reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii!!

Już po południowej kawci;-)
Andzulina gratuluję maleństwa i niech się zdrowo chowa!!!
lubiczanka,wiesz ja to właśnie też tak myślałam,że do października mam tabletki anty,a potem mam iść do GP po receptę na następne,więc może jak się skończą to już na tym poprzestać (już 3 lata biorę )i się zabrać,ale za robienie dzidziusia:confused:
Mój dziś zbyt wcześnie nie wróci,co zapowiedział mi już telefonicznie bo roboty od groma i jeszcze trochę,więc znów chyba będę się sama z myślami bić:baffled:,wiecie tak mnie wzięło,że po nocach spać nie mogę i chyba głowa mi niedługo eksploduje od tych wszystkich myśli:oo:,wózeczki sobie oglądam,łóżeczka,zabaweczki i dostaję coraz większego szmergla:rofl::rofl2:
Spadam bo mój syn mnie zamiauczy,chce na kompie pograć,co robić...Trza dać!!

reklama
Andziulina gratulacje! Nie ma to jak w domku! Teraz odpoczywaj i zdawaj relacje jak tam maleństwo się ma:-) Chociaż czasu na BB pewnie będziesz miała mniej

Witam!
Spóźnone życzenia dla Didi, wszystkiego Najlepszego Kochana, aby dzieciaczki rosły zdrowo i za bardzo nie rozrabiały, spełnienia marzeń i wszystkich planów

Agusik78 to jeszcze nie rozmawiałaś z męzem ze chcesz drugie baby??
U nas było odwrotnie, bo mój juz chciał, a ja jeszcze zwlekałam, teraz żałuję ze sie wcześniej nie zdecydowałam, bo byłaby mniejsza różnica wieku i lepiej

Lubiczanka tak jak ci napisała Anineczka to chodziło o męźczyżn ;-)

Dziewczynki, mam nadzieje, ze zaprosicie mnie na spotkanko jak bedziecie organizowac
Chętnie poznam Agusiek, Wilwie, Andziuline osobiscie :-):-):-)
Agusiek, a ty chodzisz na jakąs siłownei teraz?/ ja bym chciała,

Musze sie pochwalic ze zostało mi jeszcze 4kg do pozbycia i bedziie ok, nawet jak dwa uda sie zrzucic to bede haapy :happy:
Nie uwierzyłybyście ile mój Eryk ostatnio zjada, 3 razy więcej niż ja :-)
oczywiscie babcia z dziadkiem mu gotują, bo ja nie mam absolutnie na to ochoty, az sie boje co bedzie po powrocie z PL

Jestem wykonczona, dzis duzo spacerowałam z Emką, pogoda super, było nawet trochę za ciepło
Emcia już spi od pół godziny a Eryk zasypia teraz,ja tez chyba juz sie położe dzis tak wczesnie
Oczywiscie co noc polownie na komary, juz nie mogę sie doczekac, jak wróce do Irl i prześpie całą noc a M bedzie wstawał do dzieci
Ok babaczki miłego wieczoru :tak:

a jeszcze mi sie coś przypomniało, byłam dzis z E u dentysty był baardzo dzielny, nie ma ani jednej dziurki, a dentystka super!!!!!!! przemiła, taka specjalna dla dzieci

Martuska, co porabiasz w PL, jak Julcia? Pisz coś wiecej

Ostatnia edycja:
dzieki wielkie za info!
pozdrawiam

andzulina - witamy z powrotem:-)Niom, ja tez juz niedlugo do rozpakowania :tak:

hmmm, ten smieszny doktorek chyba wszystkim wypisuje to samo, od poczatku mi nie pasowal, po Twojej opinii tym bardziej. :wściekła/y:Z tym ze on oparl sie na diagnozie Sempko (robila mi wymaz zaraz przed swoim wyjazdem i wynik orzekl ze podlega on leczeniu, ponoc to nic takiego, ale jednak:-(). M wczoraj odebral recepte wystawiona przez doktorka i od razu mnie zdziwilo ze to jakas masc do uzytku zewnetrznego. Bez sensu, jak ja sikam tak czesto ze ona chyba nie zdarzy zadzialac!
Hahaha, Madbebe ciesz sie, ze go osobiscie nie mialas "przyjemnosci" spotkac :-D Mi ta mascia tez w srodku kazal smarowac :no: Porazka! Dopiero by bylo, jakbym dziecku zaszkodzila!!! A ten wymaz to jakis standard czy co do cholery?! Widze, ze Sempka wszystkim robila (kilka moich znajomych mi mowilo ostatnio) i wszystko do leczenia!!! :szok: Slowa identyczne uslyszalam - "nic takiego, ale jednak"...

