reklama
karolask87
Moderatorka
Anienka ja właśnie chyba też ten niebieski kupie...
Hej dziewczyny fajnie sie czyta o masciach kropelkach i innych teoretycznie blahostkach ale tak naprawde to wazne rzeczy i super ze mozna napisac tu o.wszystki i zaden problem nie zostaje bez odpowiedzi:-) takze znowu sie powtorze i dziekuje za to forum bona pewno wiele rad wykorzystam :-) a przechodzac do sedna. Bylam dzis u położnej.bardzo sympatyczna Austriaczka podbila mi MKP i zrobilam jej przelew na 50 euro. Powiedziala mi ze zostanie mi to zwrocone z KK gdzie musze sie udac. I tu moje pytanie nie wiecie czy musze tam isc osobiscie ? Bo akurat pracuje w godzinach otwarcia KK i nie za bardzo mam jak a poza tym czy musze od razu tam isc czy mam jakis okreslony czas zeby otrzymac ten zwrot ? Prosze o pomoc jak ktos sie orientuje
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
karolask87
Moderatorka
Paula tu niestety nie pomogę, bo nie byłam jeszcze w KK w takiej sprawie. Kiedyś jak byłam w sprawie Krankenstandu to był facet z receptą i musiał być osobiście, to z rachunkiem pewnie też. Ale możliwe, że może wystarczyć jakieś upoważnienie. I nie chwal nas tak na forum, bo się rozleniwimy jeszcze hihi
Ja ostatnio bylam wlasnie zeby mi zwrocili pieniadze. Myslalam ze musze cos wypelniac czy cos ale pan wzial tylko moje dokumenty czyli honorarnote z rachunkiem i zapytal czy na konto pieniadze i czy na ten nr konta ( mieli wczesniej chyba ze wzgledu na wochengeld) . takze nic podpisywac bie musialam wiec pewnie mozesz kogos wyslac w swoim imieniu
Paula89 ja moglam skopiowac i emailem przeslac (wczesniej zadzwonilam). Jestesm w sva ubezpieczona ale mysle ze nie ma roznicy... Cala ciaze tak robie.
Dziewczyny zaczelam 37tydzien i od kilku dni pobolewalo mnie jak na @. Od wczorajszej nocy duzo duzo mocniej, bez przerwy. Ciagnie w plecach... Ale jak chodze jest chyba lepiej. Brzuch nadal wysoko.. Cc dopiero za dwa tygodnie... Lekkie mdlosci mam tez... Miala ktoras z was tak? Czy to bole przepowiadajace?
Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom
Dziewczyny zaczelam 37tydzien i od kilku dni pobolewalo mnie jak na @. Od wczorajszej nocy duzo duzo mocniej, bez przerwy. Ciagnie w plecach... Ale jak chodze jest chyba lepiej. Brzuch nadal wysoko.. Cc dopiero za dwa tygodnie... Lekkie mdlosci mam tez... Miala ktoras z was tak? Czy to bole przepowiadajace?
Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom
O to super sprobuje tak zrobic:-) dzięki dziewczyny :-)
karolask87
Moderatorka
Happy mogą to być skórcze przepowiadające jak najbardziej. U mnie były tylko na kilkanaście godzin wstecz, a na brzuszek nie ma chyba reguły. Ja cały czas czekałam, aż opadnie i porównywałam fotki bo ciężarna może podobno nie zauważyć, prędzej ktoś z otoczenia... No i u mnie ten brzuch do końca był wysoko. Może dlatego, że mała już jakoś w 27 była obrócona.
aniag78
Fanka BB :)
paula89 nie pomogę, bo ja wizytę u położnej olałam. Ale miałam prywatną wizytę ginekologi
czną i wystarczyło skserowany rachunek wysłać do KK.
happy79 ja bym się wybrała do szpitala. Mnie dzień przed porodem zaczęło kłuć w kręgosłupie, a w dzień porodu brzuch mnie pobolewał jak na @, czułam się dziwnie i ogólnie beczeć mi się chciało jakby mi ktoś umarł w rodzinie. Do szpitala przyjechałam osmarkana i wyjąca jak bóbr, lekarz na mnie spojrzał i stwierdził - pierworódka. Podobno niektóre kobiety tak reagują. Ja miałam cc wyznaczoną na 38 tydzień (Tobie jakoś późno wyznaczyli, ogólnie chyba tną dwa tygodnie przed planowanym dniem porodu), a musieli mi ją robić w 37+5, bo Eryk już postanowił wyjść z braku miejsca.
U nas ok. Następna wizyta 16 czerwca i wtedy idę do szpitala umawiać się na cc. Lekarz mówi, że w 60% uda mi się 38 tygodnia dociągnąć. Obecnie to już koszmar, bo codziennie w nocy mam po 2-3 skurcze w nodze. Chodzę i śpię w rajstopach pooperacyjnych, pochłaniam magnez i nic. Młody ciśnie mnie w kręgosłup i takie są efekty. Za to ból kręgosłupa przy rozpoczynającym się porodzie to pikuś przy tym co mam na co dzień.
Była może któraś z Was na akupunkurze? Lekarz mówi, że może pomóc, ale ja się boję tych szpilek (mam uraz). A może coś więcej przysługuje ciężarnej, jakieś masaże itp?
czną i wystarczyło skserowany rachunek wysłać do KK.
happy79 ja bym się wybrała do szpitala. Mnie dzień przed porodem zaczęło kłuć w kręgosłupie, a w dzień porodu brzuch mnie pobolewał jak na @, czułam się dziwnie i ogólnie beczeć mi się chciało jakby mi ktoś umarł w rodzinie. Do szpitala przyjechałam osmarkana i wyjąca jak bóbr, lekarz na mnie spojrzał i stwierdził - pierworódka. Podobno niektóre kobiety tak reagują. Ja miałam cc wyznaczoną na 38 tydzień (Tobie jakoś późno wyznaczyli, ogólnie chyba tną dwa tygodnie przed planowanym dniem porodu), a musieli mi ją robić w 37+5, bo Eryk już postanowił wyjść z braku miejsca.
U nas ok. Następna wizyta 16 czerwca i wtedy idę do szpitala umawiać się na cc. Lekarz mówi, że w 60% uda mi się 38 tygodnia dociągnąć. Obecnie to już koszmar, bo codziennie w nocy mam po 2-3 skurcze w nodze. Chodzę i śpię w rajstopach pooperacyjnych, pochłaniam magnez i nic. Młody ciśnie mnie w kręgosłup i takie są efekty. Za to ból kręgosłupa przy rozpoczynającym się porodzie to pikuś przy tym co mam na co dzień.
Była może któraś z Was na akupunkurze? Lekarz mówi, że może pomóc, ale ja się boję tych szpilek (mam uraz). A może coś więcej przysługuje ciężarnej, jakieś masaże itp?
reklama
Witam was dziewczyny mam pytanie czy o doktor Dinhof długo się czeka ? Przypuszczam że jestem w ciąży lecz nie umiem dobrze języka i boję sie iść do niej ze nie zrozumie wszystkiego czy można iść z kimś do niej ?