reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z FRANCJI!

Hello Magda u mnie tez nie ma surowych burakow, mimo ze sa inne dziwaczne warzywa. Bywaja jedynie mlode buraki w peczkach, jak potrzebuje surowego buraka to znajduje tylko w sklepach "bio"
Maly z ciekawszych akcji dzisiaj, znalazl gdzies kilka moich wlosow (mi tez wypadaja, a akurat nie bylo posprzatane) i przylecial i probowal mi je przytwierdzic. Potem jak bralam prysznic to dopadl moj balsam do ciala i "umyl" sobie nim wlosy. Chyba z pol godziny to mu splukiwalam, bo ciagle wlosy mu sie kleily. Potem na spacerze uparl sie aby wejsc do kosciola i ukleknal i zaczal bic iscie muzulmanskie poklony przed oltarzem szokujac jakies staruszki. I to na dzis wszystko (na razie)

reklama
Haha Yasemin dobrze, że nie grudzień, bo bym chyba musiała w jakiś gumofilcach chodzić czy kij wie w czym jeszcze ;-)
A z tymi warzywami tutaj to tak ogólnie słabo jest. Ja na przykład do tej pory(czyli od jakiegoś roku) nie znalazłam nigdzie pietruszki w korzeniu. Nie wiem czy ja źle szukam, czy naprawdę tak tu z tym kiepsko. Z resztą w ogóle jestem trochę zdziwiona takimi "brakami".
Josephine ale masz pecha z tymi nianiami! Mimo wszystko powodzenia w dalszych poszukiwaniach :happy:
Anucha to masz małego agenciarza, takie numery wywijać ;-)

U mnie na rynku jest i pietruszka w korzeniu i dosc podobny do niej pasternak :)
Ale tylko na rynku, w marketach itp nie widzialam na razie

Anucha- usmialam sie z tego kosciola:p moja tez jakos ciagnie w strone kosciola, co przechodzimy obok to trzeba z nia wejsc.... Nie wiem czy to przez te schody ( po ktorych uwielbia chodzic ) czy coo...?!:)

areaksa- najgorsze juz za toba ( w sensie upaly) jestes dzielna, ze przetrwalas sezon letni! Mi sie marzy ciaza z rozwiazaniem wiosna:p

Ostatnia edycja:
Magdabb u nas kosciol to dla malego wielka atrakcja, zadnemu nie odpusci, moj maz nauczyl malego skladac rece i robic znak przezegnania sie (no cos w rodzaju nie do konca mu to wychodzi) i on tez biega frenetycznie po kosciolach ze zlozonymi raczkami i sie "zegna" non stop, wyglada wtedy jak opetany :)

Anucha ale sie usmilam z tych "muzulumanskich pokłonów" :-):-):-) Swietny jest ten Twoj Mati :happy:

Arekasa- co do korzenia pietruszki to jest w Auchan! Ja jak niegdzie nie moge jej znalezc to tam mam pewniaka!
Kiedys moj mezulek zamiast kupic mi pietruszke to przyniósl mi biala rzepe:happy: twierdzac ze to napewno pietrucha:happy: No Anucha ma racje, lato przezylas z brzuszkiem wiec masz juz z gorki;-) Ja urodzilam 29 wrzesnia wiec wiem o czym piszesz;-)

Co do szkoly dla trzylatkow to ja sie nie boje akurat o doudu i smoka bo Alex juz dawno odrzucil oby dwie rzeczy.Ale uwazam ze to jest krzywdzace dla dzieciaczkow. Tak odbierac im ich wlasnosc jakby niebylo.

Kobietki a ja tak sobie myslalam o zakupach;) Jak to u Was jest, robicie zakupy raz na tydzien czy codziennie??? Chodzi mi o zakupy takie spozywcze. Bo jak tak patrze po naszych wydatkach to chyba taniej mi wychodzi kupowac po trochu ale codziennie:happy:

Dobranoc!

