reklama
marti_w
Fanka BB :)
Hej Anet,u mnie to dopiero poczatek,4 tydzien(lekarz mowi ze 5 ale wiem wiem ze 4 ) i od samego poczatku problemy bo mam plamienia i raz byl przy tym bol brzucha.Obawiam sie najgorszego ale biore leki i czekam na Herzakcion.Mam nadzieje ze bedzie dobrze.Co do powrotu do pracy w moim przypaku to mysle ze mnie nie zwolnia jak jestem w ciazy.Bede sie starac o zwolnie chorobowe tak jak w pierwszej ciazy(mialam skrocona szyjke i urodzilam miesiac wczesniej).Moze lekarz wezmie to pod uwage i nie pozwoli mi pracowac tym bardziej ze moja praca jest na popoludnie.Pozyjemy zobaczymy.Moja corka ma juz 2 lata .Tak wogole to Vixen tu zagla czasem?Ona zawsze wszystko wiedziala
marti_w
Bepanten jest na skaleczenia,urazy skorne.Najlepiej sudocrem.Do kapania w pierwszym miesiacu lepiej nic nie dodawac.No i na pepuszek
marti_w
Orjetujecie sie moze czy w Wiediu sa jakies spotkania z dziecmi gdzie moglabym jechac z corka i sie pobawic .Zalezy mi na tym zeby moja corka miala kontakt z rowiesnikami.Nie chodzi mi tu o zlobek.
Bubcia501
Ja właśnie o sudocremie źle opinie słyszałam i na pępek tutaj raczej nic nie polecają, niczym nie przemywac tylko normalnie po kąpieli osuszac i tyle
To na jakiś krem do pupy na wszelki wpadek to poczekam az pediatra powie jaki,
Marti to gratulacje i trzymam kciuki żeby było wszystko ok , a ty chyba powinnaś dostać zwolnienie od lekarza ze względu na plemienia i w ogóle jako zagrożenie ciąży moim zdaniem
To na jakiś krem do pupy na wszelki wpadek to poczekam az pediatra powie jaki,
Marti to gratulacje i trzymam kciuki żeby było wszystko ok , a ty chyba powinnaś dostać zwolnienie od lekarza ze względu na plemienia i w ogóle jako zagrożenie ciąży moim zdaniem
No sudocrem warto miec w razie odparzenia. Ale nie poleca sie stosowac codziennie przy kazdym przewijaniu dziecka bo wysusza skore. A co do pepuszka to w pl kupie w.razie czegos octanisept ktory mozna rowniez uzywac na ciete krocze
reklama
marti_w
Nie wyolbrzymiajcie.Dla noworodka wiadomo ze na poczatek nie wolno za duzo tych wynalazkow ale pozniej same zobaczycie ze lepiej jest stosowac.Octanisept jak najbardziej warto miec.