reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

aha już wiem,że pulmex baby jest od 6 miesiąca,ale radzę się zaopatrzyć innym mamom bo jest rewelacyjny|!
moniadan oby Emcia wydobrzała :tak::tak::tak:
Jest jeszcze cos takiego jak snuffle baby cream, chyba tak to si enazywa, i chyba jest od 3 miesaca i podbne dzialanie jak pulmex.A my wlsanie uzywamy pulmexu :zawstydzona/y:
:-):-):-)
A wiec - wczasy pod grusza generalnie udane. Jestem po gruntownym odwyku od internetu , pogoda dopisala, dzieci, a szczegolnie Stasiu wyszalaly sie na swiezym powietrzu rozpieszczane przez dziadkow i babcie, wszystko piknie i fajnie.. chyba nawet troszku przytylam, a napewno nie schudlam bo mama i tesciowa sie przescigaly z wymyslaniem obiadow..a wiadomo ze lepiej samkuje jak nie trzeba samemu gotowac;-), o deserach i tortach na niedziele :tak: nie bede wspominac bo mi slinka cieknie... i wszystko bylo ladnie i pieknie az do ostatniej nocy przed wylotem. Pakowalam ciuchy i troszku ogarnialam chalupe az tu nagle Stas zaczal kaszlec. Oczywiscie przyplatalo mu sie zapalenie krtani. sterydow w domu oczywiscie nie mialam takze pojechalam z nim na pogotowie. lekarz go obejrzal, dal zastrzyk ze sterydami i wyslal nas do szpitala. Myslalam ze zawalu dostane,:-( bo w domu przeciez zostala Ola , tylko z tesciowa... bo moj malzon polecial juz kilka dni wczesniej do IRL.Lekark w szpitalu powiedziala ze musze zostac przynajmniej 2 doby na obserwacji...potem kolejna trauma zwiazana z wbijaniem wenflonu. 3 pielegniarki i ja nie moglysmy dac sobie rady z nim. W koncu na lezaco i za 3 wkluciem sie udalo. Szczescie ze Olcia przesypia juz cale noce bo byloby ciezko. W kazdym razie ostatnie godziny w Polsce okropne. Ze szpitala wypuszczono nas ok 18, pomimo tego ze lekarz wyrazil zgode musialam podpisac ze na wlasne zadanie... o 20 bylismy na lotnisku, o 22 odlatywal samolot a ok polnocy bylismy w Dublinie. najgorszy lot w moim zyciu, Stas zmeczony, marudny odreagowywal chyba pobyt w szpitalu,Ola caly czas przy cycu, ja po nieprzespanej nocy i do tego jeszcze ze strasznym przeziebieniem... mialam dosc. Teraz juz wszysto w miare w porzadku...

uff ale przygody.Ja ci powiem ze jak Max mial 5 miesiecy, tez zapalapal w pl zapalenie krtani ale u nas zaczelo sie dziac rankiem przed odlotem ale caly lot przespal a w nocy jechalismy na pogotowie bo sie dusil.ale na szczescie obylo sie bez szpitala, kupilismy nawizlacz, dostalismy leki i uff szybko sie wykurowal w domciu wiec niemialam takich stresow jak ty.ale prawie ze strachu zemdlalam jak zrobil sie siny i zaczal sie dusic bo to przeciez 5 misieczne malenstwo bylo.Lekarz nas uspokoil i mowil ze jeszcze dzisiejsza noc moze byc gorszza.Ale odziwo moje dziecko spalo z nawilzaczem calutka noc.:zawstydzona/y:

reklama
Jest jeszcze cos takiego jak snuffle baby cream, chyba tak to si enazywa, i chyba jest od 3 miesaca i podbne dzialanie jak pulmex.A my wlsanie uzywamy pulmexu :zawstydzona/y:

uff ale przygody.Ja ci powiem ze jak Max mial 5 miesiecy, tez zapalapal w pl zapalenie krtani ale u nas zaczelo sie dziac rankiem przed odlotem ale caly lot przespal a w nocy jechalismy na pogotowie bo sie dusil.ale na szczescie obylo sie bez szpitala, kupilismy nawizlacz, dostalismy leki i uff szybko sie wykurowal w domciu wiec niemialam takich stresow jak ty.ale prawie ze strachu zemdlalam jak zrobil sie siny i zaczal sie dusic bo to przeciez 5 misieczne malenstwo bylo.Lekarz nas uspokoil i mowil ze jeszcze dzisiejsza noc moze byc gorszza.Ale odziwo moje dziecko spalo z nawilzaczem calutka noc.:zawstydzona/y:

Nawilzacz czy inhalator;-)?