Hej
Dziś było sprzątanie zabawek i segregacja ich.Najbardziej wkurzające są takie malutkie pierdółki.Wiecznie burdel z nimi :baffled:

Moniadan super,że Eryczek ma wszystkie ząbki zdrowe.Teraz to chyba rzadkośc wśród dzieci,zwłaszcza irlandzkich :baffled:
Antek ma co chwilę sprawdzane ząbki,jak tylko "ciocia" przyjedzie na kawkę do mamusi.
Też zdrowe ;-)
Ale co się nasłucham właśnie jak ta znajoma przyjedzie,a jest dentystką dla dzieci i pracuje dla HSE w Blancharstown :tak:
Najlepsze jest to,że irlandki pchają w swoje dzieci tony soczków i nie wierzą,że to głównie one są przyczyną próchnicy.
A później takie dziecko pod narkozą ma usuwane wszystkie ząbki,i wtedy jest płacz i lament matek :-(

Jesuśku ja to jak się rozpiszę na jeden temat to kaplica.:baffled:

U nas małych gryzących komarzyc nie ma,za to obleśne,długonogie komary to coś co nienawidzę.
No i jak co roku nalot os.
Licytuję się z sąsiadką,która więcej zabije.Jak narazie ona wygrywa.W jeden dzień 25 sztuk pozbawiła życia :rofl2:
I o dziwo jeszcze nikt nie został ukąszony :nerd:

Agusik ja namawiałam swojego męża bardzo,że eee tak powiem....dobitnie :-D:-D
No wiesz,w wyrku przy mizianku he he he ;-)
Też miał opory na początku,ale go przekonałam :unsure:

madbebe masz Canesten maśc?
Jest ona bezpieczna w ciąży i ja używałam w pierwszej ciąży.

Ostatnia edycja:
moniadan:no właśnie się zabieram za powiedzenie mu tego i jakoś się nie składa...A on pewnie będzie marudził,że kasy nie ma,że to,ze tamto,a ja uważam,że najwyższa pora.Nasz pierworodny skończył 3 lata,a i mnie zegar biologiczny raczej się nie cofa:-(.A poza tym obawiam się,że za jakiś czas tak się rozleniwię(bo mi teraz dobrze,śpię ile chcę,mały większych pragnień nie zgłasza),że nie będzie mi się chciało na nowo w pieluchy zakopywać...A teraz jeszcze mi się chce:-),poza tym myślę,że w Irlandii jest łatwiejszy start dla mamy z dzieckiem,bo pomoc socjalna w Polsce-pożal się Boże..A zresztą jeśli jakimś cudem znajde pracę to znów będzie pretekst,żeby dzidzi drugiej nie mieć bo pracy szkoda i bla,bla,bla..same wiecie..I tak to właśnie z nami jest.W tym cały ambaras,żeby dwoje chciało na raz........

Anineczko Ty to masz dobra pamiec :tak:;-) i mnostwo pozytywnej energii, ktora bije z kazdego postu :-)
Otoz powiedzialam w pracy tydzien temu, ale tylko mojej supervisorce. Sytuacja mnie do tego zmusila, bo bylam zagrozona przeniesieniem na 13-godzinne zmiany. Wysciskala mnie, pogratulowala i ... jeszcze tam pracuje :-D Malo z tego, jak przejde pozytywnie wewnetrzne interview to awansik sie szykuje :-D Lepiej byc nie moze. Jezeli nadal bedziemy tacy "busy" jest szansa na kontrakt z firma, a nie z agencja :)
Aaaa i jeszcze obgadalysmy temat zlobkow i mojego powrotu do pracy. Bo chcialabym jak najszybciej. Powiedziala, ze pojdzie mi na reke, zebym dzidzie sobie zawozila jak mi pasuje i odbierala po pracy :) A zlobek mam po drodze, tylko nie wiem czy mi przyjma takiego maluszka. Normalnie bylam w szoku :szok::-) Tak wybieglysmy w przyszlosc :-D Czyli jest dobrze :-)
Mialam juz 3 razy USG, ale i tak sie nie moge doczekac nastepnego, bedziemy sprawdzac czy wszystko dobrze sie rozwija :)
Wczoraj niestety po raz pierwszy i mam nadzieje ostatni sciskalam kibelek, ale to tak strasznie :baffled::baffled::baffled: o godzinie 22!!!!! :no::crazy:
Bo cala reszta jest dobrze, rwa puscila, cycuchy nie bola, brzuszek tez, tylko sobie rosnie powolutku :-) Gdyby nie mdlosci, to zapominam o tej ciazy :-D
Jak sie czujesz po tym wlamie? Czy cos udalo sie odzyskac, albo ustalic? Bedziecie sie przeprowadzac? Przepraszam, moze juz o tym pisalas, ale nie jestem w stanie nadrobic zaleglosci...

