reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Vixen jesteś wielka :-) ..Twoja łopata zadziałała i u mnie haha :-D
...a co chodzi o język..racja, czym wcześniej tym lepiej choć ciężko wiadomo odciąć tą pepowine ;-)

reklama
Kasia dla scislosci KBG nie bedziesz dostawala fizycznie 20 razy tylko 18. Na czas wyplacania Wochengeld jest wstrzymane KBG.

Vixen :laugh2::laugh2::laugh2: do uslug!

Czasem do Was zagladam, ale nie mam aktualnie za wiele czasu na pisanie. Od wrzesnia zaczelam Bakip-Ausbildung i cale dnie albo siedze na zajeciach albo sie ucze i staram sie ogarnac dziecko, psa i dom. Pozdrawiam Was serdecznie! Nowym przyszlym mamom sle gratulacje i zycze duzo zdrowka!!!

Hej dziewczyny byłam teraz w Polsce na weekend i przykra niespodzianka po drodze zmieniłam mojej małej fotelik i Elizka zaczęła nam po drodze wymiotowac:-( biedna nie wiedziała co się dzieje bo nigdy nie wymoitowywala. Spowretem założyłam jej już do jazdy nosidełko i nic się nie działo ale jest już za małe. Nie wiecie czy są tu jakieś leki na chorobe lokomocyjna dla rocznego dziecka czy lepiej się z lekarzem skonsultować? W Polsce są ale od 3 roku.

Vixen no i dzisiaj kolezanka dzwoni, ze Finanzamt chce rozliczenie za rok, gdy maz bral KBG...
Patili czyzbys wybrala kierunek Kindergartenpädagogin, wlasnie sie zastanawiam co ze soba poczac i polecono mi wlasnie Bakip. jak tam jezyk, jak sie odnajdujesz? duzo masz zajec?
Gabi89 moj synek ostatnio tez wymiotowal po podrozy, ma ten etap, ze nie moze na tylku wysiedziec :sorry: i najchetniej w czasie jazdy siedzialby u mnie na kolanach z cyculkiem w buzi :rofl2: u nas wymioty byly spowodowane tym, ze zeby go zajac m.in. jadl wszystko, co bylo w zasiegu wzroku (ciasteczka, jogurt, nasze bulki, popijal woda mineralna gazowana, na przystanku pil mleczko, jadl tez kaszke ze sloika, suszone owoce,...), a jesli chodzi o chorobe lokomocyjna to ja bym sie wstrzymala z podawaniem czegokolwiek, skonsultuj sie z lekarzem, bo moze byl to jedno razowy incydent...

Maryńka Finanzamt zawsze się o swoje upomni :p
Też rozważam zrobienie tej szkoły co Patili, już pytałam u siebie w pracy co zrobić żebym mogła w przyszłości pracować jako Pädagogin. Z tymże ja chcę wieczorowo, no bo rano praca... Teraz wystarałam się w waff o sfinansowanie kursów niemieckiego i aktualnie robię B2 a od marca C1, także mam nadzieję, że dałabym radę językowo :)

Hej dziewczyny , czy ktos chrzcil tutaj swoje dziecko? Jestem ciekawa jak to wyglada od str formalnej i czy brak koscielnego jest problemem no i fakt ze nie placimy podatku na kosciol.

Magdalena moj maz, ktory jest Austriakiem mowi, ze te sprawy nie maja zwiazku. Ochrzcza Ci dziecko bezproblemowo, a co wiecej nic sie w tym kraju ksiedzu za uslugi nie daje, wiec gratis.

reklama
Hej! Gdyby któraś z Was chciała też kupić Femibion w Polsce, to polecam się zastanowić. Ostatnio postanowiłam w ten sposób trochę zaoszczędzić, ale jak w domu porównałam opakowania, to okazało się, że składy Femibionu sprzedawanego w Polsce i Austrii są różne... W polskim jest trochę mniej witamin i brakuje kilku składników, m.in. żelaza. Także obniżyłam i koszty i jakość:/

Do góry