reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

anineczka juz sie dowiadywałam i jak bym to ja ich wezwała to musze zapłacic 150 euro niezależnie od tego czy to moja butla czy sąsiadki:baffled: a dla mnie to kupa kasy
mam lepszy pomysł, za flaszke koledzy "pożyczą" sobie jej butle:dry: ewentualnie brat powiedział ze moze mi przywieźć strzelbe z farmy:growl::-D
przeprowadziłam dzieciaki na samą góre, tam gazu nie czuć i poczekam 2 dni jak nadal będzie czuć gaz to wyprowadzam sie w trbie natychmiastowym:baffled:

tabasia ja tez nie miałam tych badań, zrobiłam sobie dopiero w Pl szczegółowe:happy: takze oni tu rzeczywiście mają niedobry sprzęt,więc sie nie martw:happy:

wypucowałam domek:-)ale padam z nóg:-)

reklama
Marta a kiedy robilas te badania w Polsce? Mnie wkurzyl fakt, ze ide do baby i mowie, ze chce to zrobic i ona do mnie, ze jak najbardziej je wykonuje, po czym wychodze z gabinetu i nie wiem nawet jakie dziecko jest duze, bo go nie zmierzyla to juz jest skandal! 60 euro poszlo sie w***c a ja nic nie wiem :no: To mogla powiedziec od razu, ze nie robi tych badan, przynajmniej bym sie nie denerwowala :baffled:
Anineczka, tez znalazlam ta lekarke i widzialam kilka bardzo dobrych opinii :tak: Sprobuje w Limerick u takiego tez polecanego doktorka. Dzieki za pomoc Kochana :)

tabasia ja robiłam badania pod koniec czerwca, to był mój 19 tydzień:tak:a jak ten doktorek sie nazywa z Limericka bo ja u jednego byłam to do kitu jest i drogi:baffled:

Tabasia zapytaj dziewczyn na wątku dublińskim i dundrum o doktor Antepowicz
Medicus - strona główna
słyszałam dobre opinie ;-)
Wlasnie mialam napisac o niej.
No wiec sama bylam u tej Pani Antepowicz w tamtym roku.
Babka konkretna,bada dokladnie USG wykonuje na nowym sprzecie wszystko po kolei objasnia.
Wizyta kosztuje 80e a z USG 150e bo kolezanka byla jakies 2tyg temu.
Ja rok temu placilam 160e.
Jesli sie martwisz to naprawde ona jest godna polecenia.
Dobrze jest z tym ze przyjmuja tez w niedziele i na tygodniu do 21

Marta a kiedy robilas te badania w Polsce? Mnie wkurzyl fakt, ze ide do baby i mowie, ze chce to zrobic i ona do mnie, ze jak najbardziej je wykonuje, po czym wychodze z gabinetu i nie wiem nawet jakie dziecko jest duze, bo go nie zmierzyla to juz jest skandal! 60 euro poszlo sie w***c a ja nic nie wiem :no: To mogla powiedziec od razu, ze nie robi tych badan, przynajmniej bym sie nie denerwowala :baffled:
Anineczka, tez znalazlam ta lekarke i widzialam kilka bardzo dobrych opinii :tak: Sprobuje w Limerick u takiego tez polecanego doktorka. Dzieki za pomoc Kochana :)
Jesli ten polecany doktorek nazywa sie Brzozowski to szczerze nie polecam, ma okropna opinie...Mozesz sie dowiedziec dziwnych rzeczy u niego hehe
Wlasnie mialam napisac o niej.
No wiec sama bylam u tej Pani Antepowicz w tamtym roku.
Babka konkretna,bada dokladnie USG wykonuje na nowym sprzecie wszystko po kolei objasnia.
Wizyta kosztuje 80e a z USG 150e bo kolezanka byla jakies 2tyg temu.
Ja rok temu placilam 160e.
Jesli sie martwisz to naprawde ona jest godna polecenia.
Dobrze jest z tym ze przyjmuja tez w niedziele i na tygodniu do 21

A to USG ma sie rozumiec 3 d?

