reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

ciesze sie ze macie podobne doświadczenia z lekarzami tutaj.bo mój mąż to mnie ma za jakąś paraniczkę.

ale z tego co wiem po róznych poszukiwaniach to w galway macie jakiegoś polskiego lekarza w przychodni

reklama
ciesze sie ze macie podobne doświadczenia z lekarzami tutaj.bo mój mąż to mnie ma za jakąś paraniczkę.

ale z tego co wiem po róznych poszukiwaniach to w galway macie jakiegoś polskiego lekarza w przychodni
Pani Monika Cudo.
JAk zajde w nastepna ciaze to mi ja bedzie prowadzila,a i zastanawiam sie czy Antka do niej nie zapisac...ale to 30km w jedna strone:baffled:

Ja mieszkam 10 min od gabinetu dr.Moniki Cudo,ale narazie jestem caly czas u jednej irlandzkiej Gp...prowadzila mi ciaze od 6 mies..i caly czas do niej chodze,moze wreszcie sie kiedys wybiore zobaczyc jaka jest ta polska lekarz.

napiszcie potem jak tam jest, ja czasem juz zastanawiam sie czy sie gdzieś nie wynieść z tego naszego Ballyshannon.miasteczko jest bardzo ładne i znajomych tu mamy, takze irlandczyków, ale brak porozumienia z tutejsza opieka medyczna czasem doprowadza mnie do rozpaczy.chciałabym tez pójśc do pracy a tutaj to tylko sprzatanie mi pozostaje.nie po to studiowałam 5 lat(z dzieckiem na plecach:-)).teraz piszę mgr i w czerwcu chce sie bronić.

a jak wy sie dziewczyny odnajdujecie tutaj?

na samotna matke trzeba zlozyc one parent family payment dost formularz w socjalu lub na poczcie lub wydrukuj ze strony socjala wszystkko trzeba wysylac dokumenty oryginaly i troche to trwa ale na certyfikacie dziecka masz wpisanego ojca bo ja nie i lepiej nic nie mow o ojcu bo beda sie wypytywac ...

ja super wspominam porod
moj maly ostatnio nie robil kupki i wieczorem w aptece nie chcieli mi spzedac bez recepty czopkow ale babka zadzwonila do lekarza zeby sie poradzic i ja z nim tez rozm i zezwolij babce zeby mi spzedala lek i od razu maly zrobil kupke.ale najlepsze jest to ze po 2 godz ten lekarz zadzwonil zeby sie dowiedzec jak sytuacja bylam w szoku

ale to fakt najchetniej oni by nie spzzedawali lekow dla malych dzieci
ja jestem u mojej gp i nie narzekam i mam pielegniarki pod domem jakby co wiec nie jest zle

anieczka trzymam kciuki jak zrobisz test daj znac:)

tia galway jest slicznym miasteczkiem i napewno znajdzieszz prace ja jestem zadowolona z zycia tutaj i zost tu tak ok3 lat kazdemu polecam galway

buziaki

Galway rzeczywiscie ladne, ale jak narazie jeszcez nie mialam okazji poznac go do konca :) najpierw nie bylo czasu, potem sily, miejmy nadzieje ze sie to teraz zmieni jak bede miala z kim na spacerki chodzic.
Narazie walcze z lekka handra bo mi mala jeszcze wagi urodzeniowej nie odzyskala :( pielegniarka mowi zeby sie nie przejmowac ale ja sie martwie bo ona caly czas taki chudzielec jest...

Ale za to slodki chudzielec :p

hej aniay jaki sliczny bobasek gratulacje doczekalas sie
nie przejmuj sie napewno wroci do wagi noworodki tak maja przez 1 dni

ale dzis pogoda niec sie nie chce:(

pozdrawiam

Nobla dla wynalazcy smoczka!!!!
Normalnie ratuje ostatnio moje nerwy i nadwyrezona cierpliwosc taty :p
No i moje piersi, ktore przez kilka dni byly traktowane jak smoczek - do usypiania. Siedze sobie teraz w pizamie jeszcze i czekam az mi sie Oliwcia zmeczy patrzeniem na misia :) Normalnie lezy sobie w foteliku samochodowym i jest przeszczesliwa. A ja mialam dzieki temu czasna poprasowanie wszystkiego, wstawienie prania itd...

reklama
michasiowa rzeczywiscie cisza... :)
ja sie musze pochwalic ze pps dzis dla malej przyszedl;-) to niedlugo sie akcja z cb tez rozwinie pewnie:tak:

Do góry