Ja od siebie polecam jeszcze Karvol. To sa takie kapsulki mentolowe, ktore wyciska sie na pieluszke czy chusteczke i kladzie niedaleko noska dziecka. To ulatwia oddychanie. Mozna to tez dodac do kapieli. Niestety nie pamietam od jakiego wieku mozna uzywac.

A my dzisiaj caly dzien na powietrzu:-D Pogoda bossssska:-):-):-) Przed poludniem tak prazylo slonce, ze sie na placu zabaw nie dalo wysiedziec!!! Teraz po drzemce i po obiadku smigamy dalej na plac zabaw...

Nawilzacz czy inhalator;-)?

Ja od siebie polecam jeszcze Karvol. To sa takie kapsulki mentolowe, ktore wyciska sie na pieluszke czy chusteczke i kladzie niedaleko noska dziecka. To ulatwia oddychanie. Mozna to tez dodac do kapieli. Niestety nie pamietam od jakiego wieku mozna uzywac.

A my dzisiaj caly dzien na powietrzu:-D Pogoda bossssska:-):-):-) Przed poludniem tak prazylo slonce, ze sie na placu zabaw nie dalo wysiedziec!!! Teraz po drzemce i po obiadku smigamy dalej na plac zabaw...

Nawilzacz.Przy wszystkich chorobach drog oddechowych nawizlacz jest dobry.:tak:
Lekarz nam wtedy ppwiedzial ze jak sienie ma nawilzacza a dzieckoma taki atak to szybko do lazienki, wrzatek i para.Ale po co jak nawizlacz mozna kupic? Nie zaszkodzi a w roznych przypadkach sie przydaje :tak:

Ha,widzę,że prezes wróciła ;-),już się dziewczyny o Ciebie dopytywały,my nie miałyśmy okazję jeszcze się poznać.Witam Cię,Kasia Irlandka:-).Jezzu,ale miałaś"atrakcje" przed lotem:baffled:masakra,ale zauważ,że tu też kilka forumowych dzieciaczków ostatnio jakieś choróbsko dopadło,coś krązy w powietrzu i chyba lata pomiędzy Polską a Irlandią:eek::shocked2:Ja Cię podziwiam,tak jak anineczka,chyba bym się bała z dwójką dzieciaków wybrać w lot,na razie mam jednego,a też zawsze z mężem latam,tak,tak wygodnictwo;-):-D
Piepięknie:-Dsię porobiło na dworze,my wróciliśmy z placu zabaw,obiadek wciągnięty,zaraz P z pracy wróci,potem cotygodniowe zakupki,zawsze w soboty robimy,ale jak ma być taki piękny weekend to planujemy jakiś wypad na jutro,może i w niedzielę:confused::happy2:

Hej dziewczyki!!!
Kasiu witaj na pokladzie:-D
FAjnie ze urlop sie udal tylko szkoda ze z synkiem tak wyszlo:-(
MartaF nosz wkurzylam sie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ta sasiadka jesta jakas nie ten tego:wściekła/y:
Anineczka napewno uporacie sie z tym ogrodem,ale wspolczuje grabienia takich dlugich badyli.

my dzis i wczoraj praktycznie caly dzien na dworze-taka pogoda to szkoda siedziec w domu:-p.
Wczoraj tez byla u mnie kolezanka z pracy to dzionek minal szybko.
ogolnie to chcialam sie pochwalic:-pze moj Szym zaczyna raczkowac hehehe

