reklama
Hej dziewczyny czy ktoras z Was ma wybraną położną ? Chodzi mi o str 19 w MKP. Ja dzis bylam w szpitalu i babka dala mi liste zebym dzwonila i zapisala sie na spotkanie. Niewiem czy cos sie placi takiej osobie i czy potrzebuje jej tylko do wypelnienia tej strony czy ona juz bedzie w razie w. moją położną. Ma ktoś jakies info na ten temat ?
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
karolask87
Moderatorka
Ja nie wybierałam jakiejś swojej położnej na MKP byłam u innej, na kursie u 2giej, a do porodu była jeszcze inna
Ale możesz cały czas do tej samej chodzić cały czas, czy nawet jeśli miałaby wpaść do Ciebie po porodzie. Jeśli ma kontrakt z KK to za badanie MKP nie płacisz nic. Jeśli wybierzesz taką co nie ma, to KK zwraca jakąś tam kwotę
Ale możesz cały czas do tej samej chodzić cały czas, czy nawet jeśli miałaby wpaść do Ciebie po porodzie. Jeśli ma kontrakt z KK to za badanie MKP nie płacisz nic. Jeśli wybierzesz taką co nie ma, to KK zwraca jakąś tam kwotę
Ja mam swoja polozna...ale troszke to kosztuje. Zabieram ja do szpitala, juz teraz do mnie przychodzi i bedzie sie po opiekowala. Mam tez rezerwowa na po ;-) 80 euro kosztuje..
Polowe chyba kasa chorych zwraca.
Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom
Polowe chyba kasa chorych zwraca.
Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja dziś będę dzwonić bo wczoraj nie miałam szczescia i albo poczty sie wlaczaly albo położne zajete i sie nie zgodzily. Zobaczymy dzisiaj co pokaże piatek 13_tego :-) :-) dziękuje za rady :-) :-) :-)
Hej Paula, jeśli Ci się nie uda do żadnej dodzwonić, to ja mam kontakt do bardzo fajnej polskiej położnej. Byłam bardzo zadowolona z tego MKP spotkania i potem jeszcze a takiego spotkania, które zrobiła dla mnie i mojego męża, jak już było wiadomo, jakie mam ułożenie.
reklama
karolask87
Moderatorka
Anienka wydaje mi się, że wszystko zależy od indywidualnej sytuacji tutaj przed ciążą, a i rozpatrującego urzędnika pewnie też...