reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Austrii

Happy przyzwyczaisz się, ja od 7dmiu miesięcy chodzę niewyspana, a jak doliczyć 2 ostatnie ciąży to już 9ty miesiąc :D Nie pamiętam kiedy przespała z 6h bez przerwy hehe
Ola już prawie, czekam jeszcze na meble do łazienki i lampy, bo produkcja ma opóźnienia :( a no i mama mi dzisiaj zbiła fron na szafce :( ja nie wiem jak to w ogóle możliwe. Od 3 lat mi am szklaną kuchnie i nigdy nic się nie stało, a tu przed samym wyjazdem mnie tak urządziła, że do wymiany. Niby nie widac i da się naprawić ten uszczerbek, ale ja muszę mieć nowy :D
W wolnej chwili zrobie zdjęcia bo na śmierć zapomniałam :/

Mała nie spała do 24.00, do 1.00 wierciła, a o 4.30 się przebudziła na chwile i pospała do 8.00
Ale caluteńki dzień skuczy i jęczy... zaczyna się ślini to górne jedynki pójdą. Niech wyłażą i będzie spokój [emoji14]

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

reklama
Cześć mamuśki ;) Powiedzcie mi czy pamiętacie w którym tc poczulyscie pierwsze ruchy maluszka, wiem że to sprawa indywidualna ale pytam z ciekawości. Ja jestem w 18 tc i to moja pierwsza od paru dni mi dziwnie burczy w brzuchu i nie wiem czy to już to czy po prostu w ciąż jestem głodna

Ps. Widząc wasze zdj Ślicznych dzieci już się nie mogę doczekać kiedy zobaczę swoje, ale jak czytam o problemach z karmieniem piersią i tym niewyspaniem to jakoś mi ta chęć przechodzi haha

Ja bylam w 18tyg trzymalam reke na brzuchu i sie poruszyla mala. Takie uczucie najlepsze na swiecie. Potem juz skakal brzuch bo miala czkawke :D
Takze u mnie to byl 18tc ;)

Karolask87 słodkie te zdjęcia w firankach [emoji7]

Oj ząbkowanie, mimo że u Filipa proces przebiegał dość łagodnie, to jednak były momenty, gdzie dawał popalić [emoji12] czasem się zastanawiam czy aby na pewno chcę to przechodzić jeszcze raz [emoji23]

Bubcia501 co do sukienek to również polecam Peek & Cloppenburg, jeszcze dwa tyg temu były bardzo duże wyprzedaże. Żałowałam, że nie jestem drobna, bo największy wybór był w rozmiarach 34/36, ale i tak udało mi się kupić. To już moja druga sukienka stamtąd. W innych sklepach nic mi się nie podobało, a tam kilka/kilkanaście fasonów, które mi wpadły w oko.

Uuu Ola współczuję. My obecnie nocujemy u teściów i już mam dość ;-)

Paula89 nie miałam żadnej z tych książek, aczkolwiek również słyszałam same pozytywne opinie.

Happy79 współczuję tych nocek, jeju, dla mnie pierwsze dwa miesiące to też była masakra, oczy na zapałkach, totalne zmęczenie. Ja nie raz jak Filip miał drzemki to spałam z nim i miałam w nosie, że nie posprzątane czy nie poprasowane...

W Polsce od wczoraj też beznadziejna pogoda, akurat jak byliśmy w górach, dziś to w ogóle od rana bez przerwy leje :(

Lilka ja tak jak dziewczyny też dość późno zaczęłam odczuwać ruchy, początkowo miałam takie wrażenie jakby w jelitach mi się przelewało :p później już coraz wyraźniejsze, nie do pomylenia, tęsknię za tym uczuciem :)

Vixen w Wiedniu też dzisiaj lało cały dzień, więc pogody nie masz co żałować. Kurde małe rozmiary mówisz? To może ja się wybiorę bo też ciężko coś kupić :/

Anitaka super fotka. Jak to się stało, że przeoczyłam wcześniej to nie wiem [emoji14]

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Dzieki dziewczyny, mam nadzieje, ze tam cos znajde bo jak na chrzciny szukalam to niestety nic nie znalazlam tam a to slatego, ze ja piersia karmie i coezko bylo znalezc cos w czym moge cycke wyjac;)

Ja ruchy zaczelam takie juz prawdziwe odczuwac jakos w 20 tygodniu wczesniej tez cos czulam ale nie bylam pewna czy to moj urwis ;)

Ja to.dalej jak zombie chodze i nie wiem czy kiedys zacznie sie przesypianie nocy , nie calych chociaz troszke ;p no ale nie ma co narzekac , mam najcudoqniejszego urwisa na swiecie ;)

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Heeh dzieki Karolask.dzis sie łobuz obudzil o 2 i pogawędka byla... A teraz od 6 juz nie spi a mi oczy lecą .. Jak moze zasnie to ja razem z nią bo padam :hmm:

reklama
Pogoda ostatnio do bani zimno leje wieje ale na weekend ma sie ponoc poprawic :)

Tak karola prosze o fotki :) aa moze mnie cos zainspiruje i troche odgapie[emoji14]
U nas noc ciezka aa o dniu to juz nie wspomne mala marudzi placze kiepsko spi :( tlumacze to sobie zmianami pogody[emoji14]aa tak na serio to czasem ciezko rozszyfrowac malego czlowieczka jestem ciekawa kiedy usiadzie

Oj u mnie ruchy tez ok 20tyg bylo czuc pozniej to ten maly czlowieczek niezle dawal popalic w brzuchu ;)

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry