reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
Anineczka - no i jak tam - można już gratulować córeczki? :-)
Testy wykazały ciążę? Czy dalej nic nie wiadomo?:confused:
Pozdrawiam!

hmmm to mnie zmartwilyscie - bo nas poinformowali ze to jest jednoczesnie w jednej aplikacji zalatwiane i jak ja sobie wyrabialam pps to joli nie chcieli tylko kazali przygotowac aplikacje i wyslac :-( no nic w takim razie czekam co z tego wyniknie i chyba starego do urzedu musze wyslac.

tia - jasne - jak bedziesz sie wybierala to daj znac na priwa troche wczesniej - chetnie sie z toba spotkam :-)

mam pytanko - kiedy przewidujecie nadejcie wiosny i drugie - czy wiecie gdzie mozna kupic pasowane jeansy rozmiar 34/36 w cenie do 50jurkow?? dzis zlatalam wszystkie sklepy w sligo i nic nie moge dostac. moze jakas firme mi polecicie??
pozdrowionka :0

Basia80
meteorologiem nie jestem :laugh2: ale juz pod koniec lutego zaczynaja kwitnac zonkile a w marcu drzewka puszczaja paki na galazkach.
Wiesz tutaj sie w tym roku wszystko opoznilo przez wiatry,zreszta tak samo w Polsce niewiadomo co to za pora roku.
No i tutejsza wiosna znacznie moze sie roznic od Polskiej.
Ale chyba jest piekniejsza:tak:

Czy chodzi ci o spodnie meskie? Bo taki rozmiar mi sie kojarzy z moim mezem,choc on zazwyczaj sam sobie kupuje ciuchy:dry:
W kazdym badz razie ostatnio kupil sobie swietne dzinsy w Pennys za bagatela 11 euro.
A tak to kupuje w Burton , Disel. Czasami jak jest cos ciekawego to Dunnes Store (ale kiepskiej jakosci tam maja).

Teraz chyba jestem pewna na 99% ze trzeba samemu wyrobic dziecku PPs-a.
Bo przeciez na Child Benefit czas oczekiwania to ponad 8 miesiecy,a PPS przychodzi po 10-14 dniach.
Gon meza do Social Welfare:tak:

No aja wlasnie wczoraj odeslalam papiery na CB, miejmy nadzieje ze nie bede czekac zbyt dlugo...
U mnie spokoj i sielanka chociaz szkrab sie w dzien rozespal i w nocy niebardzoc chcialo sie spac no i niestety zaczelam dokarmiac butla bo jak bla wczoraj wazona to okazalosie ze caly czas ponizej wagi urodzeniowej ale wierze ze bedzie dobrze, teraz tylko musze jeszcze w laktator zainwestowac co by pokarmu dodatkowo odciagac i tez wlasnym dokarmiac

b_walentynki_7.jpg

Aniay ty dostaniesz o wiele szybciej CB.
Z tego wzgledu,ze dzieci urodzone tutaj maja pierwszenstwo.
Ja moj CB dostalam juz po 3 tygodniach:tak:

Polecam laktatory Aventa lub Medela.
A ten elektryczny jest bomba.
Uzywalam go w szpitalu.
http://www.totamto.com.pl/index.php?d=produkt&id=2312

A wogole ponoc wypozyczaja takowy w aptece uniwersyteckiej na przeciwko szpitala.:tak:

Dziewczyny!
Orientujecie się może jak wygląda tutaj ślub cywilny? Jakie dokumenty są potrzebne i jak się to wszystko odbywa (tak samo jak w Polsce czy może inaczej?)?
Będę wdzięczna za każde info!
Pozdrawiam!

reklama
kemaya
znajomi znajomej biora tu slub, jak cos to sie wypytam o szczegoly biurokratyczne i takie tam:))

Do góry