Oooo bestia sie chyba obudzila,spi na dworze juz 1h normalnie jak nigdy zawsze spi po pol:-D:-D
Bylismy dzis na wazeniu i wreszcie przekroczyl magiczne 7kg:-Dwazy 7200g:tak:;-)

Dziękuje za rady
Byliśmy rano u lekarza, nie jest źle, gadło trochę czerwone ale poza tym w porządku, przepisał calpol
Podałam jej 2.5ml i spi juz 2h :-) to dobrze niech sobie pośpi troche, bo noc była ciężka

Kasia współczuje przezyc,witaj ponownie na wyspie

My dziis oo 18 jedziemy oglądac 2 domki na Knocknacarze...

taka fajna pogoda a z Emcia na spacerek nie mozna iść, buuu

mój młodszy braciszek [ teraz 26lat] w dzieciństwie chorował ciagle na krtań, zawsze był szpital, bo mama nie dawała sobie rady tak się dusił. Kiedyś dostał takiego ataku, że już sinego na pogotowie go dowieżli, lekarz po wszystkim pokazywał mamie gdzie w razie czego ma naciać gardło zeby wsadzić jaką-kolwiek rurke,:szok::szok: aby Szymon miał oddychac. Moja mama dostała ataku histeri i powiedziała ze nigdy w życiu nie poderżnie dziecku gardła:no::no::no:, mama ciągle tą historie mi opowiada kiedy tylko mój Mikołaj jest chory

Dziewczynki pomozcie!!!
Czy znacie dobrego ginekologa w Irlandii?!?!?! Ktory wykonuje USG na przeziernosc karkowa i ZNA SIE NA TYM?!?!?!
Ja juz jestem u kresu wytrzymalosci psychicznej. Bylam dzisiaj na usg i normalnie jestem zalamana... Laska nic mi nie powiedziala, nawet ile mierzy moje dziecko :-:)-:)-( Zmierzyla co prawda przeziernosc, ale powiedziala, ze sprzet, ktorego uzywa nie jest dobry i nie ma jakiejs tam funkcji, zeby to dokladnie zbadac... Wiec w sumie nie zrobila nic :-( Wiem mniej niz wiedzialam przed wizyta :baffled:
Jestem sklonna pojechac wszedzie, tylko blagam o kogos sprawdzonego...

Tabasiu wyuzuj kochana.Wdech i wydech i spokój.To jest Tobie teraz potrzebne.
Nie znam dobrego ginekologa tutaj bo nie chadzam do nich tutaj.
Ale jeśli Cię to troszeczkę uspokoi to wyobraź sobie,że 4 lata temu jak i zresztą 2 lata temu kiedy chodziłam w ciąży nikt na przełomie 12-14 tygodnia ciąży nie robił mi przezierności karkowej.Założę się,że co druga ciężarówka nie ma jej wykonywanej.
Ale masz rację,to jest ważne badanie i dobrze było by dla własnej spokojności je zrobic.Ale ze spokojem kochana bo się fasolka czy tam groszek też denerwuje :tak:

MartaF mój M zaleca byś zadzwoniła do Bord Gais na emergency call i powiedziała o całej sytuacji.Ich obowiązkiem jest zabezpieczyc felerną butlę.
Jeśli czuc gaz to musiała uszczelka pęknac a to niestety nie zwiastuje nic dobrego.

Emergency Phonelines

Bord Gáis Networks provides a 24 hour Emergency Response Service. If you smell gas call us immediately. Don’t assume someone else has reported the smell.

In an emergency call our 24-hour Emergency Line:
1850 20 50 50

For further information on Carbon Monoxide or to arrange for a safety inspection please call:
1850 79 79 79

The Carbon Monoxide phone line is open Monday – Friday, 8am – 9pm and Saturday 9am – 5pm

reklama
Dzieki Anineczko za mile slowa :happy: W niedziele jade do lekarza. Mam nadzieje, ze bedzie dobrze. Do tej pory wszystko bylo swietnie, ale dzisiaj to masakra jakas z tym ginekologiem :-(

Do góry