reklama
Patili
Fanka BB :)
Kasia dla scislosci KBG nie bedziesz dostawala fizycznie 20 razy tylko 18. Na czas wyplacania Wochengeld jest wstrzymane KBG.
Vixen do uslug!
Czasem do Was zagladam, ale nie mam aktualnie za wiele czasu na pisanie. Od wrzesnia zaczelam Bakip-Ausbildung i cale dnie albo siedze na zajeciach albo sie ucze i staram sie ogarnac dziecko, psa i dom. Pozdrawiam Was serdecznie! Nowym przyszlym mamom sle gratulacje i zycze duzo zdrowka!!!
Vixen do uslug!
Czasem do Was zagladam, ale nie mam aktualnie za wiele czasu na pisanie. Od wrzesnia zaczelam Bakip-Ausbildung i cale dnie albo siedze na zajeciach albo sie ucze i staram sie ogarnac dziecko, psa i dom. Pozdrawiam Was serdecznie! Nowym przyszlym mamom sle gratulacje i zycze duzo zdrowka!!!
Kasia15044
Zaciekawiona BB
Dziękuje bardzo za wszystkie informacje dobranoc
Hej dziewczyny byłam teraz w Polsce na weekend i przykra niespodzianka po drodze zmieniłam mojej małej fotelik i Elizka zaczęła nam po drodze wymiotowac:-( biedna nie wiedziała co się dzieje bo nigdy nie wymoitowywala. Spowretem założyłam jej już do jazdy nosidełko i nic się nie działo ale jest już za małe. Nie wiecie czy są tu jakieś leki na chorobe lokomocyjna dla rocznego dziecka czy lepiej się z lekarzem skonsultować? W Polsce są ale od 3 roku.
Vixen no i dzisiaj kolezanka dzwoni, ze Finanzamt chce rozliczenie za rok, gdy maz bral KBG...
Patili czyzbys wybrala kierunek Kindergartenpädagogin, wlasnie sie zastanawiam co ze soba poczac i polecono mi wlasnie Bakip. jak tam jezyk, jak sie odnajdujesz? duzo masz zajec?
Gabi89 moj synek ostatnio tez wymiotowal po podrozy, ma ten etap, ze nie moze na tylku wysiedziec i najchetniej w czasie jazdy siedzialby u mnie na kolanach z cyculkiem w buzi u nas wymioty byly spowodowane tym, ze zeby go zajac m.in. jadl wszystko, co bylo w zasiegu wzroku (ciasteczka, jogurt, nasze bulki, popijal woda mineralna gazowana, na przystanku pil mleczko, jadl tez kaszke ze sloika, suszone owoce,...), a jesli chodzi o chorobe lokomocyjna to ja bym sie wstrzymala z podawaniem czegokolwiek, skonsultuj sie z lekarzem, bo moze byl to jedno razowy incydent...
Patili czyzbys wybrala kierunek Kindergartenpädagogin, wlasnie sie zastanawiam co ze soba poczac i polecono mi wlasnie Bakip. jak tam jezyk, jak sie odnajdujesz? duzo masz zajec?
Gabi89 moj synek ostatnio tez wymiotowal po podrozy, ma ten etap, ze nie moze na tylku wysiedziec i najchetniej w czasie jazdy siedzialby u mnie na kolanach z cyculkiem w buzi u nas wymioty byly spowodowane tym, ze zeby go zajac m.in. jadl wszystko, co bylo w zasiegu wzroku (ciasteczka, jogurt, nasze bulki, popijal woda mineralna gazowana, na przystanku pil mleczko, jadl tez kaszke ze sloika, suszone owoce,...), a jesli chodzi o chorobe lokomocyjna to ja bym sie wstrzymala z podawaniem czegokolwiek, skonsultuj sie z lekarzem, bo moze byl to jedno razowy incydent...
Maryńka Finanzamt zawsze się o swoje upomni
Też rozważam zrobienie tej szkoły co Patili, już pytałam u siebie w pracy co zrobić żebym mogła w przyszłości pracować jako Pädagogin. Z tymże ja chcę wieczorowo, no bo rano praca... Teraz wystarałam się w waff o sfinansowanie kursów niemieckiego i aktualnie robię B2 a od marca C1, także mam nadzieję, że dałabym radę językowo
Też rozważam zrobienie tej szkoły co Patili, już pytałam u siebie w pracy co zrobić żebym mogła w przyszłości pracować jako Pädagogin. Z tymże ja chcę wieczorowo, no bo rano praca... Teraz wystarałam się w waff o sfinansowanie kursów niemieckiego i aktualnie robię B2 a od marca C1, także mam nadzieję, że dałabym radę językowo
magdalena6
Początkująca w BB
Hej dziewczyny , czy ktos chrzcil tutaj swoje dziecko? Jestem ciekawa jak to wyglada od str formalnej i czy brak koscielnego jest problemem no i fakt ze nie placimy podatku na kosciol.
kapelutek
Zaangażowana w BB
Magdalena6 Ja chrzcilam tutaj swojego synka, ale jestem w innej sytuacji, wiec nie pomoge. Nie mam pojecia jak to wyglada gdy nie ma slubu koscielnego i nie placi sie podatku
Mokito
Fanka BB :)
Magdalena moj maz, ktory jest Austriakiem mowi, ze te sprawy nie maja zwiazku. Ochrzcza Ci dziecko bezproblemowo, a co wiecej nic sie w tym kraju ksiedzu za uslugi nie daje, wiec gratis.
reklama
Hej! Gdyby któraś z Was chciała też kupić Femibion w Polsce, to polecam się zastanowić. Ostatnio postanowiłam w ten sposób trochę zaoszczędzić, ale jak w domu porównałam opakowania, to okazało się, że składy Femibionu sprzedawanego w Polsce i Austrii są różne... W polskim jest trochę mniej witamin i brakuje kilku składników, m.in. żelaza. Także obniżyłam i koszty i jakość:/