reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Austrii

Happy masuj tylko bardzo delikatnie bo można uszkodzić gruczoły mleczne czy jakoś tak. No i ciepły prysznic powinien pomóc tak jak piszę Gabi. Pamiętam jak się wściekałam, że co wyjdę z pod cieplejszego prysznica to się lało ze mnie zawsze hehe :D

Anitaka to Łucja kołyskę robi :) będzie się tak początkowo wokół własnej osi obracać [emoji14] a ząbki śliczne :)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

reklama
Witajcie. Jesteście niezawodni więc pytam tutaj. Pytanie kieruję szczególnie do młodych mam, ktore są na bieżąco. Kochani czy możecie mi podpowiedzieć
1. jakie badania- przez jakich specjalistów- trzeba wykonać dla dziecka w pierwszym tygodniu życia dziecka? Mam w książeczce listę co sprawdzają, ale w Polsce tego się nie wykonuje więc muszę prywatnie.
2. Jakie testy z krwi wykonuje się w pierwszym tygodniu życia.
3. kto wypełnia wochenbett.

ps. Może jest tutaj położna, która pracuje w szpitalu i ktoś mógłby wywołać, wówczas skontaktuję się prywatnie. Z góry dziękuję.

Asia jeśli masz MKP to tam jest wszystko opisane, kiedy jakie badanie ma być przeprowadzone. Te z pierwszego tygodnia na ogół wypełniają w szpitalu łącznie z USG bioderek i badaniem słuchu. Czasem trzeba ekstra umówić się na USG, zależy od szpitala. Tam też pobierają krew jeśli jest taka potrzeba. Wochenbett wypełniają w szpitalu, a położnej musisz szukać na grupie Matki Polki w Wiedniu na facebooku. Widziałam tam kiedyś położną, która się wypowiadała w postach.

Rrr... Laura nie dość że ostatnio wstaje po 4.00 i guga do 6stej to jeszcze nie śpi...super noc się zapowiada :/ ale szyła ze mną dzisiaj firanki :D
uploadfromtaptalk1470772876854.jpg
uploadfromtaptalk1470772889446.jpg

Załączniki

• uploadfromtaptalk1470772876854.jpg
    uploadfromtaptalk1470772876854.jpg
    37,6 KB · Wyświetleń: 308
  • uploadfromtaptalk1470772889446.jpg
    uploadfromtaptalk1470772889446.jpg
    35,6 KB · Wyświetleń: 318
Bubcia zazdroszczę :( niech te górne jedynki wyłażą w końcu i będzie spokój na jakiś czas, ale zauważyłam, że biedna ma dolną wargę od środka całą podrapaną i lekko opuchniętą od tych dolnych zęboli...

No u nas narazie te dwie dolne jedynki tylko chociaz wydaje mi sie, ze ja boli bo strasznie trze i wiszczy ale ale nie wiem czy to te co wyszly jeszcze czy juz nastepne bola , a slyszalam, ze bardzo czesto po dolnych jedynksch gorne dwojki ida ;)

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry