reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

U nas na razie pogoda się trzyma:-), oby jeszcze trochę zanim ubrania zbiorę. Zaczynam się bać coraz bardziej porodu, bo pierwsze październikówki trafiają do szpitala:szok::szok::szok::baffled: z rozpoczynającą się akcją porodową:confused::shocked2:, ciąże zagrożone, ale to zawsze i tak szok.

Zrobiłam obiadek, M wrócił do pracy.

asienka nie strasz bo ja sie ponastrajałam pozytywnie po tej szkole rodzenia i zaraz znów zacznę sie bać!:-:)szok: ja właśnie tez mam zamiar brać epidural tylko w ostateczności, chociaż nawet nie wiem co to w tym przypadku znaczy ta ostateczność:blink: wole chyba zachować czucie do końca, chociaż łatwo mi się mądrzyć jak jestem przed.Oby poszlo bez wiekszych problemow. Ja tez sie boje wiec nie jestes sama:tak:
dziewczyny a jak to jest z chrzcinami tutaj, tzn. jest jakiś czas oczekiwania na wolny termin gdybym chciała chrzcić u polskiego księdza w galway, czy idę i po prostu mowie kiedy chce i tyle? (wcześniej dziewczyna mi mówiła ze trzeba długo czekać wiec nie wiem)i czy chrzczą tylko w niedziele czy w inne dni tez? czytałam wlasnie ze jest tylko sam obrzęd chrztu, bez mszy, ale nic poza tym nie wiem. Poszłabym zapytać ale łyso tak pytać o chrzest jak jeszcze miesiąc do narodzin...:baffled: Z góry dziękuje za jakieś informacje!
życzę pogody ducha w te zimne jesienne dni; dobrze ze ja już się uporałam z praniem dziecinnych rzeczy..
pozdrowionka wszystkim

Ostatnia edycja:
reklama
Witam !!!
Nie bylo mnie troszke bo znow problem z netem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry:
teraz chodzi ale jak dlugo nie mam pojecia!!!

Zaczelam was nadrabiac ale nie mam czasu,dokoncze pozniej albo jutro-jak net bedzie:nerd::nerd:
Wyczytalam ze Didi miala urodzinki-WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!
MartaF to i u Ciebie bedzie Szymon?
Chyba ze cos zle przeczytalam?czy Ty juz moze masz syna o tym imieniu?

Witam nowe foremki!!

Uuuu musze leciec maly wola,znow mu sie maruda wlaczyla

witajcie dziewczynki :-)dziś ostatni dzien w pl jutro wylot do irlandiiiiiii:tak:;-)powiedzcie mi czy w polsce ja lece z katowic czepiaja sie kazdego kilograma bo ja mam w wizzar 15kg dozwolone a mam 16kg :szok: i jeszcze jedno czy trzepia strasznie w pl?????????????????

ewelcia to ja moze sie zastanowie jeszcze nad tym Szymonkiem:-Dżartuje, no jak pójdzie w tatusia to ja ide spac do drugiego pokoju a tatuś niech sie męczy:tak::-D

julia ja leciałam z Warszawy to wogóle sie nie czepiali:-)no i w tym wizzair mozesz miec tylko 15kg bo każą ci przepakować:sorry2:

Hello.
Neta nie miałam to tak na sekundkę wpadłam.

Lubiczanko nie wiem niestety jak to się ma do kobiet.Zapytaj w klinice planowania rodziny lub u GP.
Co do Implanonu jest on na 3 lata i wszczepia się go w przedramie. :tak:

madbebe
a dlaczego nie u Irlandzkiego księdza? Wszystko wygląda identycznie i jest bardzo miło.Nie potrzeba żadnych zaświadczeń z parafii chrzestnych.
Nie twierdzę,że u Polskiego te dokumenty są potrzebne bo nie wiem.
Poczytaj tutaj:
https://www.babyboom.pl/forum/mamy-z-irlandii-f142/chrzciny-w-irlandii-16406/

Lecę na zakupy :tak:

reklama
Hello.

madbebe
a dlaczego nie u Irlandzkiego księdza? Wszystko wygląda identycznie i jest bardzo miło.Nie potrzeba żadnych zaświadczeń z parafii chrzestnych.
Nie twierdzę,że u Polskiego te dokumenty są potrzebne bo nie wiem.
Poczytaj tutaj:
https://www.babyboom.pl/forum/mamy-z-irlandii-f142/chrzciny-w-irlandii-16406/

wlasciwie az tak specjalnie nie zalezy mi na tym polskim ksiedzu, wlasciwie im mniej formalnosci, tym lepiej.Skoro tak, to nie bede sie fatygowac do Galway, tylko ochrzcze w wioseczce niedaleko domu..
dzieki za info ;-)

Do góry