reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

Ja Maję smaruję filtrem mineralnym z pharmaceris B (ważne, żeby był z serii B, a nie S, bo podobno z S jest zly). Ma atest sroki;)

reklama
Hej dziewczyny fajnie sie czyta o masciach kropelkach i innych teoretycznie blahostkach ale tak naprawde to wazne rzeczy i super ze mozna napisac tu o.wszystki i zaden problem nie zostaje bez odpowiedzi:-) takze znowu sie powtorze i dziekuje za to forum bona pewno wiele rad wykorzystam :-) a przechodzac do sedna. Bylam dzis u położnej.bardzo sympatyczna Austriaczka podbila mi MKP i zrobilam jej przelew na 50 euro. Powiedziala mi ze zostanie mi to zwrocone z KK gdzie musze sie udac. I tu moje pytanie nie wiecie czy musze tam isc osobiscie ? Bo akurat pracuje w godzinach otwarcia KK i nie za bardzo mam jak a poza tym czy musze od razu tam isc czy mam jakis okreslony czas zeby otrzymac ten zwrot ? Prosze o pomoc jak ktos sie orientuje

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Paula tu niestety nie pomogę, bo nie byłam jeszcze w KK w takiej sprawie. Kiedyś jak byłam w sprawie Krankenstandu to był facet z receptą i musiał być osobiście, to z rachunkiem pewnie też. Ale możliwe, że może wystarczyć jakieś upoważnienie. I nie chwal nas tak na forum, bo się rozleniwimy jeszcze hihi :D

Ja ostatnio bylam wlasnie zeby mi zwrocili pieniadze. Myslalam ze musze cos wypelniac czy cos ale pan wzial tylko moje dokumenty czyli honorarnote z rachunkiem i zapytal czy na konto pieniadze i czy na ten nr konta ( mieli wczesniej chyba ze wzgledu na wochengeld) . takze nic podpisywac bie musialam wiec pewnie mozesz kogos wyslac w swoim imieniu ;)

Paula89 ja moglam skopiowac i emailem przeslac (wczesniej zadzwonilam). Jestesm w sva ubezpieczona ale mysle ze nie ma roznicy... Cala ciaze tak robie.

Dziewczyny zaczelam 37tydzien i od kilku dni pobolewalo mnie jak na @. Od wczorajszej nocy duzo duzo mocniej, bez przerwy. Ciagnie w plecach... Ale jak chodze jest chyba lepiej. Brzuch nadal wysoko.. Cc dopiero za dwa tygodnie... Lekkie mdlosci mam tez... Miala ktoras z was tak? Czy to bole przepowiadajace?

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Happy mogą to być skórcze przepowiadające jak najbardziej. U mnie były tylko na kilkanaście godzin wstecz, a na brzuszek nie ma chyba reguły. Ja cały czas czekałam, aż opadnie i porównywałam fotki bo ciężarna może podobno nie zauważyć, prędzej ktoś z otoczenia... No i u mnie ten brzuch do końca był wysoko. Może dlatego, że mała już jakoś w 27 była obrócona.

paula89 nie pomogę, bo ja wizytę u położnej olałam. Ale miałam prywatną wizytę ginekologi
czną i wystarczyło skserowany rachunek wysłać do KK.
happy79 ja bym się wybrała do szpitala. Mnie dzień przed porodem zaczęło kłuć w kręgosłupie, a w dzień porodu brzuch mnie pobolewał jak na @, czułam się dziwnie i ogólnie beczeć mi się chciało jakby mi ktoś umarł w rodzinie. Do szpitala przyjechałam osmarkana i wyjąca jak bóbr, lekarz na mnie spojrzał i stwierdził - pierworódka. Podobno niektóre kobiety tak reagują. Ja miałam cc wyznaczoną na 38 tydzień (Tobie jakoś późno wyznaczyli, ogólnie chyba tną dwa tygodnie przed planowanym dniem porodu), a musieli mi ją robić w 37+5, bo Eryk już postanowił wyjść z braku miejsca.

U nas ok. Następna wizyta 16 czerwca i wtedy idę do szpitala umawiać się na cc. Lekarz mówi, że w 60% uda mi się 38 tygodnia dociągnąć. Obecnie to już koszmar, bo codziennie w nocy mam po 2-3 skurcze w nodze. Chodzę i śpię w rajstopach pooperacyjnych, pochłaniam magnez i nic. Młody ciśnie mnie w kręgosłup i takie są efekty. Za to ból kręgosłupa przy rozpoczynającym się porodzie to pikuś przy tym co mam na co dzień.

Była może któraś z Was na akupunkurze? Lekarz mówi, że może pomóc, ale ja się boję tych szpilek (mam uraz). A może coś więcej przysługuje ciężarnej, jakieś masaże itp?

reklama
Witam was dziewczyny mam pytanie czy o doktor Dinhof długo się czeka ? Przypuszczam że jestem w ciąży lecz nie umiem dobrze języka i boję sie iść do niej ze nie zrozumie wszystkiego czy można iść z kimś do niej ?

Do góry