Ja na sekundkę bo zaraz pranie z namaczaniem dzieci :-D
Tabasia eeee tam,staram się pamiętać o wszystkich mamuśkach ;-)
To super,że w pracy tak miło i dobrze przyjęli Twój stan błogosławiony.
Dzieciaczka można już chyba od 3 miesiąca życia dać do creche. ;-)
Są łóżeczka dla dzieci,ale trzeba dac swoje jedzonko,wiadomo :tak:
No ale jeśli będziesz karmiła piersią to nie wiem jak to wygląda :sorry:
Mam nadzieję,że zapoznanie z kibelkiem już się nie powtórzy.No bo ile można się z kibelkiem zapoznawać :sorry::-D

Agusik ja mam róznice 25 miesiecy i choc czasem klnę pod nosem jak szewc to wiem,że w przyszłości będzie już tylko lepiej.W sumie najgorzej było jakiś rok temu,teraz co dzień jest tylko lepiej.
Matt co prawda zaczyna szkolic starszego :szok:
A dziś mu nawet wodę z kubka wylał na głowę :eek::eek: i tak jak Antek był aniołkiem tak Matt nadrabia ze zdwojoną siłą :confused2::confused2:
Tak więc zrób masażyk swojemu M i wywal kawę na ławę :cool2:

Dobra idę ich wykąpac ;-)

Edit:
20:59

No dzieciaki juz w łóżeczkach

Tabasiu co do Twojego pytania.
Dzis pisałam,że znaleźli 13 aut w co.Wicklow.
Jedno auto było sąsiada,ale on już ma wypłaconą kasę z ubezpieczalni i nie chce odkupowac auta.Pewnie ma dosyc.
Tak więc mam wielką nadzieję,że coś się ruszyło w śledztwie. Może po nici trafią do kłębka.Oby
Choc pewnie nasze rzeczy już się upłynniły na czarnym rynku :-(
Ale niech ich chociaż znajdą.
Coś wam wkleję co znalazłam na necie:
From the Sunday Times -

Gardai warning about Polish-led car-thief gang

Since April the gardai have recovered 12 luxury vehicles which had been stolen and sold over the internet by the gang for an average of €40,000 each

Richard Oakley

GARDAI have issued a warning about a Polish-led gang who are tricking Irish car buyers into purchasing stolen luxury vehicles by selling them for €20,000 less than their actual value. Detectives at Harcourt Square in Dublin said the gang, which they believe numbers five people, are stealing Audi, BMW and Mercedes cars in the Leinster region and selling them for cash over the internet. Since April the gardai have recovered 12 vehicles which had been stolen and sold by the gang for an average of €40,000 each, netting about €500,000. The buyers of the stolen vehicles will not get their cash returned. The gardai have frozen a bank account which was being used by the thieves to cash bank drafts and cheques. They also raided a house in Portlaoise where a stolen BMW X5 SUV was recovered. Detective Sergeant Finbarr Garland said the number of cars stolen in the past six months could be much higher. He said the cars are generally worth €60,000 or more but are sold for much less. He explained that the thieves are stealing the vehicles by breaking into houses and taking the keys. In some cases the gang members carry out the burglaries themselves, but in others they pay young Irish thieves to target specific high-end cars. There are also at least two female gang members who meet prospective buyers and do the face-to-face deals. The gang, gardai say, is led by a Polish national who was investigated for stealing cars in 2006 and was questioned in relation to an incident in which a garda was struck by a stolen car in Dublin.A file was sent to the director of public prosecutions. It was recommended that he be charged with reckless endangerment but he could not be found. Gardai say the man laid low for some time but started operating again in April. Garland said the stolen cars are being advertised on websites and are popular because they have such low asking prices. According to the detective, Irish people are falling victim to this and other internet car sale scams “very easily”. Scam artists are merely copying and pasting existing advertisements and making changes to the contact numbers. “People need to think before they hand over cash for cars in private sales. If a deal seems too good to be true, it’s because it is,” Garland said.

To artykuł z 2008 roku,ale jak widac jednym z gangów byl rodzimy :wściekła/y:
Tak więc nie zdziwię się jak to rodacy nas oskubali.Oj jajeczka bym pourywała :baffled:

Chcemy się przeprowadzic jak najbardziej,choc widzę,że sąsiadka chce mnie tutaj zatrzymac ;-):-D
Nawet wynalazła mi przedszkole dla Antka :-D
Ale ja też ze względu na koszty szukam czegoś tańszego :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
madbebe masz Canesten maśc?
Jest ona bezpieczna w ciąży i ja używałam w pierwszej ciąży.

dokladnie tak. Właściwie nie myślałam o tym ze nie jest bezpieczna, bardziej zastanawia mnie jej przydatność, skoro stwierdzono nieprawidłowości w wymazie pobieranym z wewnatrz:-( wiec co mi da smarowanie, nie wiem wlasciwie czego dokladnie, skoro za chwile z masci nie bedzie sladu.... ehh, nie wiem juz sama. Mam nadzieje ze nic sie tam powaznego nie dzieje...

pozdrawiam mamuski

Do góry