reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Austrii

Asia jeśli masz MKP to tam jest wszystko opisane, kiedy jakie badanie ma być przeprowadzone. Te z pierwszego tygodnia na ogół wypełniają w szpitalu łącznie z USG bioderek i badaniem słuchu. Czasem trzeba ekstra umówić się na USG, zależy od szpitala. Tam też pobierają krew jeśli jest taka potrzeba. Wochenbett wypełniają w szpitalu, a położnej musisz szukać na grupie Matki Polki w Wiedniu na facebooku. Widziałam tam kiedyś położną, która się wypowiadała w postach.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Dziękuję za odpowiedź :) do Grupy Matki Polski w Wiedniu wysłałam prośbę o dołączenie w połowie lipca ale nadal czekam na przyjęcie :( Pisałam nawet do administratora grupy ale pewnie ma wakacje albo jest bardzo zajęta. Pozdrawiam cieplutko :)

reklama
Karolask u nas to samo od niedzieli noce sa tragiczne
Mala pospi w lozeczku do polnocy pozniej co chwile sie budzi i stęka. Musze ja brac do lozka. Przytuli sie i spi dalej ale co dwie godz sie budzi. I to do jedzenia. Bo jak nie dam to sie tak rozplacze ze wszyscy sasiedzi chyba slysza ;)
W sobote rano jade na dwa tyg do pl. Ciekawe jaka bedzie podroz bo to dzien ;(

U nas wyszly 2 dolne jedynki obylo sie bez slinienia o dziwo hmm a z nocami to roznie bywa ale ta byla jaka taka tylko zas pogoda senna. Na noc daje jej butle z aptamilem na dobranoc i spi po tym troszke lepiej.
Karola a wy juz przeprowadzeni?
Laura jest prze slodka :)
Do nas tesciowa wczoraj przyjechala :/ dobrze ze w pt jedzie spowrotem :D

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Ola nie zazdroszcze ze tesciowa przyjechala :D
My dzis nosimyy bo nie chce łucja spac :(
20160810_132345.jpg

Załączniki

• 20160810_132345.jpg
    20160810_132345.jpg
    668,6 KB · Wyświetleń: 246
Anitaka u nas to samo mala wogole nie chce spac tylko przy piersi a tak to katastrofa. A pogoda u nas fo spania.
P.S ale macie fajna sciane z kamyczka :) tez o tym mysle ;)

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej jakie te dziewczyny juz duze az milo popatrzec :-) mam pytanie w sprawie ksiazek. Miala ktoras z was albo ma książkę " Zaklinaczka dzieci. Jak rozwiązywać problemy wychowawcze"? Albo "Język niemowląt"? Tracy Hogg ? Kolezanka bardzo polecala ze swietne są choc zaklinaczka lepsza.. macie jakies doświadczenie w tym temacie ?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

W koncu padla.
Ola to akurat tapeta. Kobieta ktora wynajmowala przed nami mieszkanie zrobila scianke i przykleila tapete. A ze i tak pomalowalimy na szaro w salonie to zostawilismy ;)

Bubcia moze w P&C znajdziesz cos? Ja dzis tam kupilam sukienke na chrzest kopertowa (w razie gdybym miala karmic).

A myslalam ze jak dzieci starsze to lepiej sypiaja :-( U nas wczorajsza noc lepsza bo budzil sie co 2,5h Szkoda tylko ze o 5 zawsze mamy pobudke. Ale teraz spi.. Pogoda sprzyja. A wy jak radzicie sobie z brakiem snu. Spicie w dzien? U nas czesto to niemozliwe. A od dwoch miesiecy sypiam max 5h (na raty) Da sie przyzwyczaic?

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Happy no ja dzis to w ogole spac poszlam po 2 bo nie moglam zasnac. A jak zaspalam to zaraz pobudka byla.
A tak to sie w miare wysypiam choc ostatnio kilka dni nie bardzo. A pogoda u nas beznadziejna. Od wczoraj pada deszcz i siedzimy w domu. Do piatku ma ponoc padac.

Do góry