reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

reklama
Polscy ksieza jak wszyscy inni... sa rozni. Mozna trafic na ksiezy z powolania, ale i niestety na takich, ktorzy traktuja swoje obowiazki jak prace. Osobiscie poznalam tutaj kilku polskich ksiezy i kazdy z nich swoje powolanie traktuje z ogromnym oddaniem i sercem. Nasz ksiadz nie chcial od nas zadnych pieniedzy. Choc mimo placenia podatku chcielismy dac. A przed chrztem w kancelarii musielismy chyba miec akt urodzenia dziecka, akty chrztu lub malzenstwa rodzicow chrzestnych. Dokladnie nie pamietam. Na miejscu trzeba bylo tez podac wybrane imiona dla dziecka. Nic skomplikowanego :-)

Dagii ja nie chciała szczepić na pneumokoki to lekarka się na mnie patrzyła jak na wariatke ale w mojej rodzinie się pojawiła choroba płuc i wkoncu zaszczepilam tylko w późniejszym terminie. No ale to powinna być twoja :-)

Witam dziewczyny ,pamietacie mnie jeszcze ? :-) Zaczelam prace 20 godz w tyg i tak jakos musialam sie wbic w nowy system dlatego nie zagladalam.Poczte to mi prawie rozwalilo hehe.Teraz mam nadzieje,ze bede z wami na bierzaco.
Skladam gratulacje tym ktorym nie skladalam i spokojnych dalszych miesiecy zycze :-) no i witam nowe mamusie.Nie nadrobie was bo sie nie da ale teraz obiecuje poprawe.

Moje Drogie czy ktoras z Was miewała w czasie ciazy infekcje miejsc intymnych? Chodzi mi tu tylko o intensywne upławy czy jest to calkowicie normalne czy moze świadczyć o jakiejs infekcji? Przepraszam za tak bezpośrednie i troche intymne pytanie ale wolałabym najpierw zapytac tutaj. ;) poza tym nie mam zadnych innych objawów świadczących o jakichś nieprawidłowościach ;]

Kasia intensywne upławy to normalka . Ja tak miałam. Ale jeżeli będziesz odczuwac pieczenie lub swędzenie to może byc infekcja grzybiczna. Ja miałam zawsze pod reką Canesten (bez recepty) i pomagał, a w pierwszych tyg. ciąży miałam infekcje bakteryjną i jedynym objawem był powiększony węzeł chłonny w pachwinie.

Dziewczyny pamiętacie jak długo czekałyście na decyzje o kbg. Ja po dosłaniu brakujących dok. czekam już dwa tyg. i zastanawiam się czy już interweniowac.

reklama
Dziękuje Wam bardzo za odpowiedz:) Anetka ja to już chyba wszystkie artykuły na ten temat przeczytałam:) mam nadzieje ze to normalne :) ale wole być czujna.
Magdalena poczytam trochę o tym leku, ale czy aby napewno jest bezpieczny w ciazy?
Miłej nocy;)

Do góry