reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Cześć,

czy któraś z Mam, chodzących do dr Teodoropolus-klein, ma może jej nr na komórkę? Chciałabym się zapisać do niej, ale w rejestracji powiedzieli mężowi, że już nie można. Bardzo by mi na tym zależało i chciałam spróbować osobićie. Dziś od rana moja malutka gorączkowała, wpadłam w panikę, bo szybko rosła jej temp, póżniej zaczęła cała drżeć, aż wreszcie zrobiła się ospała i wogóle nie chciała podnosić główki:( myślałam, że zawału dostanę. naszczęście spadła jej temp i póki co nie byłam w szpitalu, ale martwie się i pewniej bym sie czuła jakbym mogła zadzwonić do polskojęzycznego lekarza.

reklama
ola8806-Witaj, ja niestety nie posiadam nr kom Pani dr. przepatrzyłam strony internetowe ale wszedzie podany nr do rej. A to czemu nie mozna zapisać dziecka do Pani dr? nie ma juz miejsc czy co? bo ja na dniach bede rodzić i chciałam zapisać do tej pediatry?

Drogie Mamy mam jeszcze jedno pytanie w sprawie FB i KBG. Wnioski na to wyslalam w jednym dniu. Decyzje i pieniazki otrzymalyscie w jednym momemcie? Czy to jest tak ze najpierw przydzielane jest FB, papiery potwierdzajace przyznanie FB przychodza do krankenkasy i dopiero wtedy wysylany jest wniosek o KBG?

Pauluska ja niestety nie wiem, powierzyłam całą papierkową robotę pani księgowej, wczoraj wzięła wszystkie potrzebne dokumenty i teraz czekamy :)

Kochane Mamy, jakby któraś z Was szukała ubranka do chrztu, to mogę polecić sklep na Brunnengasse 41-43 w 16. Bezirku (zaraz obok Brunnenmarkt), mają go Polki :)

Ostatnia edycja:
pauluska_sz kazda decyzja pisemna powinna przyjsc do 3 tygodni,pieniadze tez. Do krankenkassy trzeba dowieźć decyzje z finanzamtu o rodzinnym,jesli nie masz po 3 tygodniach zadnej informacji ani z krankenkassy ani z finanzamtu trzeba zadzwonic bo np w finanzamcie o mnie zapomnieli czekalam 2 miesiace az zadzwonilismy tam jak sie okazalo mojego wniosku o rodzinne nikt nie rozpatrywal ot tak.
Z innej beczki co tu dobrego na plamy marchewkowe kupic bo vanisch nie dal rady,poradzcie cos prosze.

Elzbieta1986 ostatnio koleżanka poleciła mi mydełko na plamy - Gallseife, kupiłam w dm. Jest też w postaci sprayu. Przed praniem nacieram plamę tym mydełkiem, moczę jakiś czas w gorącej wodzie i potem wrzucam do pralki. W dziecięcym proszku nie chciały mi puszczać plamy z kupki, mydełko sobie poradziło, ale nie wiem jak będzie z marchewką. Możesz spróbować, mydełko kosztuje coś koło 2€, więc nie będzie żal jak nie zadziała :)

Dzisiaj przyszlo mi potwierdzenie z finanzamtu o przyznanie rodzinnego. Przyznali mi na dwa lata od czerwca 2013 do czerwca 2015 na dwojke dzieci ale ja jestem tutaj od lipca 2012 i za moje pierwsze dziecko zaden zwrot mi nie przyszedl. Czy ktoras z mam tak miala? Czy moze to rozliczenie przyjdzie kiedy indziej? I jeszcze jedno FB wyplacaja co dwa miesiace ale pieniazki wyplacane sa pod koniec drugiego czy np 1 dnia trzeciego miesiaca? :)

Witam po krotkim urlopie :-)
Patili ja jestem modem tutaj :-) watek osobny dobra mysl i sie zrobi plus trzeba przepatrzec calosc i pokopiowac :yes: ale musze znalezc chwilke.Postaram sie w tym tyg to zrobic.Ale z tego co sie orientuje to i tak kazda z nas moze zakladac nowy temacik :-) Tylko kopiowac musze ja.Co do lekarzy to tez byl osobny temat i tam tez o gina powinnysmy pytac :tak: ale nieraz nowe mamy malo pisza i tylko info szukaja a jak juz maja co chca uciakaja i nie pisza z nami dalej :eek:
Pobyt w pl byl meczacy ale ogolnie ok.W piatek bylam u gina i Victor ze mna podgladal dzidzie i pokazal nam sie siusiak :-D moje dziecie mega szczesliwe prawie gabinet z radosci rozniosl heheheh.Sorki,ze tak tylko o sobie ale pozniej cos szkrobne bo domu jeszcze nie do konca odgruzowalam....

reklama
Hej dziewczyny, mam takie pytanie :) Wiecie moze gdzie moge zrobic test ciazowy beta hcg? Wizyta u ginekologa dopiero za tydzien a ja juz bym chciala wiedziec. Dziekuje z gory.
ps. jestem z wiednia

Do góry