reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Irlandii!!

MartaF-czyli to dowód,że coś tam dostanę...Niestety nie pokuszę się o ten zestaw-choć kręciłam się koło niego,bo większość z tych akcesoriów już nabyłam,ale każde osobno:-(...
J.się ze mnie śmieje,bo nawet zapas pamperów na dobry 1-szy miesiąc mamy:-D.Ja wychodzę z założenia,że będzie tyle wydatków,że w to co można trzeba się wyposarzyć za wczasu...Tym bardziej,że ostatnio były różne promocje w dziale pieluchowym:tak:.Jedyne co,to mogę narzekać,bo w pl.przy pierwszej dwójce zawsze dostawałam wory ciuchów od sióstr,które wcześniej zostały mamusiami-właściwie cały czas jest tak,że która(siostra czy bratowa)zachodzi w ciąże dostaje co się da od drugiej.Nawet jak byłam w pl.na urlopie proponowały mi,ale szkoda mi przerywać ten ciąg,bo nie sądzę,żebym dopilnowała potem,aby rzeczy poleciały spowrotm do kraju.A teraz mam tylko kilka ciuszków-za to śliczne...Moja siostra powiedziała,że jak urodzi,to ma nadzieję je odziedziczyć:-).Wiecie ,że moje 3-ie maleństwo będzie15-tym wnukiem moich rodziców?Śmieję się,że Dawid był7-my(szczęśliwa7-ka),Dadzia10(STRZAŁ W 10-KĘ),A KOLEJNE JEST15-TE,BO MAMA URODZIŁA SIĘ15-GO(AŻEBY ŁATWIEJ SIĘ ZAPAMIĘTAŁO KTÓRE JEST W KOLEJNOŚCI):cool2:.przepraszam-caps locka włączyłąm:zawstydzona/y:

reklama
nie ja lece z katowic chodzilo mi o to lotnisko:-);-)
Julia-zobaczysz,że wszystko pójdzie sprawnie i bezproblemowo,najważniejsze się nie stresować...Jakby co dopłacicie ileś tam,wsiadacie do samolotu i cieszycie się razem z nami-ulewną Irlandią;-):-D.Niemniej jednak trzymam kciuki,ażeby nikt do niczego się nie doczepił-tylko noża nie bierz do podręcznego:-D

nie ja lece z katowic chodzilo mi o to lotnisko:-);-)
z tego nigdy nie leciałam także nie wiem:no:mam nadzieje ze ci przejdzie te 16:-)

lubiczanka nie wiem czy spirytus dostaniesz tutaj bo nie sprawdzałam w aptekach a jak policzyłam wszystko oddzielnie to ten zestaw wyszedł mi taniej:-)a co do pieluch to mój tez sie pyta czemu jeszcze nie kupuje:baffled:

ide ciacho robić i obiadek póki ból głowy na chwile przeszedł, hmmm nie moge znaleźć okrągłej formy:confused:

Ostatnia edycja:
A wiecie co jakiedys wadzilam do podrecznego bagazu? Panie na lotnisku na tasmie mowia do mnie: prosze wyciagnac te noze!aja myslalam ze zartuja.a one na powaznie! W koncu wysypalam wszystko z plecaka a tam miedzy gazetami nozyiki takie male, ktore kupilam kiedys i wsadzilam do reklamowki a one sie schowaly z gazetami.Fajnie to brzmialo jak do terorystki PROSZE WYCIAGNAC TE NOZE!!!
:-D:-D
Moj m mial w bagazu podrecznym mloteczek taki maly!!!
Pan na lotnisku pyta sie m co pan ma w bagazu metalowego?
a moj m mowi ze nic,a ten to prosze pokazac.
M wyciaga a tam mlotek-pan sie pyta a no ca panu ten mlotek?
Popatrzyl na nas jak bysmy mieli w zamiarze co najmniej zabic pilota:-D:-D:-D.
Kazal nam wyrzucic do kosza i tyle.
A to bylo tak ze jeszcze w tym samym dniu co lecielismy bylismy u mamy na cmentarzu (3tyg po pogrzebie) i moj m montowal tablice i pozyczyl mlotek od mojego ojca a potem mnie zostawil u siebie w domu i on pojechal do siebie(nie bylismy jeszcze malzenstwem)i jak mielismy jechac na lotnisko to mial go oddac mojemu ojcu i zapomnial:-D:-D:-D.

Ja prawie zawsze latalam z Warszawy-chyba tylko raz z Łodzi i nigdy mi si9e nigdzie nie czepiali o bagaz,zawsze mialam 1kg nadwyzki i bylo ok.

Czy u was tez jest juz takie zimno?:baffled::baffled:

Hej dziewczynki

Lubiczanka, tutaj pepuszek przemywa sie tylko przegotowana letnia woda:confused: Ja w sumie uzywalam spirytusu ale mamusia mi go z PL przywiozla. Tantum Rosa tez przyjechala z PL...:-) Takze, jesli masz kogo, to pros o przywiezienie...:-):-)

Witam.
U nas jest strasznie zimno.Brrr jesień nie ma co :baffled:
W dodatku się zachmurzyło i zaraz pewnie lunie.

Lubiczanka imiona na D:
Imiona na literę D – Wikipedia, wolna encyklopedia

Ja gustuje w imonach na A i M.
He he i tak jest Ania,Marek,Antek,Matt,Mila :-D
Jeszcze by nam się przydało jedno A by było do kompletu ;-)

A tak na D to może Dorian?
A dziewczynka Dobrusia ;-)

Dziś rano tak mi było zimno,że na 2h włączyłam ogrzewanie:baffled:...A swoją drogą muszę zacząć myśleć o zaopatrzeniu się w wiekszą ilość oleju...
asienka r-jedno pudło tych większych też mam na wszelki w.-w sumie nie wiadomo jak duże będzie maleństwo i okaże się,że tych rozmiar5-9kg zacznę używać szybciej:szok:...Oby nie...I faktycznie jak się ma pod ręką,to się nie trzeba martwić.MartaF-to ciacho Ci się szykuje...:confused:.Może ja też się zbiorę i obiecaną drożdżówkę z dziećmi upiekę:dry:
anineczka-dobrusia-ładne...jeszcze Donatka,ale co do chłopców to mam prawdziwy problem-mi się podoba Damian,mojemu J nie-on chce Dominika.To wymyśliłam mu dla żartów Denis-i spodobało mu się...Dzięki za link-mam w czym wybierać:D
mama ady-chyba faktycznie poproszę mamę o dostarczenie mi potrzebnych akcesoriów...Na szczęście ma w planach do nas przyjechać(nie ma to jak pomoc przy maleństwie w pierwszych tyg,zwłaszcza przy dwójce starszaków:))

Ostatnia edycja:
reklama
No ja mam w rodzinie chłopca Donat.
Ale w dzieciństwie wołałam na niego Donald.:baffled:No jakoś nie mogłam zrozumiec imienia Donat :-D
Damian chyba jednak ładniejsze :sorry2: A jak nazwiecie Denis to napewno będzie rozrabiaka,jak ten w filmie :-D:-D
Można jeszcze David,Dariusz lub na cześc Irlandii Declan ;-):-D

Do góry