Hej Marzenko ja robie co 2 tygodnie zakupy przez internet z dostawa, wszystko co ciezkie lub objetosciowe, a reszta warzywa owoce, nabial mieso to tak co 1 lub 2 dni... Ale jak wroce do pracy to nie dam rady kupowac na biezaca i wtedy bedzie raz na tydzien...

ja sprecyzuje - Leane idzie do szkoly o bardzo wysokim poziomie -szkola prywatna ale normalnie poziom ze huhu, jedna z najlepszych szkol w lyonie. zobaczymy jak w praktyce bedzie bo na fiszce pisalo ze dudusie i smoczki tylko podczas siesty. a moja jest taka ze jak sie wypierniczy albo poplacze to dudus ratuje jej zycie..... kazali nam napisac zwyczaje dzieci i zachowania na ktore trzeba zwracac uwage to musze napisac o tym dudusiu zeby go miala przynajmniej na poczatku.

reklama
hejka
Z KAWA JETSEM :) TRADYCYJNIE !!!

magda i inne warzywowe dziewczyny : no ja pietruche w korzeniu dostaje w moim carrefourze. raz w innym markecie ale nie pamietam jakim bo tp byly zakupy przejazdem dostalam wlasnie PRAWDZWIE Z ZIEMI BURAKI ! i bylam w szpoku bo to byl 1 raz pod prawie 10 lat ! Ale slyszalam juz tez ze mozna je dostac w sklepach bio, tylko ze ja u siebie na zadupiu takich sklpeow nie mam, najablizsyz market naturalia jest w wersalu a to jets dla mnie nierealne ...

odnosnie zakupow : to moj maz robi autem raz wtyg DUZE. Butle z woda, soki, wszystkiego co ciezklie duze i potzrebne na codzien i na dluzej ( maki, makarony, ryze, boites de conserves itp itp itp), meleko, mleko w proszku i obiadki gotowe.
Mieso owoce warzyw ai to co brakuje z doksoku : robie na codzien, mysle ze chcac nie chcac raz na 2 dni to penwikiem musze tylek ruszyc po cos...
raz w tygodniu dodatkowo picard bo mrozonki cudownie ratuje zycie ;)
A kiedys to sobie sama radizlam z zakumai bo w wersalu roboilam zwyklyu normalny livraison ... A tutaj ! carrefour sie wypial ! wiedza ze to jest miasto bardzo rozlegloe jelsi chodiz o teren i wsdzyscy musza tu popierdalac autkami i takiej uslugi nie serwuja! Nie ma livraison wogole !!!platne czy nie, NIE ma!!! Chamowa...
Jelsi zas chodiz o zamaiwanie przez wszelkdi drive to ja nie mam zaufania... Raz mi sie zdazylo z epowkladali nie to co bylo zamowione ( chodiz o firme np. oliwy z oliwek), ze czegos tam brakowalo... Nie podoba mi sie to, nie dla mnie to ... Tym bardziej ze ja nigdy w takich syytuacjach nie mam energii na sprostowanie tego. Mnie sie nie chce sprawdzic czy mi zwrot pieniedzy za cofniety duzy artykul (np ubrania, buty) zrobili, albo nie chce isc odeslac paczki do relais z 1 pojedynczym z amalym artykulem... To raczej nie widze siebie w roli wlaczacej o inna butelke mleka ... Dlatego dla mnie bylmy by to nerwy starata czasu i pieniedzy !

dziulka : ja tez nie skumalam jak anucha z ta szkola. Ale dumam ze chyba chodiz o to jak psizesz ze szkola o wysokim poziomie, ze to jets taka tradycyjna (katolicka) szkola, a l'ancienne ? tak ? jak w wersalu, poziom ale zelazna dyscyplina, nie ma maminsynkowania itp itp ?

ja tylko donosze z e:
a/ goscie byli wczoraj. ale to nie gniewalam sie bo zapomnialam wam sprecyzowac ze przedwczoraj anulowali gdyz mama dziecka miala zablokowana ze stresu szyje ( a zablokowana dlatego ze .... zostawila dzieci na waklacje 2 najmllodsze zaufanej od lat niani, i gdy wrocila to ...z dziemci wsio OK, ale kobieta przeszukala im papiery porobila sobie zceki prélèvements i co tylko...)

a odnosnie niani to ... my wczoraj mielsimy miuec rdv i anulowane, za daleko.. dziewczyna znalazla prace w samym paryzu ... ehhhh

milego dnia !!!!

Do góry