reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Austrii

vici gratuluję kolejnego chłopaczka w drodze!
natalia7 podejrzewam, że w każdym laboratorium to robią. Też kiedyś byłam niecierpliwa (i akurat w Wiedniu) i poszłam do labors.at - prywatne laboratorium, nie skasowali mnie na miejscu (chyba przeoczenie), a po kilku miesiącach wysłali rachunek do PL, więc uwaga...
Ja już powoli żyję podróżą do Polski - pojutrze ruszamy, pociągiem z 5-miesięczną córcią do Gdańska, ciekawa jestem jak jej kolej przypadnie do gustu. Będziemy pod Gdańskiem podwójnie świętować - nasz ślub i chrzciny. Ach, wreszczie nad morze:-)

reklama
Mokito, dzieki. Wlasnie Labors.at juz sprawdzilam i zycza sobie za to 90 euro :szok:! Wiec uzbrajam sie w cierpliwosc i oby do poniedzialku :happy2:

Hej,wczoraj nie mialam czasu na ogarniecie nowego tematu ale obiecuje,ze zrobie jak tylko chwile znajde.
natalia7 nie wiem jak we Wiedniu ale ja tez nie chcialam czekac na wizyte i zadzwonilam do ambulanz w szpitalu i tam poszlam.Nie robilam terminu czy cos tylko spytalam czy moge przyjsc potwierdzic ciaze.U nas w ambulanzie jest super opieka i przyjmuja chetnie mimo,ze czesto maja kolejki.Zadzwon do szpitala najblizszego i sie dowiedz.Zrobili mi badania i usg ,potwierdzili ciaze choc na usg bylo malo co widac bo bylo bardzo wczesnie...

vici Witaj:-) ile ja bym dała za urlop w Polsce:-) gratulację chłopczyka :-)
ja moją dziewczynkę dzisiaj 1 raz słyszałam w szpitalu na usg:-) ale jest już duża i zdrowa:-) w szpitalu to częstym bywalcem jestem współczuję mamą co mają cukrzycę od początku ciąży mi nie powiedzieli że to cukrzyca tylko mam lekko cukier podniesiony a co tydzień kontrolę miałam teraz mam dobre wyniki i na szczęście za 2 tygodnie kolejne wizyty na oddziale cukrzycy i w ambulansie. Powiedzcie mi czy miałyście coś takiego że ze szpitala po 34 tygodniu ciąży jeździła do was położna co tydzień do domu żeby robić wam ( nie wiem jak to się nazywa ty co dziecka serce słychać i ruchy):-) bo mi maja to robić i zastanawiam się czy to tak zawsze jest czy tylko u mnie przez ten cukier???

To chyba o ctg (ktg) ci chodzi i tu u mnie to ja do ambulanzu bede na to jezdzic ale jeszcze nie wiem jak czesto...wlasnie co tydzien chyba.Narazie latam tylko do lekarza a teraz na 6 mam wizyte u mojego hausarzta na cukier i takie tam inne :-)

gabi89- Witaj ja jestem w 39 tyg ale nie miałam nic takiego żeby położna do mnie przyjeżdzała.Nawet mi nikt o takim czyms nie mówił ze jest taka możliwosc. Wiem ze w PL tak jest ale tutaj nie mam pojęcia:no: Zresztą znajome które tutaj rodziły tez nie miały takiej opieki położnej.Wiec moze Ty masz jakies przywileje w związku z tym podwyższonym cukrem.

Może to przez ten cukier, albo przez to że akurat mój bez obejmuje położna z tego szpitala;) bo mam wybór albo do szpitala jeździć albo mi domu ją przyślą;)

gabi to super ja tez bym wyrala opcje u mnie w domu,swoja droga poczekamy zobaczymy hehehe choc watpie aby tu do domow chodzily...na szczescie blisko mam szpital :-)

vici no zobaczymy jak to będzie bo czytam na stronie szpitala i nigdzie o tym nie pisze a ta pani w ambulansie dzisiaj była strasznie zakręcona:-) hehe pierwszy raz ja tam widziałam dzisiaj:-)

reklama
Do góry