reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

Anitaka u nas mała strasznie marudziła bo nie mogła zasnąć w samochodzie. Udało się bez korków bo wyjechaliśmy jakoś przed 18.00, ale odrazu zdala od zakorkowanej autostrady i byliśmu po północy jakoś.
Ale mamy problem z jedzeniem od jakichś 2 dni, ciągle się pręży i jak tylko coś zobaczy to ma w nosie jedzenie. Mam nadzieje, że jak się przyzwyczai fo nowego miejsca to jej przejdzie...
Kładź dużo na brzuszku, żeby pobekała i puszczała bączki, masuj i ogrzewaj brzuszek i rowerek rób no zostaje Sab Simplex czy Espumisan. Ale na kolki i tak nic nie pomaga tak do końca. Może reakcja na jakiś nowy produkt w Twojej diecie, może ją coś uczula...

reklama
No wlasnie ze nic nowego nie jadlam. Za bardzo cyca tez nie je. Tylko jak sie uspokoi i przyspi. Wtedy zje. Brzuszek ma twardy. Puszcza baki jak sie prezy. Kupilam kropeki zobacze co bedzie dalej :(

Aniatka, nam na brzuszek bardzo pomogły probiotyki - są takie specjalne dla niemowlaków BioGaia. Na efekt czekaliśmy tak z 4 dni, ale był trwały. I można stosować razem z kroplami z symetikonem. Życzę powodzenia, bo kolki to straszna sprawa!

Dzieki dziewczyny za porady. Dzis juz lepiej bo nie ma takiego placzu. Mamy espumisan. A co gorsze nie chce za nic w swiecie wziac piersi. ;( tylko na spiaco i to czasem. W nocy je a w dzien nie. Moja mama mowila ze ja tak samo robilam az w koncu nawet w.nocy jesc nie chcialam i musiala przejsc na mm i wtedy jadlam. My jeszcze czekamy ale kiedy tak placze to juz czasem mysle moze cos u mnie nie tak ?

Bubcia Zosia sie zmienila od ostatniego zdjecia ;) i urosla. Slodzinka:*

Anitaka jak już cyc totalnie nie spasuje i nie będzie innego wyjścia to zamin przejdziesz na mm spróbuj podawać jeszcze swoje chociażby z butelki.

Laura od wczoraj normalnie je już, rano zrobiła kupkę prawie normalną a potem małą zieloną ze śluzem :( Ja odchodzę od zmysłów już... czy to zęby czy zmiana wody, klimatu? Jutro rano wizyta u lekarza :(
Zachowuje się normalnie, tylko ta kupka :(

reklama
Do góry