Tabasia nie zamartwiaj sie i nie denerwuj tak bardzo - nie wskazane:no:glowka do gory, napewno znajdzie sie ginekolog, ktory rozwieje Twoje watpliwosci. Moze warto wybrac sie do tej pani A. A powiedz czy Ty bylas u tej nowej ginekolog na terylandzie??? W klinice Churchfields na salthill roba usg chyba 50 e kosztuje, ale u irolki:-)nie to ze polecam, bo nie bylam - ale robia:-)

Kasiu irlandko witaj spowrotem:-)przezyc wspolczuje, ale jak to mowia male dzieci maly klopot, duze dzieci.....ogolnie jakos odnosz wrazenie, ze duzo naszych dzieciaczkow choruje w czasie powrotu do irl, albo zaraz przed albo zaraz po:baffled:cos w tym musi byc:confused:

Misia co u Ciebie jak Al?

MartaF a Wy tak bedziecie mieli sie gdzie wyniesc tak z dnia na dzien? A co na to agencja?
Laski sory ze na tym watku ale nie moge znalesc gdzie kiedys pisalyscie jak przyrzadzic ryz z warzywami, bo pamietam ze takie fajne pomysly mialyscie, a za ch....e nie moge znalezc:-)

Dziewczyny, dzieki za wszystkie namiary ;-) Ewelcia myslalam o tej dr Antepowicz, ale zarejestrowalam sie juz na niedziele do tego z Limerick. Dr Brzozowski sie nazywa. Byla u niego dziewczyna z marcowek i mowila, ze ok. Wiec mam nadzieje, ze bedzie naprawde ok... Marta nie zalamuj mnie, ze u niego bylas :szok: Napisz, ze u innego ;-)
Aaaa jeszcze tak zapytam czy to mozliwe, zeby po pomiarach "pani doktor" moje dziecko bylo o 3 tygodnie starsze?!?!?!?! Dodam, ze poprzednie usg wychodzily adekwatnie do wieku ciazy z obliczen od ostatniej miesiaczki, a ja na dodatek wiem kiedy mniej wiecej doszlo do zaplodnienia i na pewno nie bylo to 3 tygodnie wczesniej!!!!!!!!!!!!! :wściekła/y: Masakra jakas normalnie :crazy:

Gastone wlasnie przeczytalam Twojego posta... Echhh... Rece opadaja, wszyscy na kase leca i tyle :no: Zastanawiam sie teraz co zrobic...

Agusiek, tak bylam u tej nowej, ktora zreszta zachwalalam 2 tygodnie temu :/

Ostatnia edycja:
hehe tabasia mi tez o niego chodziło:tak:przykro mi ale to strata kasy, a babka w Limerick tez mi obliczyła ze 3 tygodnie większa dzidzia ale w Pl okazało sie ze nie, wyszło idealnie jak z miesiączki:-)

agusiek ja ten domek wziełam przez agencje ale to kolegi z pracy siostrzeńca i oni rozumieją moją decyzje, to własnie oni poradzili mi lekceważyc gardziste ze czepia sie o psa bo oni mieli 2 boxery i 6 szczeniaków:-D a poza tym jest u nas dużo nowych domków do wynajęcia tylko szkoda mi tego bo ma 2 piętra i 5 pokoi a chrzciny robimy tutaj to sie przydadzą

reklama
Gastone, pytalam czy inhalator czy nawilzacz, bo moj siostrzeniec notorycznie chorowal na zapalenie gornych drog oddechowyc (gardlo, krtan i co tam tylko mozliwe). Przy pierwszej wizycie na pogotowiu ze strasznymi dusznosciami (maly nie mial jeszcze 9-ciu miesiecy) lekarz zalecil kupno inhalatora i stosowali go za kazdym razem jak sie cos zlego dzialo.

No ale dobrze wiedziec ze nawilzacz tez sie swietnie sprawdza w podobnych przypadkach:-)

Do góry