reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z FRANCJI!

AREAKSA urodzisz 27 jak ja:))) a co do pomyslow na obiady to mam ten sam problem. w chacie full skladnikow a ja w kolko to samo gotuje, bo na szybko bo to bo tamto.
MAGDA ja przegladalam rozne przepisy na faszerowane courgettes i ten najbardziej przemowil do mnie. latwo dosc poszlo. dobrze ze w internecie tyle tego jest.... za to moj malz zrobil kiedys ciasto jogurtowe tez z netu i wyszlo pycha i od tej pory jak mam zachciolka to go wyganiam do piecyka:p

reklama
Ja jestem faszeromaniaczka, pomidory, cukinie, dynie, baklazany, ziemniaki-z miesem, kaszami, serami kozimi, plesniowymi, owczymi... Kazde warzywo jak dopadne to zaraz faszeruje:) Ostatnio nawet przywloklam topinambur i sie nad nim tez znecalam w piecu:)

Dziulka troche smakuje jak karczochy, nie rzuca na kolana mnie ale lubie eksperymenty Teraz jest "moda" na te dawne warzywa wiec na ryneczkach mozna je dosc latwo znalezc. ..

HEj

u nas zauwazylam mode na dawne warzywa! Kiedys anwte pietruszki nie moglam dostac, a dzis normalka! i buraki prawdziwe,a nie ugotowane w zgrzewce! i jesczze ( choc juz widzialam ale w innym miasteczku) brakuje mi czarnej rzepy : na wzmocnienie wlosow jej sokiem :/

milego dnia!

witam znad kawy. mloda jeszcze se spi.

JOSEPHINE rzepa czarna widzialam w Simply Markecie .chodzi ci o "radis noir"? a co do burakow to w marketach tylko ugotowane... najbardziej mnie wkurza ze nie ma slonecznikow w kolach na targach!!!a ja to tak kocham!!!!!!!!!!!!!!!

jejuuuu jak mi fajnie na urlopie....

od wtorku leane idzie do nowej niani ktora bedzie sie nia zajmowac wsrody i po szkole. a od czwartku mloda idzie do szkoly stresa mam jak cholera.... tyle co "odpieluchowana" a bez dudusia i smoka ani rusz, nie potrzebuje go ale jak sie bawi to musi go widziec nawet z 5 metrow ale musi.... a w szkole tu co bedzie to dudus w torbie na wwieszaku przed klasa zostaje..... bedzie dramat ryk...

A powaznie w przedszkolu na dzien dobry konfiskuja maluchom smoczki i przytulanki??? oj to okropnie, ze nie ma kilku dni na rozstanie...
w zlobku niby nie wolno u nas ale pozwolili to maly sam mi smoczka oddal po kilku dniach bo zobaczyl ze inni nie maja...dziwie sie ze przedszkolanki maja takie "okrutne" dla malucha wymagania zamiast wspolnie pomoc maluchom na wesoly sposob z "pocieszaczem" sie rozstac... glupi kraj wrrrr

witam znad kawy. mloda jeszcze se spi.

Jeżeli chodzi o kawę to śmiało mogę powiedzieć, że macie na mnie destrukcyjny wpływ - nigdy wcześniej nie piłam kawy, ale odkąd z Wami piszę i czytam "Odpoczywam przy kawie", "Wypiłam już drugą kawę", "Marzę o kawie", "Siedzę i piję kawę", "Zaraz zrobię sobie kawę" to mi się to wkręciło i sama teraz potrzebuję aby w zasięgu mego wzroku stała filiżanka z kawą wrrrr :-D co prawda rozpuszczalna z mlekiem bo takiej prawdziwej nie cierpię, ale to też kawa ;)

Dziulka : maluchom konfiskuja dudy i smoczki ...???? jestem w szoku...Przeciez to I rok mlaternelle, tzreba zeby dziekco sie oswoilo... U nas ( i 2 rozne skzoly bo sie przerpowadzilismy) widzialam te sama, jedna metode : I rok przedszkola doudpu byly w koszu ale w klasie ! jak dziekco mialo potzrebe to kiedy chcialo bralo swojego doudou, przytulalo go, bawilo sie z nim itp. i nie raz po skzole bylo tzrepanie calej klasy zeby znalezc doudou, nasz raz nawet pojechal na wakacje, bo maly w klasie ( na podworku...?) zapodizal go w ostatnie popoludnie przed wxaakcjami i dopiero doudou sie znalazl po 2 tyg !
Az mi sie kurka wierzyc nie chce ze u was moga taka metode wprowadzac!

a ja dalej niani szeukam, jelsi juz temat niani zostal poruszony i co...KOlejne rdv dzis anulowane, niania (polka) znalazla prace w samym paryzu, wiec po kija ma jezdzic poza... no nic... chyba musze sie rpzygtoowac na to ze bedzie ciezko ze znalezieniem chetnej DOBREJ niani...

yasemin;: ja pozarlam kawalek jagniecia z puree, jogurt na deser migdalowy moj ulubiony, i co ..? i zaraz czajnikw ruch i kawa, tez rozûszczalna ! komu, komu ? :)

Maly spi, starszego znioslam na dol na bajki, i co ... chyba mam czas na kilka stron ksiazki :))))))))))))))))) troche musdze posprzatac bo goscie jednak dzis przyjda, a nie jutro. À le to za chwule, 20 stron zdaze pyknac a pozniej sporo czasu jeszcze na sciere zostanie :)

milego popoludnia!

reklama
Co do kawy to ZARAZ POJDE SOBIE ZROBIC:)

josephine- dobrze zroZumialam,... Kupujesz gdzies normalne buraczki? Ja jeszcze nigdzie nie widzialam!
Teraz czekam na paczke od mamy i zazyczylam sobie buraczki ( sa w zalewie octowej, chyba) i zrobie sobie salatke :))))

dziulka- to faktycznie dziwne przystosowanie dzieci do szkoly... Takie maluszki maja jakies poczucie bezpieczenstwa dzieki temu doudu

anucha- jak tam u ciebie? Maluch rozrabia?

marzenka- jak tam alex?

Marys- jak tam po chrzcinach? Jestes juz w fr?

antylopka- a ty w pl na wakacjach jesttes czy taka zapracowana?

Moja zwykle spi 3 godziny a dzisiaj 2:/ ehh a w planach mialam lezenie i nic nie robienie! Trzeba to odlozyc na jutro albo sobote :p moze sie uda

milego popoludnia!

Do góry