reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z FRANCJI!

Kasiu, ja mysle ze glodowka sama w sobie to nie jest zly pomysl, sa lekarze ktorzy popieraja taki detoks !! ale glodowka zaraz po ciazy to po prostu nie jest dobry moment, ze wzgledu na to ze organizm ma niedobory...nie chodzi zeby Ci truc jak anorektyczce, bo i tak zrobisz co zechcesz :) my trujemy z troski i zyczliwosci :)

reklama
Co do noska to poczytałam trochę i znalazłam tylko o tej soli fizjologicznej, wodzie morskiej i aspiratorach. Więc sól mam, aspirator poleciłam kupić mojemu, więc zobaczymy jak to będzie. Czytałam, że można go używać już u noworodków. No ale jak dalej nie pomoże to lekarz nas nie ominie. Z resztą i tak muszę iść w ciągu 2 tygodni to się składa, muszę tylko jakiegoś tu znaleźć, bo nowe miejsce, nie wiem jeszcze co gdzie jest, ale muszę się szybko zorientować. Wiecie a my tutaj nie mamy grzejników, więc ręcznik mokry odpada, a te nawilżacze sprawdzają się? Macie jakieś zdanie na ten temat?
Kasia mój Fabian też teoretycznie dużo śpi, mało marudzi, no może teraz przez ten nosek gorzej mu się śpi i tak mi go szkoda, no ale jak wczoraj miałam ogarniać w mieszkaniu po tej przeprowadzce to nagle się okazało, że nie mogę go odstąpić na krok, bo ciągle coś.
A tak w ogóle to wam "powiem", że mi strasznie smutno jest i czuję się taka osamotniona :-( Mój K, ciągle w pracy, a ja sama i sama. Nikogo nie znam, rodzina daleko i tak mnie jakoś wszystko przytłacza. I się ciągle tylko zamartwiam. I dodatkowo to, że nie znam języka mnie dobija, bo nie potrafię sama poradzić w wielu sprawach.
No i znowu namarudziłam.

Dziewczyny zastanawiam sie ostatnio nad tym jak ja bede kapac te moje bebe. jak Z.sie urodzila to mialam wanne i lazienke duza :-D a teraz z moim prysznicem w rogu to ja nie wiem. patrzylam wymiary wanienek ale chyba nic z tego. Z prysznicem kwadratowym lub prostokatnym to pol biedy ale co zrobic z moim polokraglym? i malutka lazienka? doradzcie cos.

zoe :ja kapalam zawsze i z wyboru w wainience na lozku, dla kregoslupa lepiej, nie ma przeciagow zadnych na przedpokoju itp, maluszek zostaje w swoim cieplym pokoju :) polecam!

kasia : to nie chodzi o to z emy cie potepaimy czy za anorektyczke bierzemy. wyjscia sa dw a: albo ktos doradza to co szczerze mysli, uwaza za dobre, lepsze...albo ma w doopie i sie nie odzywa sie. jest jeszcze owszem ocpja odezwac sie i siac hipokryzje, piszac to czego sie wcale nie mysli ale to chyba nie ma sensu... wiec ja mysle ze raczej rozpatruj to najzwyczajniej w sposob: zpaytalas co myslimy i mi wyrazilysmly swoje zdanie. w dobrej intencji. ja jestem przekonana ze glodowka po porodzie to nie jest dobry pomysl. a zrobisz oczywiscie co zechcesz :)

Kasiu no co Ty - myślę, że nikt nie pomyślał o Tobie jak o anorektyczce - ja na pewno nie.

Ja też czasami mówię na głos, że schudłabym z 2-3 kilo inni mi powtarzają, że jestem laska i co ja od siebie chce itp. ale ja sama wiem w jakiej wadze się czuję dobrze. Wystarczy, że przytyję 2 kg i już mam ochotę wszystkich zabić bo się źle czuję we własnych ciuchach.

Ja się wypowiedziałam tylko na temat o który prosiłaś aby się wypowiedzieć "tygodniowa głodówka".
Anucha ma racje detoks jest czasami wskazany przez lekarzy, ale nie słyszałam, żeby tygodniowy... ja raczej słyszałam o 1-2 dniowym. I nie sadzę aby kilka dni po porodzie to był dobry pomysł - więcej złego z tego niż dobrego może wyniknąć- to jest moje prywatne zdanie.

Osobiście odradzam tego typu "dietę". A i tak decyzja należy do ciebie.

dzieki za odpowiedzi podpowiedzi :-D cos pomysle.
Kasiu ja sie podpisuje pod tym co napisala Josephine. Ty urodzilas naturalnie czy cc? moze pisalas ale juz nie pamietam.
pisze z telefonu i nie widze tej naszej grupy zamknietej! boje sie ze Dziulka mnie wywali za brak obecnosci! :-D:-D

No wlasnie ja tez najczesciej do Was pisze z aplikacji dla telefonu i grupy w tej aplikacji nie widze ale bede jeszcze szukac..

reklama
Ja dosłownie na 3 sekundy.
Też poproszę zaproszenie :)
Ale ja z czymś ważniejszym. Dziewczyny wy jesteście taką skarbnicą wiedzy, może pomożecie i tym razem? Mój mały ma zatkany nosek, ciężko mu oddychać jak śpi. Nie wiem jak mam mu go wyczyścić, co najlepiej? Bo waciki i sól fizjologiczna działa tylko na glutki. Dodam tylko, że nie ma żadnych innych objawów, nie leje mu się katar, nie ma gorączki, kaszlu itd, więc to raczej nie przeziębienie. I nie wiem co mam robić :-(

u nas od zawsze to byla serum fizjologiczne a potem odkurzacz do noska a teraz...chusteczka, rekawek, firanka...:)))

ANUCHA i ZOE nie psrawdzalam w telefonie ale zawsze mozna dodac se do ulubionych jak sie znajdzie a jak nie to wejdzcie w swoj profil i tam pisze "udziela sie " i wyjda wszystkie tematy gdzie piszecie cokolwiek i klikniesz wtedy na grupe:))) (cholera admini to powinni mi tu wyplate przelewac jak nic:p)

co do odchudzania to ja schudla z rozmiaru 50 na 42 - sport, zmodyfikowana dieta kopenhaska i w 3 miechy tak zjechalam ze ze ludzie mnie nie poznawali na ulicy.diete kopenhaska stosuje sie 2 tyg. a ja stosowalam 3 mce!!!! z tym ze w niedziele jadlam co chcialam -dzien bez diety. pizza, slodkie, slone itp. i tak wytrzymalam dluugo:) na zamknietym macie moje fotki obecne a starych to strach sie bac...

AREAKSA zaraz posle zaproszenie

Dziewczyny zastanawiam sie ostatnio nad tym jak ja bede kapac te moje bebe. jak Z.sie urodzila to mialam wanne i lazienke duza :-D a teraz z moim prysznicem w rogu to ja nie wiem. patrzylam wymiary wanienek ale chyba nic z tego. Z prysznicem kwadratowym lub prostokatnym to pol biedy ale co zrobic z moim polokraglym? i malutka lazienka? doradzcie cos.

Do góry