reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

reklama
Hej mam do Was pytanie ponieważ.. mąż wyjechał do jak sie wydawało pewnej roboty ale na miejscu po zbywaniu jednak go nie przyjęli ze względu na język i czy wiecie w jaki sposób można by znaleźć inną prace ?

Witam dziewczyny:) dawno nie odwiedzałam naszego forum i troszkę tych nowości sie nazbierało;) ale wszystkie posty dokładnie przeczytam!
Obecnie jestem w 24tc i jak narazie mamy sie z dzidzia całkiem niezłe. Od tygodnia przebywam w domu i już nie pracuje z racji otrzymanego freistellung. I w tym temacie chciałabym Was troszkę podpytac. A mianowicie czy po otrzymaniu takiej decyzji o freistellung wystarczy złożyć zawiadomienie u pracodawcy i w KK czy jeszcze gdzieś indziej? W firmie i KK już złożyłam te papiery i wypełniłam wnioski dot wochengeld gdzie podawałam swoje konto bankowe i Pani poinformowała mnie ze to wszystko z mojej strony do załatwienia,ale spotkałam sie z opinia ze za okres freistellung płaci ktoś inny niż KK dlatego chciałam sie upewnić czy aby napewno wszystko co potrzeba załatwiłam. Proszę o odpowiedz Mamusie które same były na takim freistellung i wiedza jak to dokładnie wyglada. Kto i jak będzie mi teraz wypłacał pieniążki do czasu Wochengeld? Sa to jeszcze 2 miesiące dlatego chciałabym mieć pewność ze przez ten okres nie zostanę bez niczego:) z góry Wam dziękuje

Kasia pieniądze wypłaca KK - tyle ile zarabiałaś, musisz im dostarczyc chyba trzy ostatnie lohnzettel i decyzje o freistellung. I pracodawca też musi otrzymac tę decyzje. Tak więc chyba wszystko załatwiłaś.

Magdzia bardzo Ci dziekuje za odpowiedz. Dezycję juz dostarczyłam ale w KK pani poprosiła aby pracodawca przesłał im online jakies 2 zaświadczenia. Mam nadzieje ze to zrobia:) a powiedz Madziu jeszcze w jakim terminie KK wypłaca pieniążki za ten okres?tez na poczatku miesiaca czy moze miesiac od daty rozpoczęcia freistellung? Pozdrawiam serdecznie;)

Cześć dziewczyny jestem tutaj nowa:-) jeszcze nie w ciąży ale starajaca się i mam nadzieje ze w najbliższym czasie do Was dolacze:-) mam pytanie do tych dziewczyn , które maja problemy z tarczyca jak to wygląda w ciazy i czy w Wiedniu jest endokrynolog mówiący po polsku bo z niemieckim kiepsciutko. Dziękuje wam z gory za odpowiedzi. Pozdrawiam

Czesc Anna. W pierwszej ciazy przyjmowalam euthyrex a w drugiej... ozdrowialam, to znaczy mam swietne wyniki (a zdiagnozowano wczesniej niedoczynnosc/hashimoto) wiec stety nie pomoge, bylam tez jedynie pod opieka ginekologa.

reklama
Do góry