reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z FRANCJI!

heja, ja sie wreszcie uporalam z praniem po urlopowym. teraz zamiast prasowac to kupilam se bzdurne gazetki.... ale mam leniaaaa... w Lyonie pogoda sie zrypala chodze jakby mnei ktos walnal mlotem przez leb.... juz wole te upaly po 40 w cieniu.

reklama
a ja lubie chlodek i deszcz :) najlepiej tak 15-20 st :)
my wrocilismy z placu zabaw i mam zamiar uskutecznic szantaz w postaci zmuszenia dziecka do posprztania swojego pokoju. jutro przychodiz kolezanka z klasy z siostrami i mama i pokoje maja byc takie zeby bylo gdzie postawic stope na parkiecie i gdzie usiasc. jak nie beda, to wizyta anulowana ! ooo! przechodze do dzialan radykalnych ! i kolacji tez dzis nie gotuje :! zupe mam, wiec bedzie dla dzieci zupa, dla starszaka kanapka a dla nas cos co nam ktos do domu w miare szybko ^przeywiezie ! jetsem zmeczona oglaszam starjk ! niani wciaz zadnej, anwet odzewu, niczego... nawet zadnego odezwu z ogloszen ktore dalam w internecie pominawszy fakt ze cholerna agecja za 1200 eurpo posrednictwa miala mi szybko kogos znalezc...i co ...? i JAJO ! dobra uskuteczniac terror

Witam popołudniową porą :)

Dziewczyny mi o pogodzie nic nie mówicie ja też wolę te upały, niż 9 stopniowe noce brrr najgorsze jest to, że buty muszę jakieś jesienne kupić :wściekła/y: kurtkę już mam tak niezamierzenie wpadła w oko. Nienawidzę sezonowych zakupów. NA dodatek z wiekiem staję się wybredniejsza - macam, wącham, oglądam :-D

Josephine ty moja brakująca połówko w perfekcjonizmie kuchennym :-D Dzisiaj zaserwowałam koleżance wołowinę + kopytka - jak zobaczyła obiad to mówi: "Wow kurcze, ja to, aż wstyd przyznać ale nigdy kopytek nie robiłam, nawet nie wiem jak się do nich zabrać" Ja się zaczęłam śmiać, powędrowałam do kosza na śmieci pogrzebałam i wyciągnęłam co trzeba aby nauczyć koleżankę cudownych kopytek: "Kopytka czy Leniwe" danie w proszku dla leniwych czytaj: "zapracowanych" pań domu :-D Ps: Mamy nie bierzcie ze mnie przykładu !!! Jak się ma dzieci to już lepiej na serio gotować albo wcale ;) ;)

Pocieszylyscie mnie dziewczyny :p ja tez jestem jakas polamana, nie chce mi sie nic.... Podczytuje, ale weny do pisania brak!
U nas w sumie po staremu... Dzien za dniem ucieka:) lolka nauczyla sie nowego slowa, chodzi i mowi " mis" hihi. Moje sloneczko kochane:)

Pozdrawiam

Zaleta francuskiego meza- albo kopytek odmowi bo pomysli ze chodzi o swinskie lub konskie, albo, nawet jesli zamiast kopytek wyjdzie mi jakas szara breja, to mozna mu wciskac mowiac, ze to taki polski przysmak:)

pytanie dla mam majacych juz 2 dzieciaszkiw: a mianowicie moje dzieci starszy syn ma 6lat a corka 3, jak sala jestem z kazdym z nich to nie chwalac sie sa idealne ALE jak juz tylko razem sa ti cos w rodzaju chorej konkurencji sue rodzi: ktore lepszy kwiarek mamie zerwalo,ktore ladniej spiewa..... starszy jakby do poziomu malej sie znizal czasami a mala tylki piszczy albo i wrzesczy.... normalnie szok ! mialam brata o dwa lara starszego a siostre o dwa mlodsza ale takich scen nue pamietam....to normalne?????

