reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Anitaka u nas mała strasznie marudziła bo nie mogła zasnąć w samochodzie. Udało się bez korków bo wyjechaliśmy jakoś przed 18.00, ale odrazu zdala od zakorkowanej autostrady i byliśmu po północy jakoś.
Ale mamy problem z jedzeniem od jakichś 2 dni, ciągle się pręży i jak tylko coś zobaczy to ma w nosie jedzenie. Mam nadzieje, że jak się przyzwyczai fo nowego miejsca to jej przejdzie...
Kładź dużo na brzuszku, żeby pobekała i puszczała bączki, masuj i ogrzewaj brzuszek i rowerek rób no zostaje Sab Simplex czy Espumisan. Ale na kolki i tak nic nie pomaga tak do końca. Może reakcja na jakiś nowy produkt w Twojej diecie, może ją coś uczula...

reklama
No wlasnie ze nic nowego nie jadlam. Za bardzo cyca tez nie je. Tylko jak sie uspokoi i przyspi. Wtedy zje. Brzuszek ma twardy. Puszcza baki jak sie prezy. Kupilam kropeki zobacze co bedzie dalej :(

Aniatka, nam na brzuszek bardzo pomogły probiotyki - są takie specjalne dla niemowlaków BioGaia. Na efekt czekaliśmy tak z 4 dni, ale był trwały. I można stosować razem z kroplami z symetikonem. Życzę powodzenia, bo kolki to straszna sprawa!

Dzieki dziewczyny za porady. Dzis juz lepiej bo nie ma takiego placzu. Mamy espumisan. A co gorsze nie chce za nic w swiecie wziac piersi. ;( tylko na spiaco i to czasem. W nocy je a w dzien nie. Moja mama mowila ze ja tak samo robilam az w koncu nawet w.nocy jesc nie chcialam i musiala przejsc na mm i wtedy jadlam. My jeszcze czekamy ale kiedy tak placze to juz czasem mysle moze cos u mnie nie tak ?

Bubcia Zosia sie zmienila od ostatniego zdjecia ;) i urosla. Slodzinka:*

Anitaka jak już cyc totalnie nie spasuje i nie będzie innego wyjścia to zamin przejdziesz na mm spróbuj podawać jeszcze swoje chociażby z butelki.

Laura od wczoraj normalnie je już, rano zrobiła kupkę prawie normalną a potem małą zieloną ze śluzem :( Ja odchodzę od zmysłów już... czy to zęby czy zmiana wody, klimatu? Jutro rano wizyta u lekarza :(
Zachowuje się normalnie, tylko ta kupka :(

reklama
Do góry