reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Anet a znasz jakiegoś dobrego pediatre, godnego polecenia? Bo ja już też muszę kogoś znaleźć żeby nie w ostatniej chwili

reklama
Ja kupiłam olejek naturalny i krem na pogodę z weledy , więcej żadnych kosmetyków nie będę używała na początku ew.kupię jeszcze jakiś bepanthen do pupy w razie czego

Hej Anet,u mnie to dopiero poczatek,4 tydzien(lekarz mowi ze 5 ale wiem wiem ze 4 :)) i od samego poczatku problemy bo mam plamienia i raz byl przy tym bol brzucha.Obawiam sie najgorszego ale biore leki i czekam na Herzakcion.Mam nadzieje ze bedzie dobrze.Co do powrotu do pracy w moim przypaku to mysle ze mnie nie zwolnia jak jestem w ciazy.Bede sie starac o zwolnie chorobowe tak jak w pierwszej ciazy(mialam skrocona szyjke i urodzilam miesiac wczesniej).Moze lekarz wezmie to pod uwage i nie pozwoli mi pracowac tym bardziej ze moja praca jest na popoludnie.Pozyjemy zobaczymy.Moja corka ma juz 2 lata .Tak wogole to Vixen tu zagla czasem?Ona zawsze wszystko wiedziala :)

Orjetujecie sie moze czy w Wiediu sa jakies spotkania z dziecmi gdzie moglabym jechac z corka i sie pobawic .Zalezy mi na tym zeby moja corka miala kontakt z rowiesnikami.Nie chodzi mi tu o zlobek.

Ja właśnie o sudocremie źle opinie słyszałam i na pępek tutaj raczej nic nie polecają, niczym nie przemywac tylko normalnie po kąpieli osuszac i tyle
To na jakiś krem do pupy na wszelki wpadek to poczekam az pediatra powie jaki,
Marti to gratulacje i trzymam kciuki żeby było wszystko ok , a ty chyba powinnaś dostać zwolnienie od lekarza ze względu na plemienia i w ogóle jako zagrożenie ciąży moim zdaniem

No sudocrem warto miec w razie odparzenia. Ale nie poleca sie stosowac codziennie przy kazdym przewijaniu dziecka bo wysusza skore. A co do pepuszka to w pl kupie w.razie czegos octanisept ktory mozna rowniez uzywac na ciete krocze ;)

reklama
Do góry