie ze stulejka...
No to super ze kicia jest w dobrych rekach,ja tez jak bym miala kotka i oddawal to tez bym chciala wiedziec w jakie rece trafi:tak:

Ja jeszcze jestem,ale tak tu przycichło,że i ja się nie odzywałam:-),ale fakt niedługo spadam na "Na Wspólnej" i "Z jak Zdrada":-D:-D:-D,A Ty Marta nie mów hop,zanim nie przeskoczysz,do końca dnia jeszcze 5 godzin!:happy2:Ale skoro się umówiłaś z Lubiczanką,że rodzicie razem to widać Twój syncio cierpliwie czeka,aż Lubiczanki syn zechce wyjść:-).Tylko ciekawe na co tamten czeka:confused::eek::-D
hehehe jedna na druga czeka az w koncu obie przenosza i tyle!!!
niech sie jedna wychyli to druga za nia poleci i finito!!!!
Co to za serjal "Z jak Zdrada":confused::confused::-D:-D nie slyszalam o takim.
ja ogladam czasami "Pierwsza milosc" "Barwy Szczescia" obowiazkowo i M jak milosc" tylko ze powtorke bo o 20 malego kapiemy!!!

Od jutra zaczynam dietke hehehe " Na zawolanie" ciekawe czy zreczywiscie cos pomaga - no coz przekonam sie na wlasnej skorze.........jak wytrzymam:-D:-D:-D.

reklama
Agusik fajoska ta kurteczka, chyba się przejadę do Debenhams niedługo;-) Tylko muszę do Newbridge, bo bliżej nie mam. No chyba, że w Carlow jest?
I pomyśleć, że kiedyś miałam na Blanchardstown SC niecałe 2km i chodziłam tam sobie spacerkiem:-D Lubiłam w sumie to SC, bo było tam chyba wszystko:-p

Do góry