Anucha sprytnie, sprytnie z tym wciskaniem ;) I działa? :-D
Yasemin tak przeczytałam o kupowaniu butów i sobie pomyślałam, że u mnie to masakra teraz :/ Ostatnio się wybrałam w zwykłych trampkach, sznurówki luźno, co by nic nie uwierało, no i... po godzinie spędzonej w jednym szpitalu, przejściu 10 minut drogi musiałam iść do sklepu kupić jakiekolwiek klapki, bo tak mnie nogi bolały, popuchły... I tak się zastanawiam co ja mam nosić na deszcz skoro tylko w klapkach i wiązanych sandałkach mi wygodnie :/
Miłego dnia :happy2:

reklama
hej

yasemin : hahahhaha ale sie usmialam z kopytek
a ja tytulem wytlumaczenia sie PRAGNE DODAC, ZE : gotowanie to ja olewam bo niz znosze ale w kwestii siebie i mojego trzeciego dziecka czyli mea. Bo uwazam ze ono potrafi sie dokarmic samo :) À le dwojka pierwszych dzieci gdy ja zamawiam sushi ma zupke domowej roboty i to bio :) i starszak albo drugie danie zrobione specjalnie dla duc'a, albo kanapeczke : bio, dla uspokojenia sumienia :) dobra, jak dla starszego zcasme nie mam sily ugotyowac to jets Mc do lub quick, juz nie BIO :)))))))))))))

a kopytek pierogow golabkpow makowcow sernikow to ja jeszcz enigdy w zyciu nie zrobilam. maz zrobil polska babke, z kartonika z jakiegos dzialu meirdzynarodowego w markecie :) tytulem integeracji :) ja tytulem integracji zaczelam zre cmiehco i pic winow wigilie :) ale tylko raz :) nie mozna znowu sie za bardzo integrowac

magda : brawo dla lolki !!!! :***
u na stez mowa idzie cala para... nawet sie musze szczerze przyznac z e mi glupio... ale ja pod przejsciachz tak nadwyreznym dzieckiem jak starszy syn, nie moge udawac ze nie widze roznicy miedzy nimi... I porownuje ... Mlodszy mowi sporo pojedynczych slowek, mysle z eoK. 20tu ich ma, nie wiem dokladnie, moze 15 a moze 25. À le starszak w wcieku 2 lat zaczynal skladac pierwsze zdania ! i co sie okazalo, ze 2 dni temu, na 21 m-cy mlody powiedzial pierwsze zdanko mini mini !!! ja go wolam po imieniu, ...! A on dorzuca ' a fait caca" i faktycznie mial zrobiona !!! hahahhaa

cos jeszcze mialam ...

areksa : nie wiem co poradzic ja ciaze koncowa mialam jesienia/zima ... wiec deszcz i snieg ale moglam wkladac swoje normalne buty ... :/

krapyka : ja mam tez 3 letnia roznice wieku tyle ze prawie 5 i prawie 2. maly jest jeszcze naparwde maly wiec sobie sprawy nie zdaje... nie konkuruje w rysowaniu itp bo tego jeszcz enie potrafi. starszy bardzo dobrze go rpzyjal, czasem jest zazdrosny ale rozchodzi sie o nowa zabawke, czy najbardziej oczywiscie o przytulaski ze strony taty. bo do moich przytulan malego sie przyzwyczail, skoro jetsem non stop w domu, malego przy ^piersi widzial od samego pocztaku no i pozniej cala moja opieke nad nim, zabawe... nie wiem jak bedzie pozniej ale na chwile obecna zadnej oporcz o tate ryzwalizacji nie widze... z malym moge lezec i sie przytulac godizne na lozku w czasie gdy starszak sie bawi na podlodze 2m od nas, i choc w swoim swiecie to wie ze jetsesmy i ze sie lulamy... À le ma to w nosie; Amlodzy to jzu wogole ma w nosie, przyjmuje wszystko jak sie sytuacja preznetuje .... :szok::szok::baffled::baffled::confused::baffled::baffled::baffled::confused::baffled::szok: i tez nie wiem cyz to normalne ... hahahahha :)

ja dzis bed ebieg uskuteczniac, jeszcz etyko 1 kawa a pozniej szykowanie siebie dzieci, o 9h45 rdc w merostwie, pozniej siesta malego, sprztaanie syzbkie zakupy i znajoma z dziecmi wpada ok. 16 ... bedzie bieg znow... oczywoscie najbardziej przeraza mnie kwestia sprzatania... i zaparkowania sie gdzie spod merostwem jeszze nigdy tam nie ejchalam... stresssssssss...

Do góry