reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

reklama
Oo, dobrze wiedzieć, że ktoś jeszcze dostał tylko na rok. Zobaczymy, na ile mi potem przedłużą. Może jak złożę wreszcie moje zeznanie podatkowe, to w nagrodę na trochę dłużej dostanę;)

Z godnie z obietnica wrzucm bo przyszlo cudenko...a mialam sie pakowac... chyba wyjedziemy nieco pozniej bo sie kobitki musza nacieszyc :p

Załączniki

• 20160513_120757.jpg
    20160513_120757.jpg
    300,3 KB · Wyświetleń: 43
  • 20160513_120824.jpg
    20160513_120824.jpg
    272,1 KB · Wyświetleń: 43
Anienka ja też początkowo dostałam tylko na rok, a potem bez problemu przedłużyli. Też nie wiem od czego to zależy, bo przed ciążą legalnie tu pracowałam, to samo mąż, wszystkie papiery typu Anmelde... itd mieliśmy. Ale nie martw się, potem przyjdzie tylko pismo zeby skontrolować czy dane są ok, trzeba im odesłać i tyle. Ewentualnie mogą poprosić o jakieś papiery ale to raczej później np zaświadczenie z przedszkola

Ostatnia edycja:
No, ja właśnie też się zdziwiłam, bo wydaje mi się, że sytuację pobytową mam tu tak czystą, jak się tylko da. Ale skoro z przedłużaniem nie ma problemu, to super:)

Anitak popatrz jaki ten świat mały ;) ja okolice Stalowej Woli:) ehh ja to wole nie mysleć jak podróże do Polski będą wyglądać z dzidzią :o:D

reklama
Wczorajsza droga do pl byla okropna. Wyjechalismy o 17.30 a bylismy po 6 w pl. Maaasaaakraa. Korki jak tylko wyjechalismy z linzu. 100 km jechalismy 3 godz ponad. Pozniej juz bylo nawet ok. A co najgorsze moja mala ma kolki. Trudno ja uspokoic ;( biedna. Juz nie wiem jak jej pomoc;(

Do góry