reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Asia jeśli masz MKP to tam jest wszystko opisane, kiedy jakie badanie ma być przeprowadzone. Te z pierwszego tygodnia na ogół wypełniają w szpitalu łącznie z USG bioderek i badaniem słuchu. Czasem trzeba ekstra umówić się na USG, zależy od szpitala. Tam też pobierają krew jeśli jest taka potrzeba. Wochenbett wypełniają w szpitalu, a położnej musisz szukać na grupie Matki Polki w Wiedniu na facebooku. Widziałam tam kiedyś położną, która się wypowiadała w postach.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Dziękuję za odpowiedź :) do Grupy Matki Polski w Wiedniu wysłałam prośbę o dołączenie w połowie lipca ale nadal czekam na przyjęcie :( Pisałam nawet do administratora grupy ale pewnie ma wakacje albo jest bardzo zajęta. Pozdrawiam cieplutko :)

reklama
Karolask u nas to samo od niedzieli noce sa tragiczne
Mala pospi w lozeczku do polnocy pozniej co chwile sie budzi i stęka. Musze ja brac do lozka. Przytuli sie i spi dalej ale co dwie godz sie budzi. I to do jedzenia. Bo jak nie dam to sie tak rozplacze ze wszyscy sasiedzi chyba slysza ;)
W sobote rano jade na dwa tyg do pl. Ciekawe jaka bedzie podroz bo to dzien ;(

U nas wyszly 2 dolne jedynki obylo sie bez slinienia o dziwo hmm a z nocami to roznie bywa ale ta byla jaka taka tylko zas pogoda senna. Na noc daje jej butle z aptamilem na dobranoc i spi po tym troszke lepiej.
Karola a wy juz przeprowadzeni?
Laura jest prze slodka :)
Do nas tesciowa wczoraj przyjechala :/ dobrze ze w pt jedzie spowrotem :D

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Ola nie zazdroszcze ze tesciowa przyjechala :D
My dzis nosimyy bo nie chce łucja spac :(
20160810_132345.jpg

Załączniki

• 20160810_132345.jpg
    20160810_132345.jpg
    668,6 KB · Wyświetleń: 247
Anitaka u nas to samo mala wogole nie chce spac tylko przy piersi a tak to katastrofa. A pogoda u nas fo spania.
P.S ale macie fajna sciane z kamyczka :) tez o tym mysle ;)

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej jakie te dziewczyny juz duze az milo popatrzec :-) mam pytanie w sprawie ksiazek. Miala ktoras z was albo ma książkę " Zaklinaczka dzieci. Jak rozwiązywać problemy wychowawcze"? Albo "Język niemowląt"? Tracy Hogg ? Kolezanka bardzo polecala ze swietne są choc zaklinaczka lepsza.. macie jakies doświadczenie w tym temacie ?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

W koncu padla.
Ola to akurat tapeta. Kobieta ktora wynajmowala przed nami mieszkanie zrobila scianke i przykleila tapete. A ze i tak pomalowalimy na szaro w salonie to zostawilismy ;)

Bubcia moze w P&C znajdziesz cos? Ja dzis tam kupilam sukienke na chrzest kopertowa (w razie gdybym miala karmic).

A myslalam ze jak dzieci starsze to lepiej sypiaja :-( U nas wczorajsza noc lepsza bo budzil sie co 2,5h Szkoda tylko ze o 5 zawsze mamy pobudke. Ale teraz spi.. Pogoda sprzyja. A wy jak radzicie sobie z brakiem snu. Spicie w dzien? U nas czesto to niemozliwe. A od dwoch miesiecy sypiam max 5h (na raty) Da sie przyzwyczaic?

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Happy no ja dzis to w ogole spac poszlam po 2 bo nie moglam zasnac. A jak zaspalam to zaraz pobudka byla.
A tak to sie w miare wysypiam choc ostatnio kilka dni nie bardzo. A pogoda u nas beznadziejna. Od wczoraj pada deszcz i siedzimy w domu. Do piatku ma ponoc padac.

Do góry